Brödraskapet mot Begonior

Man kan säga att ni alla var rörande eniga om att Hortensior är trendiga och Begonior är tantiga. Jag måste erkänna att jag hade förträngt Begonian. Har lite traumatiska minnen från när vi köpte vårt hus just på grund av ett gäng Begonior.

Förre ägaren hade piffat upp stället med rödblommande Begonior. Högt och lågt fanns de...i rabatten längs husväggen, i blomlådor, i gamla mjölkkannor och kastruller...huvva! Otäcka minnen väcks till liv...

Men vet ni...Sankt Paula...har ni inte sett den som har dubbla rosa blommor. Den är inte så kompakt utan är lite mer som en hängvariant...och så oemotståndligt charmig. Kanske någon av er vet vilken sort jag menar!? Har man sett den en gång glömmer man den inte...den gör intryck :)))

Kommentarer

Designe sa…
Oj, så vacker bild! Haha..tänk att det var så många som inte var så förtjusta i begonior och fy för att piffa med rödblommande begonior!:)...håller med igen...den dubbelblommande sankt paulian är supersöt! Har dock inte vågat köpa nån..tror inte jag är bra på den blomman!:)
Hej Carina,
...sankt paulian väcker minnen från bardomen, i min farbrors sommarstuga fanns det massor på en lång fönsterbräda. Det var så vackra! Och jag tycker fortfarande att de är söta, men jag har lite svårt för deras "feta, tjocka" blad... kan inte se dem passa in hos mig.. Nä de skall stå på en fönsterbänk i ett gammalt vackert hus för att komma till sin rätt - så hemma hos dig skulle de verkligen passa in!
Ha det gott, Monica

PS. vacker bild på min favoritblomma...
Virkelig en vakker bilde..

ja det er mormors blomster, st paulia, begoniaer..

ha en fin fin dag.:

klem Kerstin
Kajsa sa…
Jag är med i brödrarskapet mot Begonior. Läste att de skulle bli trendiga i år med massor av nya sorter. Det struntar jag i, om jag får en begonia (händer ju ibland) så är den ful på tre dagar! Däremot älskar jag alla andra mormorsblomor. Och din bild!
Dona blogg sa…
Jag går med :)
Fast å andra sidan har jag lärt mig att man aldrig ska säga aldrig...
Saint Paulor k a n vara hur söta som helst. Men bäst gillar jag din bild!

Njut dagen!
Vilka underbar bilder känner att jag har svårt att få till bra bilder, få ta en fotokurs hos dig:)
Nu kommer min fruktansvärda dåliga blomkunskap in och vet ej hur en begonia ser ut...
kram och en ljuvlig dag till dig vännen
sandra
Hi, hi vad jag småler!! I min fönsterkarm står faktiskt en vit begonia. Jag går emot strömmen just för att de är lite tantiga, men jag gillar dem faktiskt. Lite modigt att våga erkänna det i detta forum...
Jag hoppas du blir supernöjd med lapptäcket, det har varit min absoluta favorit hela tiden! Kommer snart på posten till dig min vän!
Kram Maria
Gomorron lilla söta!

Ja huamej för Begonier, ...men man vet aldrig, jag gick och köpte mig en vit söt "Sankt Paula" för ett tag sen, och jag måste säga att den blev jättesöt tillsammans med en liten vit/grönspräcklig murgröna som jag planterade i en Gustavbergs-soppterrin modell Fasan. Så man kan faktiskt få fram skönheten med lite loppisfynd :)

Tänk att blommor kan ge oss kvinnor benämmningar på vilka vi är,....då kan jag inte låta bli att undra vilket fack en karl kan hamna i när han gör något. Kanske finns det nån skala på vilket kött han föredrar att grilla,....Kycklingspett = ung & hipp eller flintastek = gubbe,...ja, va vet jag!!

Den där Sankt Paulan du nämde har jag inte sett, .....nu vakna tanten till i mig, detta måste undersökas *Fniss*.

Kram på dig goa söta. Cin
Mejrams! sa…
Här har det hänt litet på din blogg, vilken fin vårlig header du fått till. Har ju haft problem med min dator så jag har inte kunnat hänga med om detta med begonior. Jag gillar inte denna blomma så värst mycket men det finns en sort som jag kan tänka mig vid jultider. Det är den vita med riktigt små blommor, den är helt ok. Kram Merja
Margareta sa…
Alla blommor är kanske fina på sitt sätt,men därför tycker man ju inte om alla. Jag tror jag vet vilken saintpaula du menar. satte just om ett par sådana som blommade förra sommaren helt överdådigt,blommorna bara hängde över kanten.Där var faktiskt lite knoppar redan.
Kram Margareta
gamla skolan sa…
Vilken ljuvlig bild !! Jag vet vilken paula du menar , den är så fin , jag köpte en till mig själv , men lyckades vattna ihjäl den ! Kramar Susanne / den gamla skolan
Unknown sa…
Hej vännen,

Oj så gammal jag kände mig helt plötsligt!!!!!
Jag som älskar hortensia och alltid har gjort????

Men men, vilken tur att du upptäckt skönheten i denna vackra blomma, det kommer med åldern hihihi

Håller dock med dig ang begonier, usch fy....
Men det finns säkert fina sorter bland dessa också. Men har man än gång varit i hemvården och besökt gamla tanters hem, ja då är det svårt att älska denna blomma.

Skall bli roligt att se dina färdiga resultat när dina hortensier har torkat.

Ha det gott i veckan
Kramisar Jeanette
Anna-Malin sa…
hej söta...

om du visste vad jag blir glad för dina ord...

det blir för långt att kommentera här så jag kommer att slänga iväg ett mail till dig ikväll. el. imorrn!!

stor kram till dig!! ♥
Begonior ute? Jag har de inne och dessutom är det inga tant växter eller passé! *ler* De är fina!
:)
Marie sa…
Hihi, jag är heller ingen älskare av begonior (tror jag kan lova att de aldrig kommer att komma in någon i detta hus), men däremot älskar jag hortensia. Vet precis vilken Sankt Paula du menar, bedårande söt!

Ha en bra dag min vän!
Kram Marie
Hej Carina, vackra och intressanta inlägg! Ja, jag vet mycket väl vilken St Paula du menar, hängande och bara sååå söt! Många blommor som vi bara hade raderat fr vårt minne börjar bli trendiga igen, se bara på pelrgonen, den var inte lika inne för några år sen som den är i dag, och det gäller St paula med, Engelsk pelargon mm som man klnappt ville titta åt för ngt år sen! Mari.
Lisas torp sa…
Har nog aldrig varit något fan av begonior! Men hortensian - köpte min första i förra veckan, så nu är jag garanterat en tant...men det är jag ju iofs ändå...ha-ha!

Saint Paula är en mycket vacker blomma, men när jag hade katt åt han upp alla blommor - han älskade dem verkligen!!!
Men det finns så otroligt många vackra och jag håller verkligen med den om de dubbla rosa!

Lisa
Anonym sa…
Jag ryser då jag tänker rödblommande Begonior. Ljuvlig bild på vit Pärlhyacint. Kram Sofia
Jag är väl inte så mycket för att sortera in blommor i tant eller icketant - men begonior gillar jag inte oavsett! ;-D Och höstglöd... nej, det är inte heller något för mig!
Ha, rörande eniga i trendigheten var de härliga kommentarer jag läste... Jag håller med, älskar hortensia i landet i kruka och torkade... Rigtigt avskyr begoninan... till trots att den lanseras som årets trend på mässor... men om något år är man väl indroktinerad (?) och har den överallt... ler ha nu en riktigt god helg kram Jeanette
Anonym sa…
hej. läste ditt inlägg om en söt hängade s:t paulia... vet inte om du redan fått svar på vad den heter. men den heter Saintpaulia 'Taita'.
en underbar favorit som blommar om och om och förökar sig. har nog försett halva släkten vid det här laget...

Populära inlägg i den här bloggen

Flyttloppis/försäljning

Bambugrupp i TineK-stil säljes

Brev från kolonin