Inga sura miner...

Idag åkte jag iväg på en nyöppnad loppis. Jättekul att det äntligen öppnat en "riktig" loppis i stan. Har saknat det jättelänge. Fyndade en hel kasse med grejer för bara 124 kr. Strålande glad styrde jag vidare mot Netto. Det är ju så många av er bloggerskor som varit på Netto runt om i landet och köpt stora olivträd för bara dryga hundralappen. Och jo då...de hade olivträd...för 59 kr!!! Ett litet krux bara...de var stendöda! De få blad som satt kvar var torra och grenarna var torra hårda och lätta att bryta av. Inget liv där inte. Likadant var det med citronträden. Jag vet inte om de missat att vattna dem eller om de ställt ut dem i blåsten och det tagit kål på dom men inget har kunnat dra ner mina mungipor denna dag för jag är såååå glad över mina fina loppisfynd! Tra la la!
Kolla själva får ni se....


Den stora vita såskannan fyndade jag på loppis i Danmark förra helgen. Den lilla vita i liknande stil fyndade jag idag, liksom den med tulpanmönster i svart....åååå den är grymmesnygg!!!


Tre vackra böcker fyndade jag...mest för utseendets skull, men de var faktiskt lite roliga också. Den ena är Ben Hur från 20-talet, en klassiker. Den andra är Grekisk Poesi av "antika filosofer". Den tredje...Syrener Vita...är Svenska dikter från 1904-1905 och omslaget är helt underbart!

Brickan i nysilver är precis så där sliten som jag vill att de ska vara. Så fyndade jag den runda såsskålen på fat också. Har en likadan sen tidigare (fast äldre och krackelerad) som jag köpt av Nina H. Jättekul att hitta en till.

Och mormors skåp...ja det sa jag senast igår att -nä nu målar jag det vitt...men efter dagens fotosession tvekar jag igen...det är så härligt med det ruffiga. Jag kommer nog ändra mig fler gånger ;)

Kommentarer

Magdalena sa…
Åhhh, så vackra ting du hittade...och dagens fotosession är bara helt underbar!
...snälla, snälla måla inte om skåpet
det är helt fantastisk!

Stor kram och en härlig lördagskväll på dig!

Magdalena
Hallojsan!

Vilken "jaktlycka!! Så fina fynd..och jag älskar ditt ruffiga skåp precis som det är!!

ha en fortsatt fin lördagskväll!!

Kramis sanne
Hej, smukke loppefund. Jeg er også vild med dit skab, helt som det er.
Men jeg kan godt forstå trangen til at male det...
Åh vilken fynd Carina, såssniporna och böckerna var ju helt ljuvliga, men du har försmågan att framträda det extra avckert också!

Neeeeej!!!! Inte måla mormors skåp, jag tycker det är så snyggt som det är!!! Visst, det skulle inte bli fult i avre sig vitt el grått men, den bruna färgen är dvår att få tillbaka... mari.
Kamomilla sa…
Jo-nej- måla inte- det är såå fint med det ruffiga... och himmel såna fynd, jag får gåshud, dina bilder är så fina!!
(eddas) sa…
Flotte funn du har gjort:)me like....
ha en kos aften
eddaKlemmer
♥ Pia... sa…
Hejsan..nja jag har inget Netto i min närhet så jag behöver inte fundera på något olivträ:)
Jädrar vilka fynd du gjort..men måste säga att alltså..dina bilder blir så häftiga när de är så stora....mycket fint och skåpet är snyggt så där lite lagom ruffigt..
Pia
Sussi sa…
Tänk en gång extra innan du målar...den där fina patina med det lite ruffiga bruna går inte att återskapa! Och vitt porslin avtecknar sig så snyggt mot det mörka...
Superfina bilder, grattis till dina fynd!
Kram
Sussi
Debby sa…
SO many awesome things, what a great post.
debby
Ada och Emil sa…
Hello You :)

Ypu have really nice photos in here, i love this atmosphere!

Have a nice sunday.

-Sanna
Unknown sa…
Hej!
Nu blir jag nyfiken, vilken loppis var det? Synd att de var stendöda, lite typiskt mataffärer! Superfina fynd och vackra kort!
Kram Anna
HÖNSHUSET sa…
Hej Carina!

Jätte fina fynd!! Visst blir man lycklig när man hittar saker man tycker om!!

Ha det bra!!

Kram gunilla
Norregård sa…
Hej!!!
Så snygg din nya header är!!!
Massor av fina fynd, lyckliga du;o)

Trevlig söndag!
Kram Kram Malin
Marie sa…
Hej sötis!

Åh vad kul det var att prata med dig häromdagen, hoppas vi kan träffas snart och prata mera. Kul att loppisen var bra och så mycket fint du hittade. Helt fantastiska bilder, vilken mästerfotograf du är!!!!!!! Och du, fundera du en gång extra på skåpet, hihi.

Vad tråkigt med olivträden! Jag har köpt två stycken på Netto och de var jättefina, konstigt att det kan variera så. De måste nog ha misskött dem i affären?

Passar på att dregla lite extra över ditt fantastiska bord som du köpte av Nina, jösses det är såååå fint! Lyckliga dig! Längtar tills jag får se det på riktigt!!!!

Nä, nu måste jag fortsätta med maten. J fyller år imorgon så vi ska ha lite släkt här på kvällsmat ikväll så det är bäst att stöka undan lunchen innan det är dags att ta tag i nästa måltid, hihi.

Kram Kram, Du är bäst!

Marie
Baba Yaga sa…
Halleluja. Du har verkligen öga för foto! Skitsnyggt. :) Var det gammelgårdens igår?
gamla skolan sa…
Åh ! Vilka superfynd , kul ! Och dina bilder är som vanligt , underbara ! Kramar Susanne ♥
Vintage sa…
Jättefina saker du hittade! Blir ganska loppissugen...Kramar Susanne
Hej söta Persbostintan!

Gud i höjden vilka dina såssnipor da har lyckats få med dig hem,..... böckerna och silverfatet likaså.

Vad snyggt det blev i din mormors skåp med det gråa färgen i bakgrunden. Vad bra att du inte målar det i alla fall, om jag hade varit dig så hade jag nog utgått från skåpet när jag möblerar rummet i stället. Det kanske tar lite tid tills man hittar dom rätta detaljerna, men det skulle det nog vara värt i långa loppet tror jag.

Ha en härlig vecka. Kramiz Cin
LIVS LYST sa…
Hei, kjære Carina!

Så fint det ble her på din vakre blogg nå!! Og du er bare så fantastisk flink til å ta bilder og det blir så nydelig å hvile øynene på! Og så gøy at du fant disse skjønne tingene på loppis i byen. Byen vi var i sommer kanskje?? ;O)

Men jeg lurer på hvordan du fikk headeren helt fra side til side her inne? Min stopper liksom bare opp i midten... LITT irriterende....

Ha en kjempe fin dag!
Klem fra Liv
Å, vilka fynd du gjort!!
Och bordet du köpt av Nina Hartmann var såå läckert!!
ha en fin kväll!
kraam
Herlige ting du har funnet, og så flotte fotos!!! Headeren din ble superflott, jeg skulle gjerne også hatt et lite tips om hvordan du får den så bred og fin... Og mal ikke det fine skapet ditt før du er 110% sikker... ser flott ut som det er:-) (blir man ikke snart lei av det hvite?...) Fortsatt fin dag til deg! Klem fra Laila
Goa sa…
Hej mitt smultron!
Nej, du här ska inte nåt skåp målas inte! Eller?!?
Älskar det som det är!

Och alla dina fynd likaså!

Sen olivträd, ja, jag lyckades bli en lycklig ägare till 3 stycken. De såg helt stendöda ut också, men vet du, nu har de stått några dagar ute, och börjar redan ta sig. De är mycket mera livsvilliga än man tror.
Men när jag påpekade i kassan att de såg döda ut, flinade hon åt mig. Trodde nog att jag ville ha rabatt, men jag förklarade på ett pedagogiskt sätt, att blommor behöver vatten. Och att olivträd är också blommor, alltså behöver de vatten!
Hoppas de fick lite de få stackarna som var kvar..:)

Puss och kram till dig fina Carina! Hoppas du mår bäst!...och att vi snart ses igen..:)

Kärlek...
Zinkis sa…
Halloj!

Riktigt fina fynd!

jag köpte olivträd på Netto, men de kostade 129 kr och var 80 cm höga!!! Jättefina! Men jag såg inga för 59 kr...?!

jag köpte iallafall ett gäng!! Får de hur de blir framöver!

kram
Hei! Ååå, så mange vakre funn!!! Ingenting er vel så vakkert som gammelt hvitt porselen og sjarmerende gamle bøker:) ... og bildene dine er bare helt underbara!!

Ha en strålende dag!

klem klem
Anette:)
Anna-Malin sa…
vilka underbara fynd carina...
jag tycker att det är svårt att fynda på loppis nu för tiden. men jag hoppas att jag får napp i sommar när vi åker till huset i småland. där brukar det alltid dyka upp fina saker :)

tusen tack, säger jag igen och igen...söta du...
men jag tycker verkligen att det är svårt ibland. det är ju faran när hjärnan börjar fundera på vad andra vill se. så länge jag tänker med hjärtat går det lättare :) jag får bli bättre på det!

ha en riktigt fin helg, rara du..

kram
anna-malin
Dona blogg sa…
Finfina fynd! Tur vi inte jagar på samma marker ;)

Blev så glad för din hälsning häromdagen. Hinner sällan runt och lämna avtryck, men blir så otroligt glad.

Hoppas du mår bra
Största kramen till dig!
/Pernilla
STENLYCKA sa…
Hej Vännen!
Har inte hunnit titta in till dig på ett tag,jag har saknat dina vackra inlägg och ditt inspirerande hem.
Min tid har inte riktigt räckt till bloggen för jag och min bror håller på att röjer ur vår föräldragård som skall försäljas. Det har varit en jobbig tid med minnen och många saker som föräldrarna har samlat på sig under ett långt liv som nu skall fördelas mellan oss.
Därför har det varit tyst från mig på din blogg men jag hoppas snart kunna skriva lite oftare till dig.
Önskar dig allt gott och tack för rara hälsningar!
Många kramar från Raina

Populära inlägg i den här bloggen

Flyttloppis/försäljning

Bambugrupp i TineK-stil säljes

Brev från kolonin