Loppisen som inte blev paj

Nu kommer ett första litet inlägg med loppisfynd från helgens loppis i Moheda, Småland.Den underbaraste loppis jag varit på. Blev som en kalv på grönbete :)

Ett gäng gamla glas fick följa med hem. Dessa ska vi dricka hemlagad vinbärssaft ur.


De är slitna och lite matta i glaset men det viktigaste för mig när jag köper något är inte att det är i perfekt skick utan att det tilltalar mig i hjärtat. Dessa glas påminner mig om glasen min mormors syster hade när jag var liten. Ur dem drack vi barn hemlagad saft . . . ibland var saften jäst och fick hällas ut men den var äkta! Inga konserveringsmedel, färgämnen eller andra konstiga tillsatser.

Något annat utan konstiga tillsatser är bärpajen jag bakade idag. Smör, mjöl, socker och bär från trädgården. Smakade ljuvligt!


I nästa inlägg kommer fler loppisfynd så håll utkik! ;)
Kram!

Kommentarer

STENLYCKA sa…
Mmmm den pajen såg god ut. Jag har också ätit paj idag, min man har varit i skogen och plockat blåbär, så då gjorde jag en blåbärspaj.Underbart att njuta av vad skogen har att erbjuda. Hoppas kantarellerna kommer nu efter allt regn.
Kram
Anonym sa…
Vilka underbara bilder du tar :-) Vad har du för kamera?

Krams!
Floralis sa…
Tihii... Du skulle ha sett tårtan som jag serverade idag. Långt ifrån hemmagjord. Jag fick bråttom när vi fick sommargäster hastigt och lustigt idag. Jag hämtade färdiga tårtbottnar + färdiga marängbottnar från ICA och kladdade emellan med mängder av grädde och jordgubbar. Den blev god men innehöll nog en hel del E-tillsatser... : )) Inte bra.
Dessutom hade det gått lika snabbt att göra en god rabarber paj än stressa iväg till affären... : )
Kram: Anneli
Goa sa…
Neeej...såg du mig och sa inget?!?!
Åhhh, ajg blev alldeles tårögd när ajg hörde att ni var där och jag såg ingen..:( Men, men...det var ju inte lite folk heller. Jag var bara mest irriterad, så det var kanske lika bra att det inte blev vårt första möte...*thi,hi*

Din blogg är fullkomligt UNDERBAR! Dina bilder gör mig alldeles lugn och de är så fantastiskt vackra! Jag kan inte få nog och är därför ofta här och smyger, tyst...Sorry!

Ha det bäst tjejen och tack för alla dina varma hälsningar..*GLAD*..:)

Största kramen till dig...
Godmorgon!!

Å^hvilken smaskig paj..ser ur got ut..

Ja visst är det roligt at hitta skaer som påminner osss om skaervigillar..Saker med minnen i..
Glasen är jätte fina..

Saf ja..änk va got det är med hemlagad saf..Min farmor och och mormor gjorde alltid saft..änk de var som nat och dag deras saft,...Samakde ine alls lika fast de kunde vara hallon båda två..Min mamma gör saf till mig..Det uppskatar vi så..
Jag gör lie flädersaf själv bara för at det är roligt..

Ha en fin dag..
ps..Nu har du fått en massa mail..

Kram Anna
Ursäkta minhemska stavning..
Jag tror mitt tagentbord har dyslexsi..

nja eller rättar sagt..
T är lie konstigt..
Liksom glapp i det..
ha det bra..
Kram Anna
Ohhhh...tänk ändå vad det är härligt att få se allas loppisfynd !! Dina glas är ju helt underbart fina !! Nu längtar jag tills du visar mer av dina fynd !!
Kraam Anette
pysseltanten sa…
Ååååå va jag längtar tills söndag då, om allt klaffar, ska dit...
Supersöta glas...
Kraaaamizar Git
Åhhh, vilknen nostalgi. Det är så fint med glas som har åldrats av tiden tand. Jag fick ärva liknande glas efter min farmor, men tyvärr har jag bara ett kvar. Den har nu fått bli en liten glaslykta i stället. Längtar redan efter att se vad mer du har fyndat.

Pajen ser såååå god ut, det vattnas i gommen ska jag säga *fniss*

Ha det gott vännen
Kraam Cin
Oja, den loppisen har man ju hört talas om! Och nej då inte har jag aaaaaalls lust att åka dit! Närå...
Men å andra sidan gör jag ju ganska många fynd här på hemmaplan också. Idag hittade jag en vit trädgårdsbänk för bara 30 kr, så då var jag tvungen att ringa på flyttfirma herr Fräken (ta bänken på cykeln hade nog gått, men...) så ikväll kanske han då slipper undan disken... ;-)

Tänk om du kunde svänga ihop ett par sådana där smarriga pajer och leverera till min dörr till på söndag sådär..?

Vad som är perfekt skick är ju helt olika. Jag gillar ju när saker är lite nött, då är den ju perfekt för mig :-) Och det är tur att andra inte ser skönheten i ett par militära plåtlampor, så att jag kan köpa dem istället!

Njao, det är ingen mastodont häftpistol jag har. De där träribborna till skylten var ju väldigt tunna, typ en halv cm, så då funkar det bra med samma häftklamrar som jag använder mig av när jag klär om stolsdynor tex.
Hulda sa…
Nydelig, Carina! Jeg falt for det vakre bildet av glassene. Man blir så glad av slike minner. Flott var også bildene i dine to tidligere innlegg, den gamle saksen var kjempeflott! Likte også brettet med kjelen og koppen, og håndkleet mellom bjørkene.
Vilka läckra glas och pajen skulle jag inte säga nej til, du ÄR en mästerfotograf!!! ( Tack för mail rara du!) Mari.
Tulipa sa…
Dina bilder storknar man av...bara sååå vackert...

Ser fram emot alla inlägg sen jag hittade hit!

Trevliga soliga dagar!

Kram Mariette
Mycket fina glas. Jag håller med dig allt behöver inte vara perfekt. Och vilken fin paj. Man blir riktigt sugen :)
Underbara gamla glas du har fyndat.
Jag måste besöka Moheda någon gång.

Semesterhälsningar
Cina
Bella sa…
Den pajen ser ju bara sååå smarrig ut, och dina glas är jättefina, väcker barndomsminnen från mormor och morfar som hade liknande och där fannse det alltid hemmakokt saft...

Ser fram emot att få se mer av dina fynd!!

Kramar Bella
Nä varför skall allt vara i så perfekt skick.. Lite slitet kan ju vara fint och bara man gillar det så spelar det ju ingen roll..

Ha det så himla bra..

Kram
Mia

Populära inlägg i den här bloggen

Flyttloppis/försäljning

Bambugrupp i TineK-stil säljes

Brev från kolonin