Loppisfynd del 2

Hemma hos oss har vi bara gammalt porslin till vardags. De flesta tallrikarna har dock nån liten guldkant eller så vilket gör att de inte kan köras i micron. Gamla blommönster bleks tyvärr också med tiden i diskmaskinen så jag har länge letat efter tallrikar utan mönster och färgad dekor i olika vita nyanser och nu äntligen har jag fått tag på ett gäng.

Jag letar aldrig efter det perfekta eller det med störst ekonomiskt värde. Hjärtat styr och det spelar ingen roll om det är naggat och krakelerat. Det måste tilltala mig i hjärtat, och oftast är det sådant som det syns att det funnits med och använts i generationer som jag faller för.

Mitt nya samlarområde är charmerande glasassietter!
Jag såg en gammal vacker mårbackapelargon i en patinerad kruka med glasfat under och jag föll som en fura. Så nu samlar jag assietter som tilltalar mig i hjärtat. Alla udda, de i bäst skick får agera kakassietter vid köksbordet och de som är kraftigt slitna men har en vacker form får agera blomfat.

Vackra bestick, även de udda, är jag alltid på jakt efter. . .

Likaså gamla vackra spetsar. Kan inte få för många av dessa!


Fler fynd följer i nästa inlägg!

Tack alla ni goa rara människor för alla era varma ord. Hinner inte svara er alla men jag uppskattar varenda liten kommentar. Era ord är stöttande, peppande, smickrande och jag blir såååå stolt och glad. Ni stärker mig och lyfter mig! Stort TACK till var och en av er för det!

Kommentarer

Men hej...vilken underbar blogg du har:)
dejs ska jag fortsätta att kika in hos.
kram irene
Marie sa…
Men hjälp vad du är flitig med inlägg, jag hinner inte med, hihi.
Kul att få se alla fynden du gjorde, jag såg dem ju bara nedpackade i en låda, hihi.
Jag är som du, jag handlar bara sånt som får mitt hjärta att slå några extra slag av lycka.

Ljuvliga bilder på ljuvligt porslin!

Ha en bra fredag, vi hörs!
Kram Marie
Anonym sa…
Oj! Det var mer än vad jag visste. Roligt att veta att jag kan ta lika bra kort som dig nu då. Bara att jag behöver lära mig kamerans funktioner mer.

Hoppas allt är bra med dig.
Krams!
Beautiful mixture of white and off-white china! I like it and your pictures are so nice to look at! :)
pysseltanten sa…
Häääärliga gamla fat! =)))
"Låt hjärtat va med...", en gammal slagdänga som stämmer SÅÅÅÅ VÄL...=))
Ha en finfin fredag...
Kraamizar Git
hagagården sa…
Åååå underbart med alla dessa fynd,jag har också gamla glasfat som blommfat till mina blommor ,tycker det är helt underbart fint,ska visa det på min blogg någon gång.
kram o ha en go dag
ninni
Vilken duktig fotaograf du är..sitter här och bara njuter.
Kram Lotta
Men så många söta och fina tallrikar!! Jag har ju lite för kreativ fantasi, och brukar ibland ha lite svårt att använda (till matförvaring) glasburkar som jag köper på loppis. Jag föreställer mig att de används till att förvara metmask typ. Hur brukar du rengöra dina saker, och då särskilt glas??
Kristin sa…
Hej du! Så fina tallrikar. Jag ser att vi har samma smak. Vi skulle inte kunna gå på samma loppis för vi skulle springa på samma saker... *fniss* Jag köpte faktiskt nya tallrikar i cremevitt med vågig kant på Lagerhaus för några år sedan och dessa har jag som vardagstallrikar och kör i mikro coh diskmaskin etc. Sedan har jag kompletterat med gamla rara tallrikar i liknande mönster. Jag brukar säga att har man tillräckligt mycket udda grejor så blir det en enhet och det har du fixat hemma hos dig, snyggt, jag gillar sådant!

Ett annat tips är att ha gamla nysilverfat under krukorna. Det har jag, det är också snyggt ihop med antingen gamla porslinskrukor i krakelerat vitt eller mot ruffiga lerkrukor. Bara ett tips, men glastallrikar var ju också fint!

Du, jag läste att ni varit i Vimmerby. Vad synd att jag inte visste det, vi bor på vägen mellan Eksjö och Nässjö så ni hade kunnat svänga in här om! Men vi får ta det en annan gång, du är hemskt välkommen!!!

KRAM NU!
/Kristin
Åhhhh vilka fina saker du hittar !!
Jag håller med dig, det är verkligen hjärtat som styr då man är på loppis och hittar saker, och plånboken förståss, fågelburen jag visar inne hos mig idag, den var egentligen liiite för dyr, men jag var bara tvungen...du vet hur det kan vara..
Ha nu en toppenhelg
Kraam Anette
FEDERICA sa…
Gorgeous dishes and cutlery!
STENLYCKA sa…
Underbara tallrikar du har fyndat. Glasassietter är jag också svag för tycker det är fint att duka med olika udda.Bra tips att ha det som krukfat.
Härlig fredag på dig!
Kram
Ville bara säga att jag gillar din blogg och att jag nu vart gör sugen på liknade vita tallrikar!

Kram
Hej Vännen!
lovely lovely!!

Ja häller helt med..gamla vackra tallrikar är finast..

Jag samlar jag med..Kan aldrig få nog..

Hittade tre små tallrikar med vågig kant för ett par veckor sen..De är så vackra....

Du visar underbara bilder..

Ha det så fint..
ps..jag har mailat..

Kram Anna
LillaFlisan sa…
Åh ,så fina bilder du visar jämt!

Håller helt med dig.
Man ska välja med hjärtat.

Kram

Flisan
Anonym sa…
Härliga bilder! Är själv såld på udda gamla bestick. Till min glädje har min mor varit på antikmässa och handlat åt oss. Väntar med spänning på vad hon hittat. Ha en skön kväll! Kram Sofia
Floralis sa…
Toodiloo!
Jepp... jag har inte heller varit någon "märkesfixerad" jagare på loppisar eller auktioner. Däremot kan jag då och då betala alldeles för dyrt för något som jag verkligen faller för (det vill säga hjärtat... ; ) Men det bästa är när man hittar något man älskar till en kanon peng dessutom! Det tycker jag är häftigt att skryta om... : )) Tallrikarna är helt underbara.
Kram: Anneli
Tulipa sa…
Låter som att du samlar på sånt som jag samlar på...
Har också kommit på att glastallrikar är så fint till blomkrukorna...

Hoppas jag gör några bra fynd idag...idrottsloppis hägrar!

Trevlig helg!
Kram mariette
LIVS LYST sa…
Kjære Carina!

1) Hvordan gjør du det?? Bildene dine er så skjønne. Du har så sansen for å ta bilder du!! Jeg er helt solgt jeg.....

2) For noen skjønne og herlige tallerkener i porselen du har funnet!!! Jeg vil også på svensk loppis! Hihi

3) Ny heading her inne! Den hadde ikke jeg sett. Kjempe fin!!!!!

4) Du må fortelle etterhvert hva som "bublar og sydar" da! Vi vil høre hva slags "dører som åpner seg pga blogging"!

5) TUSEN TUSEN MANGE TAKK FOR RAMMEN OG ESKEN JEG FIKK AV DEG! Gjett om jeg pakket opp rolig og ordentlig. Tok bilder underveis. (Det kan jo bli et blogginnlegg det!) KJEMPE GØY Å HA NOE SOM HAR VÆRT HJEMME HOS DEG I SVERIGE! Rammen passet PERFEKT til et bilde jeg hadde hengende på veggen fra før. Uten ramme! Nydelig!

TUSEN TUSEN TAKK MIN VENN!!!

Klem fra meg ;O)
Hej igen.. Jo det får ju nästan bli så att man köper servisen på IKEA för tycker det är svårt att finna loppisar i vår omnejd.. Man borde bott i Dalarna eller Småland i stället för Västra Götaland :-D

Trevlig helg
Åhhh vad kul å se vad för fint du har loppiserat. Jag ser att även du samlar på udda cremefärgade tallrikar, visst är det en skön känsla i själen att få duka med sånt porslin.

Det är nästan lika roligt att titta på vad andra har hittat på sina loppisrundor, som att gå på dom själv. :)

I veckan ska jag iväg igen på nya rundor, har tyvärr inte kommit iväg till Vadstena ännu, men det hinns med.

Ha det gott. Kraaam Cin

Populära inlägg i den här bloggen

Flyttloppis/försäljning

Bambugrupp i TineK-stil säljes

Brev från kolonin