Fler målartips från badrummet

Idag tänkte jag visa er ännu ett målartips från badrummet men först några bilder på blommorna utanför köksfarstun . . .
Mårbackapelargoner (min favorit, och i princip det som överlever hos mig).

För första gången provar jag också en växt som kallas Snöflinga. Den ska visst vara väldigt tacksam och lättskött så jag HOPPAS att den överlever för den är sååå söt med sina små vita blommor! :)

En bild till på snöflingan. Här syns taklökarna också som står i dessa små gjutjärnsurnor året runt, ute i snö, kyla, regn och stekande sol. Otroligt tåliga! Precis i min smak! *smil*

Å så en sväng in i badrummet . . .

Först målade jag de renskrapade gamla vackra dörr- och fönsterfodren i ett tunnt lager matt linoljefärg (7% grön umbra).

När färgen var ordentligt torr tog jag lite svinto och gnodde på dörrposten på de ställen där man naturligt sätter handen när man går genom dörrposten och vid strömbrytaren.

Sen strök jag på en lasyrolja bruten med lite grön umbra.
Så snart jag strukit färdigt en list tog jag en trasa och torkade bort överflödig olja. Oljan lämnas då kvar mest i ojämnheter och skavanker.
Resultatet blir att den alldeles nya målningen ser SKITGAMMAL ut! *he, he*
VARNING! Detta är inget man ska prova på om man inte vill bli idiotförklarad av människor som inte förstår sig på gamla grejer!

Ha en go kväll å KRAM på er!

Kommentarer

Å gud så fint! Vad roligt det är att läsa dina tips på målning. Jag behöver verkligen det! Har ett gammalt skåp jag tänkte ta mig an i sommar - ska bara skrapa bort gamla färgen först! Tack så mycket för tipsen!

Kram Jenny
Det glädjer mig mycket att du uppskattar mina målartips. Det är så roligt att dela med sig och hjälpa andra med det lilla man kan.
Kram, Carina
Hej Carina! De där med att bli "idiotförklarad" i inrednings-sammanhang känner jag igen. Men det bjuder jag på så hjärtligt så...... Jag älskar att se saker som är använda, och kan man fuska till det så bra som du, ja då har man lyckats. Tack för tipset, det ska jag använda framöver när jag målar mitt slagbord. Det var en jättefin och inspirerande blogg du
har, kommer att titta in fler gånger.
Kram Cin
Hej igen Carina! Åhh vad roligt att du gillade "charmsen"(halsbanden).Jag har själv köpt ett av Cathy Penton, och jag älskar den. Har en bror som är en hejare på lödning, så han tipsade mig hur jag skulle göra, det var mycke spill innan jag fick dom rätt så OK, men skam den som ger sig.Jag har faktiskt tänk att sälja dom via bloggen så småningom om det finns intresse vill säga. Håller på för fullt med att få ihop till dom som ska säljas på dom nämda ställena i sommar, men jag gör gärna fler om nån är intresserad. Ska lägga ut mailadress så småningom, så håll utkik.
Kram Cin
FEDERICA sa…
Oh WoW! Congrats!
I really, really love your job!
LillaFlisan sa…
Verkligen snyggt!

Visst är det häftigt att man kan trolla med lite färg så där!!!

Ang. Mina loppisrundor så besöker jag det mesta som kommer i min väg! :-)

I helgen blev det både bakluckeloppis, antikbod och välgörenhetsloppis.....

Jag önskar dig en solig kristihimmelshelg!

Kram

Flisan
Jepp. Nu har jag bestämt mig! Jag skickar mitt tygskåp till dig och så målar du det så här superfint! Vilken toppenidé som jag fick :-)
Jag tycker att det verkar allt lite krångligt med linoljefärg.. särskilt då det tar lång tid att torka, och jag har dåligt med utrymmen att hålla till i. Så det kommer nog att bli den vanliga oljebaserade som åker fram..

På den stooora loppisen som jag var på förra helgen så har jag hört att de riktigt stora affärerna görs kvällen innan när alla gör i ordning sina bord.. så man skulle hyra en plats där bara för att vara med på det.. Men jag borde verkligen bli bättre på att sälja på loppis, och inte bara köpa på mig därifrån...

Hoppas att du har en fin kväll, själv njuter jag nu av att vara ledig i flera dagar (och samtidigt med ledigheten så började det att hällregna...!)
pysseltanten sa…
Hihi, ja de som inte "e som vi" förstår nog inte riiktigt de där, med att måla o sen slipa bort igen...=))
Så fiint de blev med blommorna!
Snöflingor e nog ganska tåliga vill jag minnas=)
I alla fall e de jättefina!
Ha en riktigt bra onsdagkväll!
Kramizar Git
Marie sa…
Men hjälp vad du är duktig på att måla, det ser verkligen skitgammalt ut, hihi. Supersnyggt om du frågar mig!!!!!!

Du undrade över mina schabloner. Det är gamla schabloner som jag har tokfyndat på ebay, lycka!!!! Men jag har sett att bl.a Fridas gård säljer nytillverkade, ser jättefina ut!

Ha det bra!
Kram Marie

Populära inlägg i den här bloggen

Flyttloppis/försäljning

Utlottning!

Bambugrupp i TineK-stil säljes