Spegel spegel på väggen där

GRATTIS alla NORSKA vänner, till storvinsten i Eurovisionschlagerfinalen igår! Fantastiskt kul! Kan tro att ni firat ordentligt idag, både vinsten och er nationaldag!


Idag har L lekt affär och jag har köpt både plåtburkar och en brännare till fotogenlampa. Billigt var det också, endast några hyvelspån kostade de *fniss*


Till badrummet letade jag länge efter en passande spegel men eftersom vi ville ha ett specifikt mått insåg jag tillslut att jag inte skulle hitta någon färdig spegel som passade in.
Sagt och gjort . . . jag travade runt hos olika glasmästerier och ramtillverkare, lånade lister som jag tog hem och provade. Hittade tillslut en som var perfekt i bredd och profil och den var gööörsnygg! men den passade inte färgmässigt in i rummet. Jag köpte ändå listen och fick den tillkapad i de rätta måtten, sen tog jag hem den och stylade om den så att den passade.

Tänkte jag skulle visa er hur jag gick tillväga från nyköpt list till färdig spegel!

Så här såg listen ut innan jag gjorde något alls med den. Visst var den snygg!!!

Först slipade jag och grundade med ett lager vit linoljefärg.
Sen blev det ett lager färg till i 100% grön umbra.


Efter det först ett lager 7 % grön umbra men jag tyckte det blev för ljust så jag slipade lite och målade en gång till med 14 % grön umbra.


Sen var det dags för slipning igen så att de underliggande färgerna kikar fram här och där. Efter det gav jag den en omgång med nyckelknippan . . . stackars list, vad hade den gjort mig för ont? Sen laserade jag med 2/3 lasyrolja och 1/3 grön umbra som ströks på för att strax därefter torkas bort med en trasa. Då fastnar lasyren i ojämnheterna och de ser helt plötsligt jääätttegamla ut *he, he*. Slutligen en liten touch med silverfärg längs kanten vid spegelglaset.


Nu var det bara att trava iväg med den omstylade listen till ramaffärn för att få den monterad och i speglad. Då säger sambon frågande . . . ska den se ut sådär? Ska du inte spackla i de där jacken och groparna? !!! Va! Här har man omsorgsfullt slagit stora hål och jack i den å så undrar han om det inte ska spacklas!!! Vilken planet kommer han ifrån? *fniss* Men NI förstår mig väl!?

Byggröran i spegelbilden får ni fösöka bortse ifrån ;)

9 kommentarer:

Hulda sa...

Først: Så skjønne bildene av liljekonvallen ble. Helt nydelig! Du er flink.

Så: Flotte foto i dag også, likte så godt boksene og det flotte speilet. Du er virkelig dyktig med maling og pussing. :) Koselig at du husket at vi har nasjonaldag i Norge i dag. :)

Federica sa...

You did an excellent job! Wonderful mirror!

pysseltanten sa...

Haha, de förstår verkligen INGENTING, de där karlarna!!Hihi.
Men VI fattar!! =))
Den blev ju hur fin som heeelst!
Stackars lilla spegel, vad den fått utstå ;) men; DEN SOM VILL BLI FIN, FÅR LIDA PIN, Hahaha...
Superkramizar Git
P.S Tack för besöket!

Fröken Fräken sa...

Klart att jag förstår! Det var ju en himlarns massa arbete bakom den spegeln! Supersnyggt! Själv skulle jag vilja måla mitt tygskåp med linoljefärg, men funkar det på träet oavsett vad det har målats med innan?

Lilla huset på prärien sa...

Klart vi förstår! Du har ju lagt ned så mycket arbete på den ramen - nycklar och allt. Ser han inte vad du har gjort? Jättefin blev spegeln och vilken himla bra idé att göra sådär :)

Neike sa...

Hej,

what a lovely blog!
You have so many nice ideas and beautiful pictures.
I really enjoyed it!

Kind regards
Neike

Marie sa...

Spegeln blev helt underbar, vilket jobb du har lagt ner! Tänk att männen inte ser det vi ser, de är nog faktiskt från någon annan planet!!!!!

Ha en bra tisdag!
Kram Marie

Livs Lyst sa...

Kjære Carina!

Det er så gøy å komme inn hit og titte! Det blir så fint hos dere. Rammen rundt speilet ble helt topp! En skikkelig prosess du hadde satt i gang der gitt, men jammen ble det fint!!!

Så mange andre vakre bilder du hadde lagt inn her siden sist jeg tittet innom. Har vært litt busy her i det siste. Ikke så mye tid til å blogge. Men nå hadde jeg litt tid, og da ville jeg inn til deg og besøke litt ;O)

(Fikk du min mail??)

Tusen takk for kompliment på min bunad. Hadde egentlig tenkt å lage et innlegg om det, men jeg rakk det liksom ikke... Og nå er det jo for sent å ta bilder av den og legge ut.... Så da får det kanskje bli til neste år?? Eller neste anledning jeg skal bruke den? Det er som regel bare en gang i året...

Jeg har hatt en superfin helg. Med gode venner og familie. En fin 17.mai og så vant vi jo hele sangkonkurransen!!!

Ha en kjempe fin tirsdag min blogg-venn!

Klem fra L-jo

Livs Lyst sa...

Hei Carina!
Jeg har ikke fått din mail.... Men det kan jo hende den dukker opp snart da!

Ha en kjempe fin dag!
Klem fra meg