Porträttfoto

Att jag gillar att fotografera kommer väl inte direkt som en nyhet för någon av er...men något som jag inte ägnar mig så mycket åt ännu är porträttfotografering. Kanske mest för att det inte är så lätt att hitta någon som frivilligt ställer sig framför en kamera (vet ju själv hur jobbigt jag tycker att det är). Det är något jag verkligen skulle vilja ägna mig mer åt, och framförallt behöver träna mer på. Det svåraste tycker jag är att få människor att slappna av och känna sig bekväma framför kameran.

För att ta ett första steg mot att bli en bättre porträttfotograf gick jag en intensivkurs med Emelie Ohlsson, en superduktig tjej som är grym på porträttfoto. Hon hade med sig söta Evelina som agerade modell och var väldigt tacksam att fota.

Jag hoppas att jag en vacker dag ska våga mig på att ta uppdrag som porträttfotograf och kanske rent av fota bröllop....något som jag sagt att jag ALDRIG skulle våga göra (det är ju en sån där dag som inte går i repris och det får absolut inte misslyckas), men jag borde veta bättre...man ska aldrig säga aldrig ;)

Här är några av bilderna jag tog av Evelina...
Ibland när jag går på stan kan jag se någon som har något särskilt jag fastnar för...ett långt lockigt rött hår...eller vackra ögon...eller fräknar...osv, och SÅ många gånger har jag tänkt att jag skulle gått fram till människan och frågat om jag kunde fått låna henne som modell att öva på mot att hon fick de bilder som blev bra....och VARENDA gång har jag fegat ur!

Nä vet ni, jag borde utmana mig själv att våga fråga! Jag kan inte få mer än ett nej...

19 kommentarer:

♥ Fyra årstider sa...

Du kan sluta fega nu..bilderna är fantastiska. Hur får du så slät hy på första bilden..det funderar jag på..Fota mer människor.
Kram Lotta

anna sa...

Åh ah ha!!

jag sitter här och studsar på min nya fina stol!!!

puss och kram du är ju helt grym.. Vilka bilder!! ja du är bäst så är det. Ingen fotar som du!!

Åh vad vackra bilder. vilket ljus!!

Du kan gå hur långt som helst!! Du vet jag tror på dig!!

Sov gott nu vännen! Jag sover i vardagsrummet i natt, vill inte sova vid min magsjuke make..
ps du har mail!!Krameli kram Anna

Vintage House sa...

Hej
Tycker verkligen du ha fått till härliga bilder och som du säger man kan inte få mer än ett nej. Du får supergärna komma och fota mina pojkar skulle vilja ha lite härliga bilder på dem:)
kram kram
sandra

FruFly★Heidi sa...

Ååå hvor vakre bilder!!!:)

Margareta sa...

Såå fiiina bilder!Du har förmågan att fånga.

Ha det gott!
Kram Margareta

Kamomilla sa...

Nej nej nej, du måste våga fråga!! Vem skulle inte vilja ha såna bilder???

Nattmia sa...

Kanonfina bilder..
Jag vill med träna på porträttfotografering och då speciellt barn.. Jag har lite kandidater så nu väntar vi bara på bättre väder för vi vill ju ha utebilder :-)

Kram Mia

H A N N A S - F O R M sa...

CARINA!!!! Du är JÄTTEDUKTIG!!!!!! KLART du ska fota porträtt, vem skulle inte vilja så fina bilder som du kan ta???? OM du känner att du vill öva så börja med familj, vänner, släkt, kollegor, bekanta..jag övar och öva och övar...tror alltid att jag kommer att göra det.

Måste oxå sova nu, hör av mig snart!

KRAM kära du!
Hanna

Théa & Linnéa sa...

Hej!
Jättefina bilder och vilken snygg header! Du, även om personen säger nej... tänk vad glad han eller hon måste bli över att bli tillfrågad! Bara det vore värt att börja fråga och jag tror nog det absolut finns dem som säger Ja!
Må så gott
/Karin

Börjelundskan sa...

....MEN SKOJAR DU människa, vadåå träna!! Du är ju maaakalöst duktig, allt du riktar kameran på blir ju en konst. Tveka INTE en sekund på din förmåga Carina,......hade du inte sagt nåt så hade bilderna lika gärna kunnat stirrat emot mig från "Damenas värld" eller "FEMINA",...Jesus vad snyggt! Får inte glömma modellen heller, hon var jätte vacker.

Go for it switi. Kram Cin

Lilla Blanka sa...

*VÅGEN*

Du är helt otroligt duktig Carina!!!

Jättejättefina bilder, och jag undrar som Lotta, hur får man den där ljusa släta huden som på bild no 1?

Åh vad kul med porträttfotokurs, det skulle jag gärna vilja gå ♥

Kraaaam
Mia

PS vi pratade en gång om en person du så gärna ville plåta, men inte visste om du vågade fråga.. Gör det!!! Hon kommer att bli superglad för att få så här fina bilder!!!!!

Lilla Huset sa...

Om jag vore som du, så skulle jag våga mer. Du är ju jätteduktig på att fota. Du kan ju bara misslyckas om det går dåligt och det är inte så farligt. Sedan lär man sig av sina misstag och blir duktigare. Så på det bara!/Kram Merja

Pysselpalatset sa...

Håller med, sluta fega... ler. klart du ska fråga... Tror de flesta skulle bli glada.. Dina bilder är urvackra. kram Jenaette

Designe sa...

superfina bilder! Va duktig du är! Bra gjort att ha gått kurs oxå! Jag förstår dig ang. att fråga människor så..man blir så sugen att fråga men man vågar inte riktigt! Klart du ska fråga! Kram :)

♥ Fyra årstider sa...

Jag säger det igen..du är bäst!
Kram Lotta

Livs Lyst sa...

Du er SUPERFLINK!!! Du skulle gjerne fått fotografert oss! HIhi...
Ja, sier som de andre her: fortsett med dette!

Og fantastiske bilder av utrolig natur under her!!!

Klem klem

Jenny sa...

Du är helt GALEN Carina! Dina bilder är ju helt magiska! Du har ingenting alls att oroa dig för, allt är redan toppen det du gör! Var bara du så blir allt perfekt! KRAM

Vackra Vita Ting sa...

Underbart fina bilder!
Klart du ska fråga. De som blir tillfrågade och vill skulle ju bli jätteglada:)Och om någon säger nej är jag säker på att de blir glada inombords men kanske inte vill bli fotade.
Kram på dig!

Mari sa...

Åh Carina - du har verkligen DET i ditt fotande, du lyckas få dom bilder som ögat vandrar tillbaka till och gör att man vill se mer! Vet hur du tänker med att man ser folk på stan med något intressant i sitt utseende...vågar inte jag heller! Men en dag så...kanske! *s*

Jag bara älskar Emelie Ohlsson - hon är helt fantastisk på att plåta, samtidigt som hon verkar vara enkel och okonstlad - stort när man fotograferar tror jag!

Våga mer Carina!

/Mari