Ett eget bageri


Nu är jag hemma efter några intensiva dagar med Anna på Jylland. Redan tidigt i måndags morse när jag satt i bilen på väg till färjan kände jag huvudvärken och halsen sticka men det är först idag jag är rejält förkyld så det är riktigt gott att vara hemma igen :)


Så tidigt i måndags morse satt jag alltså i bilen på väg till Danmarksterminalen i Göteborg. Var ute i god tid...det vill man ju vara när man har en färjetid att passa....och tur var det, för vid Ale torg tog det stopp. Såg inte varför (bilarna åt andra hållet körde på) men hela 45:an norr om Göteborg är ett enda stort vägbygge så det var väl något de grejade med där kanske?
Körde inte en millimeter framåt på 20 minuter och när kön började rulla igen och jag skulle starta bilen hände INGET!

PANIK! Jag stod mitt i vägen, i rusningstrafik, folk hade köat länge och var irriterrade.....ut, upp med motorhuven....försökte starta genom att koppla förbi tändningslåset...inget hände! Jag kände mig väldigt liten och tårarna var inte långt borta. Då stannar en hjälte! En godhjärtad man som efter en stund lyckades hjälpa mig få igång bilen. LYCKA! Resan kunde fortsätta....

Väl på färjan åt vi en rejäl frukost och sen jobbade jag med bildredigering tills det var dax att köra av färjan. Anna som är en hejare på planering hade hittat ett antal loppisar vi skulle besöka längs vår väg till hotellet. YES! Här skulle fyndas!
....Allt var stängt!...utom en genbrugsbutik som utlovade 1000 kvm fina fynd men av de kvadratmetrarna hittade vi bara ett par hundra och inget som lockade någon av oss.
Vi tröstade oss på en hamburgerrestaurang som visade sig sakna toalett...något jag verkligen hade behövt just då. Jag förvandlades till Bittra Britta!

Vi hade gett upp! Körde längs en vacker liten slingrande väg när plötsligt en antik/loppis-skylt dök upp på vänstersidan och jag vrängde tvärt in bilen på gården. De hade stängt men inget skulle hindra oss. Knackade på boningshuset och undrade så snällt jag kunde om de kunde tänka sig att öppna butiken en stund för två svenskor som kört Jylland runt och bara mötts av stängt-skyltar. Jojjomen, det kunde den snälla kvinnan tänka sig....och befriande nog fick jag också låna deras toalett! Livet började le mot oss igen :). Åkte därifrån en stund senare med flera fina fynd var, och ytterligare en liten stund senare var vi framme vid det mysiga hotellet i den lilla vackra byn Gjern....och det bästa av allt....i huset intill fanns ett bageri! Dit gick vi och köpte nybakat bröd till frukosten på mornarna. Superlyxigt!

Sen har vi jobbat och loppisfyndat om vartannat men mer om det en annan dag :)

Nu ska jag kika in till er och se vad ni har haft för er ;)))

8 kommentarer:

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Å huff og få stopp på motorveien er mitt største mareritt...godt det kom til en hjelpende engel:)
Spent på hva dere fant av funn:)
kos dere
eddaKlemmer

Lilla Huset sa...

Vilken resa!! Inte roligt att få motorstopp så där, kan riktigt ana hur du kände dig. Tur att allt ordnade sig och att du hittade litet loppisfynd också./Kram Merja

fröken knopp sa...

Vilken tripp...Tur att det ljusnade lite för er efter hand..tihi...

Hoppas att vi får se de fina fynden..?!

Varma Kramar Elin

Lilith sa...

Hu ändå för motorstopp mitt i rusningstraffik... Vilken tur att en vänlig själ dök upp och kom och hjälpte dig att få igång bilen - såna människor är guld värda!
Vilken otur ni hade med alla stängda loppisar... Sånt är verkligen typiskt, man ger sig ut för att fynda och så är det stängt överallt. Men vilken tur att den snälla damen släppte in er i alla fall, och ni åkte därifrån med fina fynd!
Nybakat bröd på morgonen, finns det något godare?
Ha en fin fortsättning på veckan och hoppas din förkylning snart blir bättre!

Karin Lindström sa...

Hej Carina!

Vilken mardröm du varit med om! Kan bara tänka mig hur du kände dig, men det där med att koppla förbi skulle jag aldrig kommit på. Du verkar vara händig du *fnissar*. Vilken tur att allt ordnade upp sig till slut.

Hoppas du haft en skön sommar! Jag förstår i alla fall att du har mycket att göra och det gör mig glad! Dina bilder ät alltid en dröm att se på ; )

Ha nu en fortsatt bra höst!

Många kramar
Karin

Lille Vildand sa...

Jeg elsker Danmark!
Nyyt det! Og kjør forsiktig!
Klem, J

K A T A R I N A sa...

Du har en award att hämta på min blogg:-)

Kramar
Katarina

Nattmia sa...

Vilken resa.. Men den slutade ju bra iaf..

Krya nu på dig..

Kram Mia