En liten liten ljusning

Hej alla ni underbara som fortsätter kika in här trots att jag inte får till några vettiga inlägg pga datorkrånglet.

Nu har jag kommit så långt att jag med supportens hjälp åtminstonne fått tillbaka DVD-enheten i datorn. Det tackar jag för, MEN alla ni här som har mer datorkunskap än mig (dvs ALLA)! Jag har laddat in Photoshop elements 4.0 men när jag försöker använda den så säger datorn att Elements har kända uppdateringsproblem och säger att det kan vara kompabilitetsproblem med Windows.

Jag funderar nu på om det kan vara så att mina gamla fotoprogram inte funkar ihop med den nya datorns Windows Vista. Jag har kört med XP version 2002 tidigare. Kan det vara så?

Jag använder Photoshop CS2, Camera Raw 3.7 och Photoshop Elements 4.0 . . . alla de är ju gamla program men de är de enda jag har och jag vet hur de fungerar.

Eftersom jag fått in lite jpeg bilder i datorn så får ni hålla tillgodo med dessa idag. Läääängtar så jag håller på att bli galen efter kamerans råfiler dock.

Här är några loppisfynd jag gjort i en numera stängd loppisbutik.

En krackelerad skål med julgransmotiv. Tänkte jag skulle ta med den på en loppis men den får stanna hemma över jul i alla fall så får jag se hur jag känner för den sen.


På samma ställe fick jag tag i girlanger med svenska flaggor. De ska L få ha i sin lilla julgran. En vacker liten blå plåtask fick också följa med hem.

Kram på er så hoppas jag vi hörs snart igen med nya friska bilder!

Kommentarer

Hanna sa…
Hej!
Tror inte jag varit här förut, fin blogg.
Hanna
Åhh vad jag lider med dig, jag skulle nog gå i taket utan min lilla "burk", kul att du lyckades lägga ut något i alla fall.

Tyvärr kan jag inte ett jota om datakrångel,.....önskade att jag kunde vara till hjälp, men det finns säkert nån där ute som kan ge dig nåt bra tips.

Vad söt den lilla tallriken var, den gör sig ju verkligen på julbordet. Flaggerna var inte dumma dom heller, ...kan tänka mig att du har kommit hem med mycke roliga grejer nu när du har varit på "loppisracet" i smålandsskogarna.

Ha en skön kväll! Kraam på dig.

Cin
Hej!!
Va härligt att du iallafall får in lite bilder ...Hoppas så att du får ordning på allt..Så jobbigt och frustrerande när det inte funkar..

Underbara bildr..Vilka fina fynd..

Jag har med flaggor.danska och Svenska..

Dagen har gått fint..Nu ska vi bara äta lite och sen så blir det Morden i Midsomer..en sommar favvis..

Om du hinner att slå en signal..gör det gärna innan 21:00..

Ha det så bra..
Kram Anna
Cc sa…
Jag tror att det är så här. I Vista kan du instalera dina gamla program men du måste ställa in (hur skall jag förklara) Vilket kompatibelt (läge) operativ system som programmet skall köras. Det skall finnas när du instaleras eller om man kunde ställa in det senare under program. Det var så länge sedan jag gjorde det men nått åt det hållet skall det vara. Fattar du vad jag menar? Kram
sylvia sa…
helt skjønn blogg,nydelig gammelt hus med sjel
fra sylvia
Hej Carina!

Jag håller tummarna för dig att det ska lösa sig med din dator och alla programmen riktigt snart. Det är inte kul att vara utan om man är van att använda den jämt. Och det gör ju vi bloggare *ler*

Kram Jenny
Anonym sa…
Hallå! Stackars , stackars dig!!! Jag lider verkligen med dig. Datorn vill man bara ska fungera så smidigt som möjligt. Känner plötsligt att det nog borde göras en backup på vår dator....:) Knorr! Ha en skön kväll! Kram Sofia
hallå, jag ska absolut hålla truten med dataråd, vi kan ta varan dra i handen där, sånt där ska bara funka, suck vad trist för dig!

vilka najsiga saker då, flagggirlangen var ju urball och skålen sååååå fin! ha det allra bäst varmkram lotten
Åh Carina, du är en superfotograf än vilket foramt du använder!! Jag fattar inget av detta: ) Men man kan ju bli galen om datorn inte funkar som den ska, hopas det ordnar sig snart! Helläckra bilder på lika läckra ting. Som alltid. Mari.
Marie sa…
Hej svejs!

Ja jag är helt borta när det gäller allt med datorer så jag kan tyvärr inte hjälpa dig, hoppas att det ordnar sig snart!
Finfina bilder, hittade du dessa saker på loppisen i Igelstorp? Sådana där gamla flaggirlanger hade alltid min mormor och morfar i sin julgran, blir alltid lite nostalgisk när jag ser sådana.

Ha det bra!
Kramar Marie
Anonym sa…
Hejsan!

Jag önskar jag kunde hjälpa dig.
Själv har vi problem med vår dator också men vi ringer till the Vermont Geeks, Tim där har fått komma och hjälpa oss ett par gånger.
Jag önskar jag kunde skicka honom till dig, ha ha.

Vilka söta fynd du visar.

Hoppas du får rätt på allt.

Kram Bodil från andra sidan plurret.
Jag skulle vilja säga som så att Vista har kända kompabilitetsproblem med den som försöker använda det! Jag är inte helt positivt inställd till det alltså... Tyvärr är jag ingen hejare på det tekniska, men jag hoppas att du har fått hjälp från annat håll. Jag ringer till min bror när jag behöver hjälp och så får han komma och reda ut det hela...

Som vanligt mysiga loppisfynd, det kan hända att även jag fyndat en sak som nog ska användas till jul, även om jag inte vill tänka på det just nu... ;-)
Millas hem sa…
Hej Carina!

Ja, det är alltid trist när det tekniska krånglar! Hoppas att du får full koll på det, tyvärr är jag helt oteknisk vad det gäller datorer så av mig får du ingen hjälp! :)

Dina bilder är gudomligt vackra och dina fynd är "klockrena"!

Kram till dig!

Camilla

Populära inlägg i den här bloggen

Flyttloppis/försäljning

Bambugrupp i TineK-stil säljes

Brev från kolonin