Jag är kär och vill bli miljonär...

Vet ni, jag måste berätta. Idag, när regnet vräkte ner passade jag på att ta en tur för att se om jag kunde få tag i gamla textilier. När jag hittat det jag ville tänkte jag låta GPS´en ledsaga mig den närmsta vägen hem. Men det blev lite som när jag och bloggtjejerna var ute på loppisrunda i Småland . . . vi hamnade på små kostigar och även denna gång ledde GPS´en in mig på en liten grusväg. Det kändes som att jag åkte åt helt fel håll men jag tänkte att äsch jag kanske får se något fint även om det tar lite längre tid.

OM jag fick se något fint! Så åker jag där i maklig takt genom en allé och plötsligt uppenbarar sig den mest fantastiska Karolinergård jag någonsin sett. Orörd sen 1700-talet låg den där och slumrade sin törnrosasömn. Jag stannade bilen, gick ut, förbannade mig själv över att jag inte hade kameran med mig. Faluröd träfasad, profilerade fönsterfoder i pärlgrått, fönsterbågar i ockragult, dörrar med vackra omfattningar. Taket var valmat och belagt med enkupigt tegel och skorstenarna var av huggen sten.

Gick till bilen igen och tänkte åka iväg men så ångrade jag mig och tänkte att jag bara MÅSTE få kika in genom fönstren. Det såg tillräckligt obebott ut för att jag skulle våga mig in på tomten men jag måste erkänna att det var lite med hjärtat i halsgropen. Vad skulle jag få se när jag kikade in där genom fönstren? . . .ett pågående styckmord? eller kanske skulle någon komma och lägga handen på min axel och ge mig värsta sortens utskällning så jag kissade ner mig . . .och jag som inte hade några extra byxor med mig. . .men NEJ jag skulle inte fega ur. Tassade fram till ett av fönstren, och kikade in, kände hur jag fick ståpäls över hela kroppen och benen blev alldeles svaga i knäna. Där var som om tiden stått still i 300 år! Det var bara vackra damer i krinoliner som saknades. Där fanns stora salar med breda skurgolv, kakelugnar, skåp och gustavianska soffor, slagbord och tallrikshyllor. Jag är KÄR . . . och jag behöver vinna några miljoner så jag kan ge ägaren till detta sagornas hus ett erbjudande han eller hon inte kan motstå.

Något annat som är svårt att motstå är hemlagad sylt och gelé!

Vi har turen att ha massor av vinbärsbuskar och igår kokade jag en omgång svartvinbärsylt och en omgång gelé. Det finns mer bär kvar att plocka men det lockar inte att sitta där ute när det är ösesjön ute (ösesjön = Hällregn på Dalsländska). Känner mig så himla redig när jag saftar och syltar, hihi!


Nu väntar sonen på fredagsmys. Ha en go fredagkväll på er!
Kram!

Kommentarer

Hallå Carina, vilket helläckert foto på svartvinbären!!

Och huset du såg måste ha känts magiskt, tänk om kvinnorna hade uppenbarat sig om du kikat tillräckligt länge: ) Tänk va allt var vackert förr...

Trevlig helg! Mari.
Hej Vännen!!
men det låter helt fantastiskt!!

Jag tapapr nästan andan när jag läser..Får en sån där flaschback..jag älskar böckerna Gårdarna runt sjön..
I dem kan man läsa om de vackra husen ..Jag älskar de gamla vackra ställena..

vilen upplevelse det måste ha varit..

Vilken ljuvlig bild på vInbären..Sylt och gele mums mums..

Här har det regnat massor med..inte kul..Men det verkar bli hyfsat väder till veckan i Dk..hurra!!

Har kollat upp vårt släktställ i dk..Det har bott sommma släkt där i 15 generationer..häftigt.Min mans mormor härstammar därifrån och finns på bild där..Ska bli så spännande..
Hoppas på att hitta massor av loppis och billiga leksaker så barnen blir nöjda med..
Ha det så bra..
Kram Anna
visst är det mysigt med hus med en historia. Skulle aldrig vilja ha ett nytt hus..gott med sylt.
Kram Lotta
Åh Carina, då får ju nästan åka tillbaka nu med kameran i högsta hugg juh! Nu blir jag så himla nyfiken. Du får kolla upp på Stadsbyggnadskontoret vem som äger stället och kontakta dem *ler*

Härligt det ser ut med sylten och gelén. Borde jag också göra...

Kram Jenny
Unknown sa…
vilken underbar upplevelse att vara med om! Tur att du vågade titta in genom fönstren, ögongodis!

Va duktig du är som tar vara på bären...å jag som har massor hemma:) Jag brukar faktiskt plocka in vinbär och baka vinbärsrutor under vinter-mums


Du tar helt ljuvliga foton!!
Ha en härlig helg, kram Pia
Marie sa…
Låter som ett riktigt äventyr, önskar att jag hade fått vara med om denna upplevelse! Måste ha varit en häftig känsla att kika in genom fönstret och se allt stå där helt orört.

Vad duktig du är som gör sylt och gelé! Jag är noll huslig, hihi.

Förresten, tunikan du köpte på Bettys är ljuvlig och jag tyckte absolut att du passade i den färgen, superfin!

Ha en trevlig helg i regnet!
Kram Marie
Tulipa sa…
Det där lät som en saga man ville kliva in i!
Jag såg mig själv stå där och titta in genom fönstren när du berättade...WOW alltså.
Undras om det bara står tomt och vad planerna är för huset...

Vilken bild....bara så fint!

(Nej, jag fotade inte i butikerna.., bara utanför!)

Ha det fint! ( och sylta på *ler*)

Kram mariette
Hej hej, jag kikar in och tittar på alla härliga bilder här inne... jag hade nog inte heller kunnat låta bli att kika in i ett sånt härligt gammalt hus! :-)

Köp en trisslott, man vet ju aldrig!

Kram!
Susanne
Vilket hus du hittat.. Man undrar ju lite varför ngn låter det stå och förfalla på det viset med all inredning i dessutom..

Vinbärsgele är så gott.. Jag gjorde på röda bär i förra veckan från min mammas buskar.. Jag frös ned lite bär så det skall bli en omgång till när det andra börjar ta slut..

Ha en goer lördag..

Kram
Mia
Åhhh! Carina jag blir såå berörd av dina vackra bilder, du ska jobba som foooootograaaaf förstår du de eller!!!!

Vilken känsla det måste ha varit att stå där .... du måste ha hört vingslagen av en svunnen tid.

Tänk om man hade turen att fråga ägaren om stället var till salu, och han/hon hade sagt....javisst, skönt att nån ville köpa "rucklet"
vad i all världen ska du med detta stället till??? "Man får väl drömma lite!

Ha en fortsatt skön helg. Kraam Ci

Ps. blev som tur vad påmind av att jag måste plocka av mina svartavinbärs buskar innan jag bjuder fåglarna på fyllan.
Mejrams! sa…
Nej, men nu måste du åka tillbaka med kameran i högsta hugg. Du måste ju bara visa, efter denna målande beskrivning. Var det verkligen obebott? Jag bara älskar gamla Karolinergårdar!/Kram Merja
haloj!

Vilka härliga svartavinbär..måste ut o plocka in mina innan de faller av..har ett helt underbart recept på svartvinbärsjuice innehållande en mängd svartvinbärsblad,bär o citron får ta o göra lite...

Må så gott!
Kramiz Sanne
Anonym sa…
Sicken härlig rysare...:) Vacker bild bjuder du också på. Tyvärr har vi inga vinbärsbuskar här men det kommer nog snart att planteras. Då vinbär och citron är en av mina favorit safter. Må så gott och hoppas du vinner på Lotto :) Kram Sofia

Populära inlägg i den här bloggen

Flyttloppis/försäljning

Bambugrupp i TineK-stil säljes

Brev från kolonin