Vårt hus har själ

Jag visade min nyfixade kökslampa för ett tag sen men då hade jag inte fixat nån kedja att hänga upp den i. Det har jag nu så jag tänkte visa er hur det blev. När vi sen får satt pärlspont på väggarna ska elektrikern dra fram el så vi kan koppla in den också :)


Jag vet inte om ni tänker som jag men det händer rätt ofta att jag kommit på mig själv med att tänka . . . nä, men det kan jag inte fota och visa på bloggen för då vill ingen komma tillbaka hit igen. Vi har ju bott i huset i fem och ett halvt år men inte kommit så långt med renoveringen. Dels har mina hästar tidigare tagit mycket tid (en är nu utlånad, den andra såld) och sambon har en passion för bilar men en annan anledning är att vi vill vara rädda om husets själ.

En god vän kom och hälsade på idag och hon sa som så många gånger tidigare . . . Vad är det som händer när jag kommer hit? Jag kan vara hur stressad som helst men när jag kommer hit rinner allt bara av och jag blir lugn direkt. Det är som att komma till ett SPA! Det är inte alla hus som har den här känslan bara för att de är gamla! . . . . Sånt känns SÅ gott att höra! Då hoppas jag att vi är på rätt spår med renoveringen. Vi gör inget förhastat, minsta lilla sak tänks noga igenom om och om igen och vi gör hellre för lite än för mycket. Jag tror att det är när man flyttar in och far runt som en virvel i huset och har det färdigt i ett nafs som man riskerar att förlora husets själ. Jag vill inte att husets själ ska flytta ut bara för att vi flyttat in!

Så nu, med risk för att ni slutar besöka min blogg kommer jag att visa en bild av vår orenoverade yttepyttelilla köksfarstu. Den är klargul med bruna golvlister och ett slitet linoleumgolv men den har sååå mycket charm att jag faktiskt inte haft hjärta att måla om än. Men nu har jag funderat i flera år och äntligen bestämt mig för en färg som jag tror och hoppas kommer att passa jättebra. Ljus nougat på väggarna och mörkare nougat på listerna (obränd umbra i olika brytningar).


Imorgon skulle det åska och då kan jag inte ha datorn igång så vi ses igen nästa åskfria kväll . . . om ni nu vågar er tillbaka efter den kanariegula farstun *fniss*
Ha en god natt och en härlig helg! KRAAAM!

Kommentarer

Ahh så skönt att vara först just idag när du skriver om besökare! Ditt hus är så fint Carina och jag tror att jag pratar för oss alla när jag säger att vi skulle inte sluta besöka dig. Det är väl klart att vi också ser potentialen i det fina gamla, charmiga! Hallen är jättesöt och jag förstår varför du låtit den stå. Det är någonting alldeles särskilt med vackra gamla hus. Renovering eller ej renovering. Fast jag röstar på själ jag med :)

Lampan skulle jag verkligen vilja lägga rabarber på - den bles s**tsnygg med den kedjan!

Kram Jenny
Unknown sa…
Men himmel ditt hem är ju underbart! Kram Petra
pysseltanten sa…
Ingen risk att vi inte kommer tillbaks!!=))
Du har ju det så hiiimla fint!
O hallen, såå himla söööt...
I vårt förra hus, som vi ÄGDE, hade vi en liknande, nää, ännu mindre. O inget fint fönster.
Det huset var, åtminstone va det fanns papper på, från 1903.
Hade såå himla mycke gammal charm, men oxå så OTROLIGT mycket som behövde fixas...
Just då kände vi att vi inte riktigt hade den tiden att lägga ner, o valde därför att sälja o istället HYRA ett hus, som låg inte så långt ifrån det gamla.
IDAG kan jag ångra mej till viss del...Skulle velat plocka med med bjälkarna i taket, spegeldörrarna (som alla var olika), de otrooligt charmiga, men ack så höga, trösklarna, där mången fot trampat.
Nääääää Git, nu får du skärpa dej!!
KORTA NER DEJ, hihi...Sorry...
Skulle ju bara säga;
Ha en bra dag o kväll, om än i åskans tecken!
Kraamizar Git
FEDERICA sa…
Love love love your beautiful house!!
Happy friday!
Godmorgon Carina!
Åh vad jag känner igen mig, är åxå skraj för att visa skavankerna, sånt som vi inte har hunnit med att renovera o.s.v. Men det är så viktigt att boa in sig i sitt hus, det är ju det som gör att huset får en själ eller att man bevarar den som redan finns med ödmjukhet och respekt. Du gör sååå rätt, det ska ta tid, och dömma av vad folk känner när dom kommer hem till er. så har ni lyckats helhjärtat. Jag tror erat hus är ett lyckligt hus. Så fortsätt på samma väg, ni har ett underbart underbart hus att leva i. Kram/Cin

Populära inlägg i den här bloggen

Flyttloppis/försäljning

Bambugrupp i TineK-stil säljes

Brev från kolonin