Mera badrum...

Heeej alla raringar!

Tack snälla för alla era supergoa ord! Så roligt att ni glädjs med oss och tycker att det är fint. Vi är så glada tacksamma över att ha ett stort och härligt badrum där man kan tassa omkring barfota och njuta av den sköna golvvärmen och den härliga atmosfären.
Det är stor skillnad mot vår tillfälliga dusch i det gamla hönshuset som har standard á la 70-tals camping.

Nu kommer vi till det som jag gillar bäst i badrummet...
Mitt i rummet står ett gammalt gjutjärnsbadkar på tassar. Jag har målat det med linoljefärg utvändigt och M har tappert slitit med poleringen invändigt men tyvärr har 30 år i en hästhage satt sina spår så vi blir tvungna att emaljera om det. Men vi har inte bråttom med det. Det duger gott som det är sålänge. Förövrigt har badkaret förmodligen haft ihjäl en häst...men mer om det en annan gång.


Vi har ännu inte fått på plats pelare och blandare till badkaret men de ska i alla fall vara där pallen står nu. Sen kommer kandelabern att stå på blandarpelaren och pallen får flytta till en annan plats.
Fönstren vid badkaret är likadana som de vid duschkabinen. Bakom fönstren ska ett tyg hänga som döljer tvätten som hänger på tork längs väggen. Nu är detta undanröjt för att få snygga bilder. Tyget gör att man kan ligga i badet och njuta utan att behöva se tvätten.

Över badkaret har jag drömt om att ha en liten fin kristallkrona i rokokostil. Levande ljus...stora breda prismor...ja ni kan föreställa er, men någon sådan har inte ramlat i min väg ännu, i alla fall inte i en prisklass som min plånbok tillåtit...så vad göra? Jag skapade en egen ljuskrona i fil de fer. Å nu är jag så nöjd med den att jag förmodligen inte kommer att vilja byta ut den. Fast jag har provhängt den brevid kakelugnen i vardagsrummet och även i köket och den är urläcker där med så skulle jag ramla över en äckligt billig rokokokrona så skulle jag inte kunna motstå...det vet jag ;)

Här ser ni handduksskåpet i sin helhet. Det var det som var avlutat och trärent men som jag målade om för ett tag sen.
Stegen har stått uppe på vår vind tills alldeles nyligen. Uppför den har man klättrat för att komma ut genom ett litet litet takfönster när man ska upp på taket. Så när sotarn skulle komma häromveckan sa M att stegen måste bytas annars riskerade sotarmurre att åka i golvet. M snickrade ihop en ny fin stege och då gäller det att hålla sig framme. Svisch...den gamla stegen tar jag! Några decimeter kortare står den nu i badrummet och tjänstgör som handdukshängare. Det kallar jag snygg recycling. Billigt, miljövänligt!


Har fått lite frågor om var grejerna kommer från så jag tänkte att jag gör en liten uppräkning här ifall fler undrar...
Handfatet är Italienskt men köpt i en vanlig Svensk badrumsbutik. Handfatsskåpet är en antik lavoar med marmorskiva som är nytillverkad efter den gamla som förlaga. Vi skulle använt den gamla men stenfirman borrade ett av hålen fel så den blev förstörd.
Spegeln är vanlig ramlist från en rambutik som jag målat om själv. Beskrivning finns om du söker i bloggen. Handfatskranen är från Damixa, Lamporna är från Bloomingville. Strömbrytarna är från Gysinge , övriga eldosor är Eljo Renova. Toastolen är från Twyford. Den har vi haft grymma problem med men en toatekniker har varit här och mekat med den så nu funkar den men det är inte Svensk kvalitet på den inte.
Det var förresten rätt lustigt när han toateknikern var här...han sa "Vi har 50% på det mesta i butiken nu. Jag ser att ni håller på att renovera så ni kan ju kika in. Vi har allt ni kan behöva". Det lustiga var att vi var ju i princip färdiga. Allt var på plats men byggplasten var kvar på golvet och det var inget piff på plats. Jag kände bara "YES! Vi har lyckats!" Det är det bästa betyg jag kan få...att det ser ut att ha varit här lääääänge.
Duschkabinen är en Ifö, pallen en Tolix, fönstren antika, ljuskrona i egen design, badkaret kommer från en hästhage hos vår halmbonde (vi bytte till oss badkaret mot ett annat gjutjärnsbadkar med endast tre tassar...och det hämtade vi på en gödselstad i Djursätra).
Kandelabern är köpt i en vanlig inredningsbutik (Morom Miljö i Alingsås). Handduksskåpet är antikt. Klinkerplattorna är Turkiska, köpta i en Svensk kakelbutik.
Väggarna är klädda med vanlig pärlspontpanel från närmsta brädgård och målade med vit linoljefärg från Ottosons färgmakeri. Ovanför panelen har vi satt grålumppapp köpt på Claessons Trätjära i Göteborg. Den är målad med matt linoljefärg bruten med 7% grön umbra...dessa färger är från Gysinge Centrum för byggnadsvård.

Jag har inte gjort något annat med fönstren än att skura dem rena och hänga upp dem. De flagar färg och ett par glasrutor saknas men jag tycker det är en stor del av deras charm. De som hänger vid badkaret är dessutom mörkbruna på utsidan och det tycker jag är så fint.

Mycket babbel blev det denna gång. Jag har en grej till att visa i badrummet, men det tar vi en annan gång.
Natti natti på er!

Kommentarer

Jag hade tillbringat all tid i det badrummet.. Det är så jäkla fint.. Man blir helt betagen..

Sov gott..

Kram
Mia
Men...ÄNNU MER???? Herregud...vet inte vad jag ska säga...HELT UNDERBART vännen!!!!!


KRAAAAAAAAAM
Hanna
oh dein badezimmer ein traum. gefällt mir sehr gut. grüässli daniela
Underbart badrum Carina!! Det är så fint och härligt i färgerna. Och den där stengen blev ju superbra där. Ljuskronan bara älskar jag. Du kan ju sälja sådana! Suuuuperfin!

Här väntar det brunch med några kompisar och sedan födelsedagsmat hemma hos mamma. Så det blir en hektiskt dag. Ska bara dricka upp mitt kaffe och sedan ska jag sätta igång...

Ha en bra dag! (Ett bad kanske..?!)

Kram Jenny
hagagården sa…
Men oj så fint du har det i badrummet,helt otroligt.
kram o ha det så gott
ninni
Tulipa sa…
Ja du..snart börjar man gråta av glädje..*hihi*, nej, bara bästan...
Men jag är helt tagen.... Helt såld.
Ni måste ju hållit på med detta projekt lääänge....

*Suck*, fantastiskt!
Alla detaljer är så genomtänkta och underbart vackra!
Hatten av...igen!!!

Sen ser det så stort ut, känns som att ni får plats med så mycket.
Ja, dessa bilder kommer man att titta på måånga gånger!!

De där fönstrena ser ut som såna jag vill ha i väggen i köket, sitter i vårt hus, men de måste bytas i ett rum...*ivrig*, *ivrig*...

Ha en toppen dag!

KRAM!
Jag skulle flyttat in i badrummet, gud så läckert, så vackert, dina idéer och kreativa förmåga har verkligen satts på pränt här, sotarstegen blev så fin till handdukarna och tack för att du berättar var allti kommer ifrån men, vann jag några hundra tusen skulle jag offra lite pengar till vårt badrum, det är så stort och så plastigt at det skulle kosta en del att fixa..... jag får kika på ditt och avundas. Skitfint!!
..jag antar att du och Anna kommer göra ett reportage om detta badrum snart: ) det skulle bli guld!!
Wow for et vakkert bade rom dere har fått.. alle de herlige detaljene... likte velidg go9dt vinduene dere har hengt opp.. '
her kan du bare nyte stundene.... Klem O=)
Unknown sa…
Åh vad roligt att se så många bilder, badrummet är helt underbart.
Ha en skön söndag.
Kramar
Bästaste Bästaste Carina!!
Lovely Lovely!! fantastico!!!

jag finner inga ord..Så ljuvt så vackert så fantastiskt underbart fint!!

Vilken känsla vilken feeling!!

Ser fram emot att få komma och gå på toa hos dig..fniss fniss!!

Håll tummarna för mig i dag..
Kram Anna
You have a really fantastic and charming bathroom! I love the details and colours here!
Erika sa…
Ooo tack för alla detaljer. Hade så gärna med tassat runt på ett varm härligt golv så där. Får väl gå upp till huset o hjälpa sambon så att det går lite fortare att nå målet.
Lantbacken sa…
Hallo! HELT FANTASTISKT1 Du får gärna visa hur många bilder som helst från ert badrum, jag är helt betagen. Vilket genomtänkt badrum.
Kram Pernilla
Jadu, det blir bara bättre och bättre ju mer du visar..börjar se helheten nu!! Helt i en klass för sig..och passar perfekt i ett så pass gammalt hus som ni har.. Bra Jobbat!!

Kramen Sanne!
Jisses!! Vilket badrum, och där kan man snacka om RUM, jättestort!! Så snyggt, så snyggt!!! :)

Ha en bra söndag!
Oj!! vilket fantastiskt badrum!!! de är värt att vänta alla de där åren om det där är resultatet! helt underbart :)
Och kronan du gjort! den är ju jätte fin!!!
Ha en underbar söndag!!
Kram
Josefin
hej..
Ert badrum är underbart!! helt fantastiskt!!! Hade inte tvekat en sekund på å krypa ner i ett bad där!!!! NJUT!!

varma kramar elin
Anna-Malin sa…
HELT UNDERBART!!!!

Gillar idén med de gamla fönsterna.
Väldigt, väldigt, vackert....

Kram
A-M
Kristin sa…
Hej Carina! Nu får du SKÄRPA dig!!!! Hur ska jag kunna göra ett badrum i mitt eget hus nu, när jag sett hela ditt drömbad???? Det känns väldigt trist att förverkliga våra idéer... det liksom blir bara B-laget för oss ändå *skratt* Nej, men ärligt, det känns som om du spelar i en division för dig. Jag känner mig mest som om jag harvar i division fem eller nåt i jämförelse...

Jag ska visa ditt badrum för min man nu i eftermiddag och tala om att så här skulle jag vilja ha det... men tyvärr får inte alla idéer plats i vårt mindre badrum! (För oss blir det ändå rätt stort, vi har en toa med dusch just nu som är ca 1,1 x 1,3 m... badrummet tror jag blir 2,4 x 2,8 eller något...)

Ja du Carina, nu törs jag inte titta på din blogg på ett tag för om du visar mer badbilder så börjar jag nog lipa så vackert är det...!

Kram i alla fall! Från jätteavundsjuka Kristin ;-)
Jag är lite upptagen med att svimma efter att ha sett ert vackra badrum... Själv sitter jag "fast" i ett badrum i en hyresrätt byggd på 50-talet. Badrummet är således ungefär 2 kvadrat stort, så jag får fortsätta att drömma om vackra fönster runt mitt badkar!
Jag säger bara igen, sååå vackert, och att jag ska försöka att låta bli att vara jätteavis på er!!...
Finns inga ord kvar, vad ska man säga!!! "Swedbergs" SLÄNG ER I VÄGGEN!!!

Du kan lätt bli inredare i dom "Hippaste" Magasinen. Please, plase KOM HIIIIIIT!!!!..... Så jag får tips ála-Persbo/Carina inför våran köksrenovering. *fniss*

Jag får väl sitta här inne på din toa och drömma vidare, och inbilla mig att det kunde varit mitt badrum´,...ack ja.

Kraaaam Cin
Lilla Blanka sa…
Men Carina jag blir alldeles tagen...erat badrum är sååå fantastiskt..det är magisk atmosfär!!!

Det där handduksskåpet har jag sparat ner (ja, bilden alltså hihi) och deet skall jag visa Niclas. Ett riktigt
"vill-ha" skåp!

Kraaaaam
Mia
Nä men jag tror jag smäller av, herregud... hur har jag kunnat missa dig! Vilken fantstiskt underbar blogg du har... så otroligt duktig du är! Vilket hem, vilka bilder du tar... vilka konstverk! Jag är helt betagen!

Återkommer med mail... jag blev kär i ljuskronan!
Norregård sa…
Jisses vilket badrum!! Stooort och vackert!! Vilken fantastisk ide vid duschkabinen!
Hälsningar Malin
LillaFlisan sa…
Du tar väl de mest mAGISKA bilder!!!!

Sitter här och bara njuter. Lite grön av avund förstås för badrum är det som just nu står överst på min önskelista!

Önskar dig en fin vecka!

Kram

Flisan
Goa sa…
Jag är alldeles betagen! Det är sååå underbart! Alltså vilken fiffig idé med duschkabinen...*den ska jag sno*..:)
Jag förstår din kärlek till detta rum. Du ska vara stolt o nöjd, det är helt bedårande!
Hoppas jag får se det live nångång..:)
Dina bilder är återigen, förtrollande.

Största kramen till dig min goding.
Nu kommer jag att sova gott...
Sweet dreams
Med levande ljus , litebubbel och någon god skö klassisk musik.. kunde jag stanna där... Riktigt smakfullt och otroligt inspirerande.. tack för att du visade dina bilder. kram Jeanette
Dona blogg sa…
Alltså för min del får du gärna skriva om detta vackra badrum i evigheter. Det är så attans vackert!
Snygga, ribbade grå-svarta handdukar ser jag på stegen. Var kommer de ifrån - undrar jag som ska fixa lite lätt i vårt badrum.
Kram till dig!
Designe sa…
Ojojoj, vilket fantastiskt badrum! Såå himla smart att sätta tyg och fönster på utsidan av duschkabinen! Så vackert med kandelaber och fil de fer krona! Ja, allt var superfint! Jag är så imponerad av hur länge ni klarat er utan ett "riktigt" badrum! Helt otroligt! Ni är verkligen värda ett superfint badrum! :)
Marie sa…
Det är så vackert Carina så man får nästan tårar i ögonen. Älskar att det är så personligt inrett, känns verkligen som DU. Ljuskronan är fantastisk och det där handduksskåpet är ju bara såååå fint! Vilket drömbadrum ni har skapat!

Hoppas att vi ses snart!
Kramar Marie
marie sa…
Ja, vad ska man säga? Alla ord känns redan tagna och jag kan bara hålla med. HELT MAKALÖST VACKERT UNDERBART, LJUVLIGT, PERSONLIGT, MYSIGT, MAGISKT! Ni har lyckats så himla bra att jag skulle kunna göra ett nytt badrum på direkten! Härliga material där ni lyckats kombinera allt på ett mycket snyggt sätt och man ser att det är gjort med mycket känsla. Grattis! Ni kommer få många härliga stunder i ert badrum!
Kram
Marie
Lev Vackert sa…
Men wooooowww jösses! Kan jag komma och flytta in? Ler.
Underbart verkligen!! Kram Petra
Mmmmmm... ljuvligt!! Får man flytta in??! :)
Det är härligt med stora badrum.När vi flyttade in i huset vi hyr så fanns det inget badrum.Därför tog vi ett av rummen på 16 kvm och gjorde bad och dusch utav..Har själv investerat i ett dubbelbubbelbad samt har plats för både tvättpelare Farmors antika spegelbyrå och dusch och toa utan att det blir trångt..Det är en dröm att bubbla när kroppen värker!
Du har verkligen fått ditt personligt!
annbritt
Mia sa…
Vilket vackert badrum! Jag tycker fönstrena vid badkaret är såååå fina! Jag tar till mig av din inredning till mitt blivande drömboende!

Tolixstolar och pallar gör sig ju vart som hellst!
Rhodin sa…
Jag hade VÄGRAT att lämna det badrummet om jag hade kommit in där!
Underbart, säger bara det.
Mvh Terese.

Populära inlägg i den här bloggen

Flyttloppis/försäljning

Bambugrupp i TineK-stil säljes

Brev från kolonin