Fredagstipset ...i stället för...

Veckans tips blir...
Gamla glasflaskor i stället för sifoner!

Sist jag var i Danmark föll jag handlöst för flera vackra sifoner, några med vackra etsningar, andra utan. Habegäret blev så stort att jag tom drömde om sifoner på natten. Men tyvärr hittade jag ingen som passade min plånbok så jag kom hem utan.

Så helt plötsligt fick jag se att mina gamla glasflaskor är faktiskt lika vackra de. De har skiftningar i glaset, oregelbundenheter, nyansskillnader. Jag inser att jag kommer inte att bli lyckligare bara för en sifon...klart skulle jag hitta en svinbilligt så kommer jag säkert inte kunna motstå...men jag måste inte leta längre, jag är lika lycklig över de gamla flaskor jag faktiskt har!

Vet ni var jag hittade mina flaskor? I min skattkammare...vår gamla nedrasade smedja. Där har jag grävt upp ett och annat fynd. Har ni ingen gammal skräphög att gräva i, hör med grannen! Han kanske har. Låt släkt och vänner få reda på att ni är skrotsamlare. Be dem höra med er innan de kör sitt skräp till tippen och tipsa dem om att lämna det du inte vill ha till välgörenhetsorganisationernas loppisar så gör ni både miljön och oss andra skrotletare en tjänst ;).

Flaskor är perfekta vaser för en enstaka blomma, vackra i grupp med en blomma eller två i varje, som ljusstakar, rulla ihop ett notblad eller dokument och stick i, samla familjen och flera flaskor med olika mycket vatten i och spela en truddelutt ;)

15 kommentarer:

Norrfrids Eija sa...

Vilket härligt inlägg! Du har verkligen förmågan att förmedla det sköna i det enkla. Man blir inte lyckligare över perfekta prylar och de senaste trenderna! Recycling rocks!

Lille Vildand sa...

Fantastisk god skrevet! Det vakreste bilde.
Jeg skal ut og grave;)
Fredagsklem fra Jannicke

Vintage House sa...

Hej
Härliga bilder:)
Jag har haft tur och hitta min siforner billigt och i spaninen fanns det många glasklara. Men igen svårt att få hem...
Tack för tipset!
ha en härlig helg
kram
sandra

Anonym sa...

Bra tips!
Fin bild! Har varit i trädgården och plockat in enstaka blommor till mina småflaskor idag. Blev sååå sött. Tycker mycket om mina små flaskor.
Trevlig helg
Kram Marita i Björkhagen

lottens vita och gröna sa...

hej going där! mmm jag njuter verkligen av dina bilder, du är grymmig ´carina, att fånga det enkla sååååååååå fint! mmm nu ska här jag gräva nånsatans, fnissar du nu...jag har nog varit mullvad eller något, ser gott i mycket skräp!!! må gott, varmkram lotten

Fräulein Klein sa...

I love old bottles!
Have a great weekend,
Yvonne

Änglarnas hus sa...

Hallo::!!

Visst är det så..inte alltid att man blir lyckligare av att få det man vill..och dina flaskor i detta arr är ljuvliga! Såå vackra bilder!

Ha en härlig hösthelg!! Kram Sanne

Lena Celine sa...

Flasker er jo så flott til dekorasjon. Når jeg er på loppis så blir det stadig flere flasker med hjem..
Klemmer fra Lena

Millas hem sa...

Jaa, jag håller med! Jag har inte mindre än tre sifoner!! Tramsigt men jag kan liksom inte låta bli!

Men faktum är att min gamla fina glasflaskor som jag fydat för några ynka kronor på olika loppisar, betyder mer för mig!=)

Underbara flaskorna är och jag bara älskar stolen du visar i ett inlägg tidigare...Helt Lovely!!!

Kram till dig och jag hoppas att du får en myspysig helg!

♥ Fyra årstider sa...

Å kloka människa visst är det så. Alla materiella saker blir man inte lyckligare över om man har det men behöver vilket inte är så mycekt. Upplevelser är livet!
Kram Lotta

Nordingården sa...

Ha, ha, drömde om sifoner:)

Ja, detta blev så vackert och säkert finare, sifoner är lite klumpiga tycker jag, så tjockt glas..och som du skriver, det är ju så fint att presentera blommor på detta sätt, mycket snyggare än en fet bukett, fina tips och vacker bild!!! Mari.

Magdalena sa...

Hej Carina!
...åååå, så glad jag blir när jag läser de fina ord ifrån dig hos mig... liten utställning, då det bara hänger en dag... och det blir den 2...är det så att du kanske är här i Stockholm då, skulle vara skitkul om vi fick träffas!

...dina gamla flaskor är helt underbara...jag har några stycken jag med...visst är det härligt med skrot!

stor kram på dig min vän...

StrandviksVillan sa...

Jättebra inlägg!!

Ha en fin helg!

Prillig sa...

Bra skrivet. Varför köpa alla de där dyra prylarna utan att titta vad man har.

Ofta har man massor av saker som man kanske tröttnat på, men om man tittar på dem med nya ögon så kanske man hittar ett nytt användningområde.

Ha en riktigt skön lördagkväll.

Kram britt

Fru Ekeby sa...

Vilket bra tips! Skönheten kan finnas nära ibland! Tex nere i matkällaren - gamla flaskor - nu ska dom komma fram! Och tänk så fina korkarna kan vara - silvriga!
Ha en fortsatt trevlig helg på dej!