Fyndat och shoppat

Så var det söndagkväll och ännu en helg har flugit iväg, men VILKEN HELG det varit! Det började redan i torsdags kväll med ett fynd på auktion . . . en järnsäng! Först tänkte jag ha den på uteplatsen men när jag kom hem kändes den lite för fin till det (vi har inget tak över) så då tänkte jag att L kunde ha den men så insåg jag att en så stor säng 80x190 är lite väl stort för en liten kille, det finns ju inte heller något stöd som hindrar honom från att rulla ur sängen. Så då ändrade jag mig igen och tänke att den får bli en extrasäng som får stå på vinden så länge (och där står den för tillfället).

I går var jag och min goa vän MF i Göteborg på en dags semester. Egentligen var vi inte i Göteborg utan vi var både i Grekland och i Frankrike (en liten Grekisk restaurang som heter Lilla Tavernan med den UNDERBARASTE godaste maten som genast förflyttade oss till sydligare breddgrader, ligger på en parallellgata till Rosengatan, och ett Franskt Café som heter Le Petit Café och ligger på Haga Nygatan 2.

Vi besökte ett antal mysiga inredningsbutiker och den mysigaste av dem alla, butikernas butik, House of Atmosphere. Där köpte jag två trevliga unicaboxar och en zinkrulle med hampatråd.
Detta var mitt första besök i Atmosphere, men jag blev helfrälst och längtar redan tillbaka.
Drängskåpet som resväskan och unicaboxarna står på är mitt första antikköp. Köpte det 1994 strax innan jag flyttade ut på landet. Har aldrig gjort något med skåpet utan det är precis som jag köpte det men jag har börjat fundera på att måla det vitt eller ljusgrått. Tror att ljusgrått och shabbat skulle bli väääldigt fint.

Idag har vi varit på loppis och jag tyvärr missade jag de tre första sakerna jag spetsat in mig på så jag gjorde väl inte något sådär finfint fynd men en stor resväska kom med hem i alla fall. Den är lite svår att stänga och öppna och har rätt många skavanker men tänkte L skulle kunna ha den under sin säng för förvaring av leksaker, men när vi kom hem med den visade det sig att den för för hög för att gå in under sängen. Nästa säng han ska ha (står på vinden och väntar) visade sig också vara för låg, däremot är den nyinropade järnsängen hög nog så jag får nog ta mig en funderare till om det kanske ändå är den som blir hans nästa säng.
Någon som har tips på hur man löser ett urrullningsskydd till en sån säng?

Jag vill också passa på att tacka er ALLA för era underbara goa kommentarer! Jag läser dem alla även om jag inte hunnit skriva tillbaka till er alla. Med era ord värmer ni mitt hjärta och ger mig stor glädje. Ni peppar mig och era rara ord har fått mig att börja fundera på om jag kanske skulle försöka ta tag i en dröm jag har. Vi får se.

Ha nu en härlig vecka alla ni underbara människor! PUSS på er!

Kommentarer

Blev ju fynd ändå trots att du missade de tre saker du spetsat in dig på.. Mysigt med gamla saker som inte är helt perfekta fast ändå så där perfekta som vi vill ha dem :-)

Skåpet är jättefint som det är men förstår om du vill förändra och grått låter super..

Ha nu en bra fortsatt söndag..

Kram
Mia
pysseltanten sa…
Jag köpte oxå en resväska på loppis, för ett par veckor sen, som inte heller har hittat SIN plats, hihi.
Men den e bara sååå fin...
Vill ha fleeer! =))
Jag tycker skåpet ditt e fint som de e...=))
Men så ääälskar jag ju det trärena!
Ha en kanonkväll
Kraaamizar Git
Cc sa…
Vilka härliga fynd du har fått tag på, sängen är helt underbar. Tips till sängen, tag en eller 2 brädor i samma längd som sängen , spika 2 brädor rakt ner från den långa sedan gör du det på andra sidan av brädan (mitt emot de andra 2) kila ner det på ena låbgsidan. Förstår du? Jag får annars rita eller så tro jag att Ikea har liknande lösning på en av deras barnsängar. Kram
Hulda sa…
Virkelig nydelige bilder du viser! Så flott med den kofferten ute, det bildet var jo helt praktfullt. :) Jeg syns også at du var veldig heldig med den senga! :) Skjønn!!
Wow ... love the collection of suitcases. Pretty pictures!
Mmm så mycket fint du har hittat! Och Atmosphere... gud vad jag längtar tills jag kan få komma dit och shoppa loss :)

Du kan nog hitta ett sådant där skydd på någon av barnbutikerna som säljer typ sängar och vagnar o liknande. Jag har sett ett som ligger under madrassen och är sen vinklad upp vid kanten. Inte helt snygg kanske... men funktionell ;) Och den tar du ju bort sen.

Lycka till!!

Kram Jenny
Ingmarie sa…
Jag blev så glad att du förklarade detta för mig.Det ligger en hel del sanning i detta!
Ska faktiskt låna något bra på bibblan....älskar att låna böcker!

Tack än en gång.på återhörande!
Tack själv för att du delar med dig av så härliga bilder!!

Ha det bra, kram!
Hej!!
vilka underbara fynd.Somvabligt blir jag likatagen av dina vackra bilder..
I går beställde jag ett zoom objektiv..Vill kunna ta kort på håll med..Men jag får ta och spara tille tt sånt där bra som du har med..
Grattis till alla kanon fina fynd..
kram anna
Vilket ljuuuvligt hem du har!! Har suttit här och bara njutit av dina vackra foton!
Kommer gärna tillbaka!!
Vad kan det ha varit för fina saker som du missade? För denna säng var ju underbar! Och väskorna inte långt efter :-)

Tror du verkligen att det behövs ett urrullningsskydd? Nu har jag ju inte barn, men varken jag eller min bror har någonsin haft något sådant i våra sängar och inte har vi rullat ur! ;-) Med så pass stor säng ändå så bör han ju få plats även om han rör sig lite i sängen?

Jag har skrivit lite om stämplarna och schablonerna som jag brukar använda till mina projekt i dagens inlägg. Vad gäller färg, så stämplar jag med vanlig stämpelfärg, det funkar på det mest. Och för schablonerna så brukar jag använda hobbyfärg eller gfärg, om jag trycker på tyg.ty
Marie sa…
Hej Carina!

Järnsängen ser alldeles underbart fin ut och vilken fin gammal resväska du hittade på loppisen.
Visst är Atmosphere en alldeles ljuvlig affär, man blir helt betagen när man kommer in där och kan gå och kika hur länge som helst och man upptäcker nya saker hela tiden. Måste försöka ta mig dit nu i sommar, vi har inte varit i Göteborg sen innan jul. Bodde ju där i många år och ibland drabbas jag av lite "hemlängtan".

Skåpet är jättefint som det är, men jag kan tänka mig att det skulle bli superfint även som ljusgrått.

Här har Vera det senaste dygnet haft magsjuka, så nu går man här och hoppas att vi andra ska slippa eländet.

Ha en trevlig kväll!
Kramar Marie

Mailar dig lite längre fram i veckan!
Millas hem sa…
Hej!

Vilka härliga bilder du bjuder på!
Kommer på mig själv med att bara sitta och gapa av beundran! :)

Har också ett drängaskåp som jag nu lurar lite på i vilken färg det ska bli på det.
Är lite förtjust i den här blek/grå/gröna färgen, kanske ett tunt lager och sedan "shabba" det lite så träfärgen syns lite igenom.
Vi får se, jag hinner nog ändra mig många gånger innan det är dags att plocka fram penseln om jag känner mig själv! :)

Kram Camilla

Populära inlägg i den här bloggen

Flyttloppis/försäljning

Bambugrupp i TineK-stil säljes

Brev från kolonin