Storfarstun

Hej hej!

Äntligen semester! Tid att ladda batterierna, att pyssla och få sånt gjort man velat göra men inte hunnit, att sova längre på mornarna och stanna uppe längre på kvällarna.

Vi ska inte åka iväg på semestern annat än på nån enstaka dagstur som tex den jag och sonen gjorde idag. . .

Vi hälsade på min häst hos fodervärden, badade på kusten och besökte ett antikställe.

Jag hade tidigare spanat in en byst till trädgården som jag nu planerat att köpa men istället kom vi hem med något HELT ANNAT! Vad får ni se när makeovern av den är klar. Då blir det före- och efter-bild.

Idag visar jag istället ett hörn av vår storfarstu. Går inte att fota hela för här har jag min fönsterrenoveringsplats, verktygsplats, färgförvaring osv. MYCKET rörigt med andra ord.

En trasmatta får agera sittdyna/skydd för den gamla soffan som stått i min mormors och morfars drängstuga. När vi flyttade hit hade vi den i vårt kök men sen några år står den här ute istället.



Nu under semestern kommer det att bli lite glesare mellan inläggen här, men helt och hållet kommer jag inte att kunna hålla mig borta . . . hi, hi.
Sov gott och sköt om er!

Kommentarer

Hej Vännen!!
Du har det så fitn..Jag bara älskar stämningne i dina bilder..Rent magiska!!

Du har så fina trasmattor..Jag har tyvär slängt mina jag fick av farmor..De passade inte in i förra huset så jag gjorde mig av med dem..Det ångrar jag nu..
jag gillar verkligen gamla trasmattor när de är så där tunna och fina!!

Vilken fin skänk man ser skymta där från farstun!!Härligt att ha utrymme att stå och greja!
Vad härligt med havs bad och Antikbesök..Ska bli roligt att se vad du har inhandlat.

Jag gjorde fynd i går med..Det var så roligt..

Ha en fin dag..
Kram Anna
Kristin sa…
Hej hej! Skönt att ha semester, jag började ju min nu också. Härliga bilder med mycket sommarstämning, som vanligt hos dig! :-)

Vi ska vara här på Värmdö någon dag till sedan är det mest hemma som gäller, med någon dagsutflykt då coh då. Jag är en riktig huskatt så jag gillar att vara hemma... det är inte alls mig emot med andra ord.

kram och ha det så bra, nu ska jag snart på loppis!!!!

/kristin
Allt ser så himla hemtrevligt ut hos dig! Riktigt äkta lantställe :)

Önskar dig en härlig semester!
Vi ska inte heller resa nåt skilt i sommar, bara korta turer, eftersom vi inte har semester samtidigt.
Jag är också seg med inlägg just nu, finns så mycket annat att göra.
Vi ses/hörs! Kramar!!
Jag gillar verkligen din stil och smak. " Oängsligt" som ngn kallade min stil men du har så mycket vackrare, vilken fin veranda, och soffa! Skänk med lykta, Och just såna trasmattor du visar är ju bara så vackra! Ha en skön ledighet!!! Mari.
Jag ÄLSKAR ditt hus och dina vackra bilder! De är ljuvliga och jag önskar att jag fick bo preciiiiis sådär vackert! Gud så härligt!! Du är superduktig :)

Kram Jenny
Anonym sa…
Hej! Skönt med semester och bara få vara hemma och göra enstaka dagsturer. Precis så planerar vi! Jättevackra bilder du har. Ha en skön kväll! Kram Sofia
Hallojsan igen!

Vilken oooliiidlig spänning du håller mig i "männska" va har du nu lyckats komma över? Vill se "NUUU"

Vilken tur ni har som har hittat detta underbara hus, med allt sån där som gör ett hus så mysigt, t.ex kakelugnar, köksfarstu och verandor, du är lyckligt lottad.

Hoppas du får en härlig semester tillsammans med familjen, med mycke, mycke sol, bad och LOPPISRUNDOR så klart. :)

Kraaam Cin
PS. har hämtat stämplarna, jag hör av mig när jag vet vad portot går på.
Marie sa…
Go kväll!

Alla andra sover, bara jag som fortfarande är vaken! Sitter här i mörkret och regnet det öser ner utanför fönstret, ganska mysigt!!!

Så ljuvliga bilder, andas verkligen härlig svensk sommarstämning! Ska bli så roligt att få se allt på riktigt imorgon. Och du din knas, vad skulle jag bli besviken för!!!!!!! Jag tycker det ska bli fantastiskt kul att träffas, det tycker vi allihopa här hemma!

Ser fram emot att få se ditt inköp! Till skillnad mot alla andra som läser ditt inlägg så vet jag ju vad det är, hihi.

Sov gott! Ses om några timmar!
Kramar Marie
casa nostra sa…
i've missed a lot of posts of your blog, but now i've seen them all. i like your kitchen very much and the space you've shown on the last post looks also very beautiful.
Mjuka sa…
Låter som hos oss, inget planerat, blir mest dagsutflykter tror jag.
kram Malin
Hulda sa…
Så vakre bilder av pelargoner og interiør. Dette var så fint! Et herlig hus, ser det ut til å være. God ferie! Jeg koser meg også med fri.
Hallo där !!!
Åhhh vad du har det fint och mysigt, riktigt hemtrevligt !!
Du, jag ser att du ska få blogg besök, Marie kommer...ohhh vad roligt, tänk ändå om jag hade bott närmare så hade jag också kommit !!!! Kikat på ditt vackra hem...
Ha det nu sååå himla trevligt, och hälsa till Marie från mig
Kraam Anette
Vad hemtrevligt att ha en storfarstu. Och ännu bättre om den är lika vacker som din. Tänk att ha kunna ha ordentligt med plats för allt det som man pysslar med istället för att breda ut sig över köksbänkar... det gör det lite svårt att laga mat kan jag säga! ;-)

Jepp, jag är helt såld på spets och tunna tyger i ramar! Jag tror inte att jag har några vanliga avkor kvar längre?! Och det är ju en billig prydnad eftersom ramar utan glas brukar gå för nästan inga slantar alls på loppisar och liknande.

Åh, avslöja bums vad det är som du har fyndat nu!! ;-)
Floralis sa…
Halloj!
Vill önska dig en riktigt skön sommar och härlig semester. Håll dig inte borta från datorn allt för länge bara... : ))
Din stenmur är fantastisk och NU har jag då svaret på "led-problemet"... Tihii! Är det någon som har burit lite för mycket sten månne?
Ha det gott! Fr o m lördag har jag SEMESTER! Jippie!
Kram: Anneli

Populära inlägg i den här bloggen

Flyttloppis/försäljning

Bambugrupp i TineK-stil säljes

Brev från kolonin