Jag är kär!

...om man nu kan bli kär i ett hus genom ett reportage i en tidning...för i så fall är jag det ;)
Såg ni detta reportage i Gård o Torp? Vet inte om tidningen finns ute fortfarande eller om det hunnit komma ett nytt nummer i butikerna nu (ja jag är ju hopplöst efter....som vanligt...men det är inte lätt "being a single mum" med dubbla jobb och egen gård att sköta. Man blir tvungen att prioritera även om det inte är roligt att välja bort något man egentligen vill göra såklart).

En ung grabb har med kärlek och omsorg förvandlat ett hus som många skulle sett bortom all räddning till något av det mest genuina och vackra jag sett. Ja jag är definitivt kär!Kom på mig själv i går när jag var hos fodervärden som min häst bor hos....jag gick längs vägen med hästen och lille L satt nöjd och glad uppe på ryggen. Vi njöt av det fina vårvädret, vi stannade till och tittade på bäckar och vattenfall, is och droppande mossor och plötsligt fanns det där...ett gammalt övergivet hus. Granarna växte höga tätt tätt inpå husväggen så det var tydligt att ingen brytt sig om huset på länge. Någon hade i alla fall för många år sedan bemödat sig med att byta ut de gamla fönstren mot modernare som inte riktigt passade in. Taket hade ett stort inrasat hål men grunden var hög och stadig av rejäla block huggen granit. Det var då jag insåg att övergivna hus väcker mina moderskänslor! Jag får en så stark känsla av att jag måste ta hand om dem. Jag vill se dem älskade och omhändertagna...att någon med varsam hand har tagit sig an dem och låter dem blomma.

Sköt om er och må väl!
Låt både människor och hus blomstra ;)

20 kommentarer:

Villa Björkenäs Backen sa...

God kväll!

Vad härligt det låterm
Man kommer till naturen på helt annat sätt med genom att rida.
Jag måste erkänna att jag har aldrig ridit men jag tror att mycket handlar om räddsla.

Visst kan man vara kär på många sätt... :)

Ha en fin vecka och sov Gott!

Kramar Sirpa

Elin / Draumesidene sa...

Såg veldig flott ut! Forstår at du bryr deg om gamle hus! Vi var i en stuga på fjellet sist sommer, som holder på å falle sammen. Har tenkt på den mange ganger, og har så lyst å redde den...

Ha ei vakker veke!
Klem,
E

Norrfrids Eija sa...

Detta är min absoluta favorit i tidningshyllan...nu har det faktiskt kommit ut ett nytt nummer, men jag fastnade för samma reportage....den unga killens hem är fabulous! så mycket att jag också gjorde ett inlägg, killen har ju samma tapet uppsatt som jag!
Ha det gott i vårvärmen!
Eija

Designe sa...

Helt fantastiskt hem och reportage! Jag blev oxå kär!:) Underbart! :)
HÅller med om förfallna hus...jag mår dåligt när de inte tas om hand! Kram

My Shabby Streamside Studio sa...

Hej Carina,

I've followed your blog for nearly a year and read your Jeanne d'Arc Living feature, but I never knew you were a single mom with 2 jobs.

Now, I really admire your work.

I have two jobs, too, and a farm. I have a husband but he's out of work and over 50 so it's been very hard. I have 4 doggies and some hens, but I really admire you.


I understand the need to save a house. I did it once and it cost too much money!

xo

Sandy

Njut av livets goda ting sa...

Underbart hem i reportaget verkligen, har inte sett det men nu måste man minsann försöka få tag i den tidningen.
Men du har det också underbart hemma :)
Ha en fin dag.
Kram
Jessica

Ett Vitare Hem sa...

Mmm skrev om just detta i bloggen tidigare i år att hela mitt inre hamnar i upprör när jag ser övergivna hus, precis som du säger kommer nån moderinstinkt för förfallna hus fram...
Ha en riktigt fin tisdag!
Kram/Lena

K A T A R I N A sa...

Jag har också ett hus jag drömmer om att få rå om, det är nästan vårt men ändå inte. Vi får vara där men vi äger det inte, men oj om vi gjorde :)

Många kramar till dig

/Katarina

C. Tvillingmamma sa...

*Mmm..jag känner igen den där känslan med. Man vill liksom,vårda ömt och se till att ge liv :) Nytt projekt på gång alltså? *hihi* KRAM

Lilla Huset sa...

Då är vi två, jag är likadan när det kommer till hus. Tycker så illa om när hus lämnas åt sitt öde eller renoveras fel. Känner att jag vill gå in och rädda! Ja, jag såg reportaget och blir så himla glad när jag läser om ngt sådant. Tänk om det kunde bo en sån kille i oss allihopa. Vilka hus vi skulle ha! Ha det gott!/Kram Merja

Viveka i Bläckhornet sa...

Visst är det en speciell känsla i gamla hus. Det går aldrig nånsin att ersätta i nya.
Själv bor vi i ett torp från 1870 som vi renoverat eftersom. Idee´rna är många och vi tar det eftersom.

Ha en fin dag

Kram Viveka

Vintage House sa...

Det hemmet för jag oxå pladask för:)
ta hand om dig så ses vi snart...
kram
sandra

Systrarna vitt sa...

Oh vet du vad, jag har varit inne i det torpet. Peter som killen heter gjorde fina konsoller till vår webbutik och jag fick komma in och titta. Jag var helt såld :-) allt var såå charmigt. Hela torpet andades själ.
Kram Liselott.

♥ Villa Tretton ♥ sa...

Men åh så fint:) förstår dig!

Ha de gott
Kraam Susanne

Blomm sa...

I understand you a lot! About two months ago when I first saw your blog I at once fell in love for your lovely house. We are planning our new house and your house is my "hero house";)
All the best to you!

Ardisia sa...

Hej! Jag har nog missat reportaget. Ska försöka spana in den nånstans. Verkar vara ett genomcharmigt hus!

Visst är det svårt att hinna med allt... Man får prioritera, helt enkelt.

Du har funnits i mina tankar. I´ve been there. Och kan bara säga att en dag faller alla bitarna på plats igen, på något sätt!
Kram på dig!

Vardag och flärd sa...

Jag har också läst reportaget och njuter av att se att hus renoveras på detta sätt och får behålla sin själ. Ett själlöst hus är tråkigt, men detta ser helt ljuvligt ut.
Gott att ni tog er tid att njuta av naturen på promenaden med hästen.
Ha det fint!
Kram Eva

LIVS LYST sa...

Kjære Carina!

Det bladet kjøpte jeg her om dagen og løp nesten hjem til Thomas for å vise. Det er nettopp DETTE vi også kjenner hjerte banke for; å redde et hus og vi er stadig på leit. Dette huset vi nå bor i- er nok midlertidig. Vi vil komme til en plass noen glemte å ta vare på. Vi vil "adoptere" det og skape et liv rundt de gamle veggene.

Håper vi en dag som du, finner det!

Ha en kjempe fin dag Carina!
Ønsker deg alt godt!!

Klem fra Liv

Essay_writer sa...

Its good to be inlove

andrea sa...

Hej! Jag blev också kär i det huset! (och killen) ;) Han hade en så skön och avslappnad inställning. Så vackra bilder också!