Loppisfynd del 3

Hej mina vänner!

Här kommer sista delen i loppis serien från förra söndagens Mohedaloppis. Har inte fotat precis allt än men det övriga kommer komma på andra interiörbilder såsmåningom.


Jag kunde inte motstå några gamla byxgalgar för 5 kr styck. De är så charmiga med sina finurliga låsanordningar. Gammal funktion och design som står sig än idag!


Här hänger de i en korg som vi köpte i Vimmerby. En gammal spånkorg med rejält trähandtag. Gamla vackra korgar är också svårt att få för mycket av. De är användbara till så mycket. När man räfsar löv, plockar blommor, svamp eller bär, förvara leksaker, klädnypor, stickningen, tidningar eller ved. Ja vad kan man inte ha en gammal vacker korg till?


Jag hittade en vacker gammal bok också som hade en handskriven sida i sig och jag ÄLSKAR gamla vackra handskrivna brev och dokument. De lade sån omsort förr på varje bokstav och att få en vacker helhet. Kan också bero på att jag aldrig själv gillat min egen handstil. Ojämn och inkonsekvent som den är. Nä, jag får njuta av andras handstil istället.


De ihoprullade monogram-arken som syns på bilden också kommer från Thomas og Liv´s Lyst.
Bakbordet köpte jag på en loppis i Hjortsberg i Småland. Det sitter gammalt intorkat mjöl på det som säkert suttit minst 50 år. Mannen i butiken sa att -Ja man får väl borsta av den lite innan man använder den! Hi, hi, jo det är nog det minsta man får göra. Just nu ligger den ute under stuprännan så regnvattnet mjukar upp mjölet så det går att skura den ren sen.

Ha det gott alla ni goa!

Kommentarer

Så härliga fynd - som alltid! Börjar ju nästan kännas tjatigt att skriva det ;-) Jag gillar också gamla trägalgar, särskilt sådant med text och telefonnummer på, som "Algots herrekipering Telefon 352". Det är annat det än plastgalagar från Dressmann!

Okej, jag ska försöka dämpa min livliga fantasi vad gäller hushållsrelaterade loppisfynd och våga använda dem lite mera :-)Jag har hört något om att man kan koka glasburkar, det låter ju bakteridödande...

Och nu har jag hittat mig hela fyra böcker med härliga gamla florabilder!! Ett angenämt bestyr uppkommer - var ska jag ha alla?! ;-)
Vilka underbara fynd!

Ha en fin kväll
Kram Gunilla från Singapore
johanna sa…
Hej
åå´å vilka kort du tar! Du är otroligt duktig!!! Jättefina fynd..
Stor kraaaaam
Kristin sa…
Hej du vännen! Imorgon är det min tur att åka till Moheda. Hoppas jag hittar något fint, du hade ju gjort en massa fina fynd... du har verkligen näsa för prylar, och så arrangerar du dem så snyggt sedan också!

Kram och ha det bra!

/Kristin
Hulda sa…
Veldig fine asjetter du har funnet, likte så godt både fasong og farge. Lekkert!

Veldig fin kurv og kleshengere også. Jeg liker bildene dine så godt, de er så fulle av liv.
STENLYCKA sa…
Vilka fina fynd och boken med den vackra skrivna sidan så vacker.
Ja,regnar det lika mycket hos dig som det gör här så kommer bakbordet att bli ordentligt blött.
Ha en bra söndag!
Kram
Anonym sa…
Hej! Ja det ska verkligen bli spännande att se vad min mor hittat för bestick till oss. Visst är det härligt med gamla böcker som någon skrivit i. Det är så man känner historiens vingslag. :) Ha en skön kväll! Kram Sofia
Tulipa sa…
Hej!
Tack snälla härliga för de raderna du skrev hos mig!
De värmde!

Jag blev överlycklig idag när jag hittade ett bakbord på loppis....ganska stort...och inte många kronor kostade det!
Jag trodde knappt min lycka! (Känns som att man måste skynda sig innan de ändrar sig i såna lägen!)

Gillar också handskrivna saker från förr, det känns äkta och nära och omsorgsfullt.
Och så är det förstås vackert!

Jag är inte sen att länka tillbaka...har bara inte blivit färdig innan i veckan till det!

Ha en riktigt fin söndag!

Kram Mariette
Ardisia sa…
Men jösses vilka fina fynd du gjort!!

Tycker att du & jag har ganska liknande smak vad gäller inredning!

Kram Ardisia
Å, så glad jag blir över din fina kommentar...och så glad jag blir att ha hittat dig och din fina blogg...gillar din bildstil väldigt mycket, den tilltalar mig...du är duktig och har "ögon som ser". Skulle gärna vilja se mer så jag länkar dig...

KRAM och ha en fin forsatt sommar!
Hanna
Hej Carina!!

Åh vilka härliga fynd du har hittat - jag ska titta vidare här på de andra fynden du har gjort också. De där byxgalgarna är underbara.

Men DU - vi körde ju genom Persbo på vägen upp till Gagnef! Attans, attans att jag inte hade ditt nummer! Jag trodde inte att det låg på vägen - annars hade jag ju kommit och hälsat på dig i ditt härliga hus! Åhhh - attans! Nästa gång jag kommer förbi lovar jag att stanna till minsann.

Stor kram Jenny
Hej Carina,

Å vad jag är glad som hittade din fina blogg nu! Vilken duktig fotograf du är - underbara bilder! Hit kommer jag gärna igen... snart!

Kram/Jes
Marie sa…
Ljuvliga foton Carina, du är en sanslöst duktig fotograf!
Jag skrattade senast igår för mig själv när jag tänkte på vad han sa om bakbordet, hihi. Men det är verkligen fantastiskt vackert och så var det ju så stort och härligt.

Ses imorgon!
Kram Marie

Populära inlägg i den här bloggen

Flyttloppis/försäljning

Bambugrupp i TineK-stil säljes

Brev från kolonin