Med doft av såpa

En dag varje sommar har vi mattskurardag. Min mor och moster tar med sig sina mattor hem till oss och tillsammans skurar vi mattor hela dagen med samma baljor, skurbänk osv som min mormor använt i alla år. Vet inte om jag kan komma på något som luktar så tryggt och gott som nyskurade trasmattor. Det väcker så många minnen från min mormors och morfars hus, där trasmattorna doftade nyskurat, vedspisen sprakade hemtrevligt och vägguret slog varje hel och halv timma.
14 kommentarer:

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Så koselig og gjøre sammen:)
eddaKlemmer

C. Tvillingmamma sa...

Oh så fint,att bevara historia och återuppleva. Mysigt!

No.47 Mia sa...

Hej!
Ooo vilka härliga bilder...
Kan känna den ljuvliga doften hit..
Vilka minnen att få bära med sig..

Mia

Millygarden sa...

Så mysigt att ni håller fast med traditionen! vackare mattor som doftar godare kan inte fås!


Kram Marina

Hulda sa...

Så stilig! Dere gjør det virkelig på gammelmåten. Jeg har nettopp vasket matter jeg også, men mine havnet i vaskemaskinen. Falt for bildene dine, som jeg ofte gjør. :) Virkelig nydelig, og så flotte overflater på de gamle sakene.

Brunkullan med Mosipperötter sa...

En härlig tradition att föra vidare till nästa generation, och nästa, och nästa....:)

Susanne

Nattmia sa...

Minns den doften hemifrån, fast pappa tog mattan med sig ner till sjön där han skurade mattor med såpa och sjövatten på klappbryggan där :-) Härliga minnen..

Kram Mia

♥ Pia... sa...

jaaa det där är nåt som bara är såå ljuvligt och sommar så det stänker om det.. själv så skurar jag inte mattor med såpa längre..utan min hund..Selma:)..såpa är ett universlmedel..och snällt mot både oss människor djur och miljön.. .
När min hund lortat ner sej som ju händer som oftast..en vit hund och regn...dvs lerigt ute..då hjälper bara såpa mot det..
Såg att ni hade en fiffig mattmangel..gammal förstås..men verkar fungera än idag... härlig känsla som du förmedlar md dina bilder..
kram/Pia

Mitt hvite hus sa...

ÅÅÅ så koselig å gjøre dette sammen og på gamle måten... så bra at tradisjonenen går videre...

klemmer =)

StrandviksVillan sa...

Härligt!!
Så bra med en mangel för att få ut så mycket vatten som möjligt!
Blir riktigt sugen på att själv tvätta några mattor nu, men undrar hur länge det tar för dom att torka nu när luftfuktigheten är så hög ute...

Ha det bra!

Loppe sa...

åH HVOR SER DET DEJLIGT UD...

Hjemme hos os vasker vi måtterne i vaskemaskinen og hænger dem ud i haven...

Jeres ser meget hyggeligere ud !!

Knus
Loppe

Änglarnas hus sa...

Så läckert att kunna göra det som på den gamla goda tiden..trots att man inte längre måste..Slänger mina i tvättmaskinen..inte lika mysigt precis..hihi..

Ha det gott! Kramis Sanne!

Marie/Barbro Stockholm sa...

Vad härligt du beskriver ert sommarliv! Och du tar fantastiskt vackra bilder.

Livs Lyst sa...

Såå fantastisk, Carina! Tenk at dere vasker mattene/ryene på den gamle måten! Så herlig. -det må jo være som å oppleve en dag i en anne tid. Og så fint at dere har gjort det til en tradisjon. Å... dette så helt herlig ut. En liten tradisjons-pil rett i hjertet mitt her i alle fall.

Ellers: Jeg digger at det går så bra med foretaget deres. Dere gjør en nydelig jobb og bildene dine er vakre og rene og fine....!

Ha en fin dag!

KLEM FRA MEG