Prestationsångest & Fynd

Idag fick jag ett mail från en god vän. Vi har träffats många gånger men aldrig hemma hos varandra och hon skrev så rart och berättade att hon gillar min blogg men att nu kan hon ju inte bjuda hem mig som hon tänkt för att hon tycker att hennes hus inte är piffat och i ordning som det ser ut att vara på mina bilder.

Nu väljer ju jag vad jag vill visa på bloggen och visar helst godbitarna ur vårt hem! Herregud, ni skulle veta vilken röra vi kan ha här hemma och det mesta är ju orenoverat så om någon trott att här är stylat och perfekt som det kanske verkar på bloggen så vill jag härmed berätta att här hemma hänger tapeterna i flagor, golven har färgfläckar, här finns spruckna fönsterrutor, flagande tak, lakan lite hjälpligt upphäftade på väggarna i köket, en trappa in till huset som är genomrutten och i akut behov av byte med mera, jag skulle kunna fortsätta räkna upp i evighet! Men eftersom jag inte tror att det skulle vara särskilt inspirerande för er att se detta så visar jag det heller inte.

Men jag förstår precis hur hon känner för jag känner likadant när jag kikar in hos er andra i era vackra bloggar.

När jag haft bloggen i en vecka kontaktades jag av en tjej som gör inredningsreportage till tidningar. Jag hade ju inte lagt in en endaste bild från insidan av vårt hus, endast en liten liten bild av utsidan så jag skickade henne lite bilder från insidan och tänkte att då ser hon ju själv att här gick det visst inte att göra något inspirerande reportage. Men trots detta vill hon komma hit och när jag smått chockad och lite nojjig ringer en vän och berättar, då säger hon så här till mig . . . Men herregud de får väl rikta kameran dit det är fint och saknas det en bit taklist så får de väl sänka kameran lite! *fniss* Hon tyckte inte jag behövde ha ångest alls. Så det kände jag mig lugn och trygg med ett tag men sen . . . jag var ute på en suuupervacker blogg där bloggerskan skriver att hon fått många förfrågningar om inredningsreportage men tackat nej till alla för hon känner att alla hem i inredningstidningarna är så mycket vackrare än hennes. kom min ångest tillbaka . . . NEEJ vad har jag gjort! Om hon tycker att hennes supervackra hem inte är fint nog . . . osv mal tankarna på. Det är så himla lätt att förminska sig själv och det man har. Vi får väl se hur detta slutar, jag kommer väl att kräkas av oro innan de kommer antagligen.

Dagens bilder är gårdagens fynd. Ett gräddvitt fat från Gustavsberg som jag föll handlöst för och bara älskar och ett gäng vackert slitna klädnypor med rejäl fjäder och gött bett i *fniss*

Ha det bäst! Todelidoo!

Kommentarer

Ida sa…
Förstår precis din ångest. Tror faktiskt att man får det på köpet när man har den här inredningsstilen. Man blir aldrig nöjd, finns alltid ngt att förändra och alltid ngn som har det finare. Håller med din vän istället. De kan ju det där med att fotografera i tidningarna. Och jag tror inte att de är ute efter det perfekta hemmet, de vill ha det UNIKA hemmet.

Vackert fat och söta nypor.
Kramar Ida
Lönnen 13 sa…
Tycker nog inte att du behöver vara orolig.Visst ser det helt fantastiskt ut hos en del,men de flesta har nog "lite skit i hörnen"
Kameran kan lura de flesta.
GO FOR IT!
Kram Anneli
Dina klädnypor är underbara och fatet!! Det är helt fantastiskt!

Jag tycker inte heller att du ska oroa dig för reportaget - de är ju proffs och har gjort så många reportage tidigare. De vill ju likaväl som du att det ska bli bra!! Brukar tänka så när jag ska till gynekolog... då känner jag mig jämt obekväm. Men de har ju sett sååååå många andra människor, de tänker ju inte ens på det. Så är det nog med reportage, tror du inte det? :) (kul liknelse... ja, ja... du fattar ;) )

Kram Jenny
Ja, ibland kan man sannerligen få lite ångest när man ser många vackra bilder på hem, både i tidningar och bloggar. Men jag tänker att antingen har de städat i en vecka innan, eller så finns det säkerligen både ett och annat hörn som inte är så städat...
Själv tackar jag nej till alla förfrågningar om inredningsreportage eftersom jag själv vill fortsätta att vara anonym, själv få styra över vad jag visar från mitt hem och inte riktigt har någon lust att visa hemmet i tidningar.. fast jag är himla glad över att de finns andra som vill visa upp sina hem, för vad skulle jag annars titta på!?? ;-)
casa nostra sa…
thank you for visiting my blog and your nice words. i'm also glad that i've found now your blog too. it's beautiful and I still haven't seen everything , but i'm allready very impressed. i will return!
and yes i've made the eastern-eggs by myself.
have a nice evening.
Hej Carina, men åh va roligt, du har ju bara döfint alltså!!! Vilket hem, vilket kök och alla rätta gammeldags detaljer, det kommer bli hur läckert reportage som helst! Ursäkta mina sena kommentarer tillbaka, jag bloggar intensivt i perioder, då man hinner, så det är många man skulle vilja kika in till mycket oftare, som dig tex! Du får en länk omedelbart! Tänk att gamla hederliga klänypor kan vara så fina, vackra foton...snygg kakleugn och såna fina bilder på tyg, lakan och gamla lådan... ha en bra pingsthelg!! Todelidoo!!
Hej!!
Förstår det där med ångesten..

Den tar gärna över ..men försök att slåppa den..
Jag har haft en stylist här på fika..hon fixk se hela huset fast det var väldigt rörigt i killarna våning..
Vi pratade mycket om det där med att man måste leva..
jag försöker verkligen med det..
i dag var det två tjejr här för att hämta knoppbrädor..Lillillen skulle absolut visa sitt kaos rumm..Det kändes faktist rätt gott..
Man måste ju leva..
jag tränar verklgen på det..
På botten plan bruakr de tvar aordning..Men inte i barnens rum, tvättstuga och nedrehall..Så är det jag vill göra annat en att bara städa..När jag har lustså städar jag i massor..

Har börjat låta barnen hjälpa till att dammsuga nedrehall..det är ju de som smtsar nerså..
Ja ja..
Jag är alldeles säker på att det kommer bli ljva bilder från ditt hem..
som sagt man väljer vad man fotar..Man behöver ju inte fota det där som du räknar upp..

Här är långt i från perfekt..Kommer aldrig bli det hller..För de tha rvi inte råd med..Och vad som är perfekt ändrar ju sig hela tiden..
I mitt vardagsrum har jag en strukturtapet..
Inte min favorit ..Men jag har lärt mig att uppskata den..
heheten blir bra endå..
Ooups det blev långt..
men jag ville bara få dig att släppa ångesten..Sträck på dig..Och se allt det ni har hunnit fixa ochnjut av det ni har..
Glädjs med renoveringsplaner och dröm om roliga projekt..
Ha en riktigt go helg..
Kram Anna
glömde..
Jag tar och länkar till dig..
kram Anna

Populära inlägg i den här bloggen

Flyttloppis/försäljning

Bambugrupp i TineK-stil säljes

Brev från kolonin