Nya växter

I flera år har jag i juni månad kommit på att jag skulle köpa backtimjan att plantera i kanten av vår uteplats, men när jag väl kommer iväg till blombutiken är all backtimjan slutsåld.
Igår hade jag lite tid över efter jobbet, innan jag skulle träna yoga, så jag tänkte passa på att köpa slippapper för att i helgen kunna slipa de grundmålade listerna i badrummet.
Hem kom jag, inte bara med en rejäl bunt slippapper, utan även med flera kassar med diverse växter. Dels nya fräscha mårbackapelargonior, och vitblommande BACKTIMJAN plus några små violer och ett par andra torktåliga mattbildande växter som jag hoppas ska trivas i kanten vid uteplatsen. Det var alltså i april, och inte juni den här typen av växter skulle inhandlas *hi, hi*.


Om jag hinner ska jag plantera växterna vid uteplatsen under dagen så håll utkik efter före- och efter- bild under helgen :)

En påminnelse om UTLOTTNINGEN, se förra inlägget om hur du deltar.

4 kommentarer:

Huset Elli sa...

...åh, vilka fina foton!

Våren är underbar med allt som börjar blomma.
Just nu "spricker" det ju överallt. Man blir bara sååå glad.

Att sedan veta att vi har så många fantastiska månader framför oss gör ju inte saken sämre.

Spännande med utlottningen....

Vårhälsningar från Elis.

Smycken och Smulor sa...

Hejsan!
Vilka vackra foton du tar och visar oss! Ser fram emot att följa din blogg!
Marie-Louise

Fröken Fräken sa...

Oj, du har ambitiösa odlingsplaner. Själv har jag typ tänkt ha petunior och penseer som vanligt.. men jag kämpar med en balkong som bara har förmiddagssol, så man kan inte ha några mer soltörstiga blommor...tyvärr! Fast taklökar brukar också funka, och de är som små skulpturer!

Made in Persbo...Carina sa...

Tack för era rara ord. De värmer mycket!
Jag har inte precis några gröna fingrar så allt jag planterar måste vara av den tåliga sorten, allt annat lyckas jag ha ihjäl.
Nu är i alla fall växterna planterade och vi får väl se hur de artar sig under sommaren.
Kram på er!