Charmerande lerkrukor

Det blev ingen åska ikväll, och glad är jag för det :) . . . jag gillar inte åska. Man känner sig så utsatt när man bor på landet och det skjuter eldkvastar ur el- och teleuttag. Hua!I ett yttepyttelitet hus på gården som en gång varit ett mjölkrum i miniformat har jag min förvaring av krukor, fat och trädgårdsredskap.
Jag älskar gamla patinerade lerkrukor. Ju mer avlagringar desto bättre. En arbetskamrat kom en gång med ett par små lerkrukor fulla av avlagringar, hon sa . . . Här, du får dem, jag vill ändå inte ha skiten! . . . vilken lycka för mig! *ler*


Förra sommaren var vi på semester i Danmark, då hittade jag en uuuurmysig blomsterbutik kombinerad med antik och loppis som drevs av en rar gammal man. Där hittade jag många fina fynd, bla några gamla vackert patinerade krukor, de gav jag sen bort i present till en vän och eftersom jag själv är närmast beroende av dessa juveler är jag ALLTID på jakt efter fler.


Tänkte jag skulle göra ett inlägg snart om vår Danmarksresa förra sommaren . . . hittade några fina pärlor som jag skulle vilja dela med mig av ifall nån av er funderar på att åka till Danmark i sommar.

Önskar er en god kväll, KRAM!

Kommentarer

god kveld til deg:)
DU HAR ET NYDELIG NYDELIG HJEM OG SOM DU SIER MED SJEL !!!!
Du må aldri tro noe annet så det er bare å vise bilder,nostalgisk og koselig,jeg elsker den følelsen jeg får når jeg titter innom deg,du tar meg med på en liten reise tilbake i tid,så mange flotte saker..
Elsker hjemmet ditt :)))
klem fra meg
Hulda sa…
Men, oi, så herlig innlegg! Jeg syns bildene dine er så gode. :) Koser meg her! Så heldig du var som fant så mange fine leirkrukker i den butikken i Danmark. Hørtes veldig koselig ut. Krukkene er virkelig vakre når de er patinert på den måten.

Flott det forrige innlegget ditt også. Så herlig den lampen var!
Vilka absolut fantastiska bilder du visar! Så vackert. Och jag är också väldigt glad för gamla patinerade lerkrukor. De kan man inte ha för många av! Och jag bor nära Danmark också därför tar jag tacksamt emot tips! Fast det är väl som med skomakarens barn... jag som bor nära är aldrig där...

Kram Jenny
FEDERICA sa…
Fabulous pictures!
Which camera do you use?
Jättefina krukor! Klart att det är mysigt med patina. Och att ha ett helt hus, om än litet, till sina pryttlar..det skulle jag behöva! Kan ju hända att jag kom hem med ytterligare en kruka idag, hum-hum..
Helt rätt förresten att ta det långsamt med renoveringen och tänka igenom det hela. På min sväng till loppisen idag så cyklade jag förbi tre hus på samma gata där de bara blåst ut allt, flera väggarvar borta och kök utrivna. Och de husen har alldeles nyss bytt ägare (man har ju koll..!) och jag undrar om man inte vill känna sig för lite mer innan man gör så stora förändringar?! Å så är ju jag motståndare till det här med öppna planlösningar..

Hm, det beror ju på hur tunna gardinerna är, om mönstret kommer att synas. Jag gjorde ju en tavla med spetstyg, och där syns spetsen något mindre. Men det kanske räcker med bara ett lager tunn färg ovanpå för dina gardiner? Färgen är mest till för att bakgrund och spets ska smälta ihop, och med tunn spets behövs inte så mycket.
Hel
pysseltanten sa…
Visst e de härligt med slitna gamla lerkrukor, med REJÄL patina!!

Du har det så hiiimla fint! Har verkligen lyckats fånga SJÄLEN i huset...
De e ju nåt särskilt med gamla hus, så e de bara! =))
Ha en fortsatt bra helg, o tack för fina kommentarer!
Kraamizar Git
LillaFlisan sa…
Jag bara älskar dina bilder!

Helt fantastiska, platsar i vilken inredningstidning som helst!

Önskar dig en trevlig vecka!

Kram

Flisan
Alvin sa…
...vilka härliga bilder på så vackra vardagliga ting.

Hälsningar!

/Leni

Populära inlägg i den här bloggen

Flyttloppis/försäljning

Brev från kolonin

Bambugrupp i TineK-stil säljes