Vardagsrummet

Vet inte vad ni haft för väder idag men här har regnet öst ner hela dagen . . . hinkvis!

Jag har tack och lov inte lidit av det för elektrikern har varit hemma och fixat färdigt elen i badrummet och i L´s rum, och eftersom vår elektriker har lärt känna mig genom åren vet han att jag kan ha lite annorlunda önskemål och att det alltid är bäst att fråga innan han gör något *fniss*. Ibland blir det ju kompromisser för jag kan ju inget om elsäkerhet och vad som är möjligt att genomföra så därför blir det en del prat . . . å så en del städ av elspill mm.

Idag visar jag några bilder från vårt vardagsrum.

Soffan, bordet och mattan har varit min mormors och morfars. De hade dem i sin sal som bara värmdes upp vid högtidliga tillfällen så med dessa möbler har jag firat jular och kalas sen jag föddes.
I flera år var detta den enda soffa vi hade men nu har vi också en modern tygsoffa i howardstil. Den visar jag en annan dag . . . liksom auktionsfyndet jag gjorde igår . . . vad det är får ni reda på snart!

Kramar till er, önskar er en fantastisk helg!

Kommentarer

Anneli sa…
Vilken ljuvlig känsla du fångat i dina bilder! Underbart att få förvalta sådana gamla, vackra möbler som dessutom är en del av din egen historia...det där med finrummen minns även jag från min barndom...nu är det lite annat - tack och lov! Silverbesticken diskas i maskin och allting är till för att användas...alltid! Livet känns mycket skönare att leva så!

Ha en underbar helg du med!!

Kram

ps. måla inte spegeln;)
Violetta sa…
For en vakker sofa...full av minner! Heldig er du som har den i ditt eie :) Riktig god helg
Ni har det verkligen en härlig stil. Vad glad jag blir att du behållit gamla släktmöbler! Det är någonting alldeles särskilt med sådana. Min farmor o farfar har aldrig varit intresserade av inredning och gamla saker därför är jag så himla glad att min mormor har en del gamla fina saker att spara på :)

Supervackert!!

Kram Jenny
Marie sa…
Hej Carina!

Här har regnet också fullkomligt vräkt ner idag. Vi har varit på student och jag känner mig fortfarande frusen efter att ha stått ute i regnet, burr!

Vad roligt att ha fått ärva så fina möbler, älskar att omge mig med saker som framkallar minnen och har en historia. Spännande vad du gjort för auktionsfynd, nyfiken!!!

Bilderna i förra inlägget är så magiskt vackra så jag får nästan tårar i ögonen, du är verkligen en sanslöst duktig fotograf. Jag tycker absolut inte att du ska måla spegeln, tycker den är helt ljuvlig precis som den är.

Svarar på ditt mail imorgon, har kännt mig alldeles hoppig och skuttig sen jag fick det, hihi. Nu ska jag fortsätta maila vägbeskrivningar till folk som vill komma på loppisen, jag är alldeles överväldigad av responsen och börjar nästan känna mig lite nervös, hihi.

Ha det allra bäst, vi hörs imorgon!
Kramar Marie
Cc sa…
Ljuvliga bilder du visar från ditt hem. Kram
Hej!!
Åh det är så mysigt hemma hos dig..
ert..hus ger mig farmor känsla..Det påminneren del om ert..

Du har det så vackert så..
Jag har mailat dig..

ps..ska bli så roligt att se ditt fynd..
Kram Anna
Hallojsan igen Carina!

Vilket underbart vardagsrum, man vill bara sätta sig i soffan och njuta av den lugna atmosfären som bilderna ger. Du är så skicklig på det du gör.

Ha en skön helg. Kramelikram Cin
Vilket elegant möblemang! Måste ju kännas lite högtidligt att komma in i det rummet. Och ändå, vad luftigt med en sådan smäcker soffa, inte som nutidens megastora sektionssoffor...

Jo, men när kuddfodralet är moget för tvätten har jag ändå tröttnat på det tyget och vill ändå ha något nytt så då blir det att sprätta ;-)
LOPPISLIV sa…
Hejsan! Underbara bilder, Ser ljuvligt fint ut hemma hos dig. Du kan då verkligen konsten att fånga den rätta känslan på bild. Hemtrevligt och sååå vackert...Kram Paula
Floralis sa…
Hej Carina!
Vilka ljuvliga bilder från vardagsrummet. Inget standard Svensson vardagsrum precis... : )) Möblerna är jätte vackra och underbart när dom dessutom fått gå i arv. Gillar klockan! : ))
Ha det gott!
P.S. Här stört regnar det också...
Kram: Anneli
Dina vackra miljöer skulle platsa fint i vilket inredningsmagasin som helst...
Kram Sussie
Ingmarie sa…
Jättertevlig blogg som jag bara ramlade över!!!!
Undrar bara vad är wabi sabi för något?Antar att det är en slags stil men har aldrig hört talas om det!
Kul om du har lust att förklara....
Kram från mig

Populära inlägg i den här bloggen

Flyttloppis/försäljning

Bambugrupp i TineK-stil säljes

Brev från kolonin