...i stället för... och uppdaterad loppis

Heeej vänner!
Tjoho! Jag är med internet (och telefon) igen :)) ....tyckte jag låg efter med blogginläggen innan avbrottet och det är väl det minsta man kan säga att jag gör nu när jag inte kunnat göra några inlägg på flera dagar.
Så nu kör vi väl igång rejält. Ett inlägg nu och ett senare ikväll hoppas jag hinna med :)

Det går inte helt lysande med mina fredagstips hörrni! Men idag får ni ett försenat som i alla fall ÄR ett lysande tips.

Kakformar som ljuslyktor!

Jag vill inte på något vis ge sken (ha ha...ordvitsarna haglar idag) av att detta skulle vara MIN idé. Tvärtom.  Men här hemma hos oss passar det väldigt bra att återanvända gamla kakformar, minipajformar, glasburkar mm som ljuslyktor. Har provat med moderna ljuslyktor i kulörta färger men de brukar åka med på nästa loppis för de passar helt enkelt inte in här hur vackra de än är i butiken.


Glasburken med ljus i har jag fått av rara Karen Klarbaek. Hon köpte sådana i USA för många år sedan. Syns inte på bilden men den har ett snyggt reliefmönster på sig och ett metallock som ska användas sen när ljuset är slut. Först ljus i måååånga timmar och sen förvaringsburk. Reuse, I like! :)


Sen vill jag tipsa er om att jag uppdaterat min bloggloppis idag och bla lagt ut min kameraryggsäck till försäljning. Den är en trotjänare som är hur bra som helst och det är riktigt synd att min utrustning vuxit ur den men för er som inte jobbar med foto utan har en mer normal utrustning så är den verkligen superbra!

Ett annat tips är att butik Gräddelin i Trollhättan nu säljer ut alla gjutjärnsurnor. Ett kanontillfälle ifall ni behöver sådana. Det finns urnor i olika storlekar och en riktigt MEGA stor (Annika har den som bordsunderrede i butiken).

Ha det gott nu och kika gärna in senare ikväll ;)

5 kommentarer:

Kamomilla sa...

Ojoj, vad fin den är, din ryggsäck. I jättegott skick. Önskar nästan att jag behövde en... Men jag klarar mig bra på den jag har just nu.

Loppisliv sa...

Godkväll rara Carina! Ja det är så himla charmigt att ha ljus i gamla kakformar, och vilket fint ljus i glasburken du fått. Härligt inlägg från ert sovrum också, underbara bilder...du har det så himla fint. Ha en fin kväll vännen. Kramis Paula

Lille vildand sa...

☺☺☺☺☺

Deilig helgmed stemningsfull belysning.

Loella sa...

Finast är det enkla..:)

Ha en goer helg!
Kram Loellan

rustik charm sa...

Så fint med kakformar med ljus i:) Här hemma har jag några stycken men dina var finare.

Kram Kristina