Allt är dubbelt så stort i Skåne...

. . . eller nä förresten, det räcker inte. Jag skulle våga påstå att allt är FYRA gånger så stort i Skåne motför övriga landet. Under min lilla bloggvila har jag och L passat på att tillsammans med mor och moster åka till släkten i Skåne. Stackars M fick stanna hemma och laga taket på huset, men vi andra fick några varma och mysiga dagar tillsammans.
Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen. . .jag skulle kunna tänka mig att ha ett hus i varje landskap, och i Skåne inte minst en trädgård, för kära nån så allting växer där nere!

Jag band en krans av stora alkottar (visar en annan dag) och plockade med mig några gigantiska hasselnötter, jättemycket större än de som växer här hemma. Björnbär fanns i mängder och jag tycker de är sååå vackra.

STORT TACK till er alla för era goa, rara, värmande kommentarer! Jag hinner tyvärr inte svara er alla men varenda liten kommentar läses och uppskattas mycket!

En dag ledigt till sen börjar allvaret igen. Mina flipflopp har nästan vuxit fast på fötterna men på måndag blir jag tvungen att bända loss dem och stänga in fossingarna i ett par rejälare doningar med stålhätta. Ångest, ångest!

Kramelikram skumbanan!

Kommentarer

Så vackra bilder du visar! Planterade själv en björnbärsbuske i våras och hjälp vad björnbär det växer redan nu första året, och visst är de vackra....

kram åsa
Lilla Blanka sa…
Hej Carina!

Var inne en snabbkik tidigare i kväll hos dig :)

Tänkte att du var iväg på lite semester, det låter underbart med er lilla tripp! Är totalt förälskad i Skåne och vill flytta dit så fort jag kommer dit.

Ibland drömmer jag mig bort på Hemnet och "köper hus" för fullt i Skånetrakten *hihi*

Björnbär är vackra och din bild är såå härlig!

Kram
Mia
Millas hem sa…
Hej Carina!

Usch jag veeet! Ånger som bara den har jag.
Aldrig förr har fyra veckr gått så fort!
Det var egentligen meningen nu att jag skulle ta en veckas föräldraledigt, men jag tror att jag sparar den till hösten, för hösten kan vara riktigt dryg ibland.

Björnbär är så gott...håller med!
Jag har fått tips på ett kantarellställe, där det finns gott om skogens guld redan nu, ska ut och kolla in det någon dag!
Smörstekta kantareller på mackan är väl helt ok?! :)

Kram till dig!
Hej Carina!

Jasså du har varit här och tassat i våra trakter? Vart är det då du har släkt? Ned mot Österlen eller?

Har inte tänkt på att allting är mycket större här nere någon gång. Däremot tänker jag ibland att vi är så mycket tidigare än alla andra. Med blommor, växter, frukter osv. Det finns så många otroligt vackra landskap i Svearike så det där med ett hus i varje låter som en superidé! :)

Kram Jenny
Hi Carina
Another stunning photo. I used the translate and am able to glean you have had a short trip. Sounds wonderful, too sad to come home! Have a great week. Julie
Ljuvlig björnbärsbild!!! NJUT av din sista dag men du vet ju att efter en vecka har ångesten släppt och su njuter av lediga dagar i stället, man kan låtsas att dem är semesterdagar de med: ) Mari.
Kristin sa…
HejCarina! Vilken tur ni hade som fick njuta av Skåne de här soliga dagarna innan din semester slutar. Själv har jag jobbat 1 v nu men det har ju varit härliga kvällar och en härlig helg, så jag känner mig inte så lottlös ändå. Det är nog så, SKåne har ett helt annat klimat. Och särskilt mot oss här på höglandet. Jag brukar säga att vi bor på fjället för så känns det ibland, inget växer här, det är så kallt på vintrarna så allt fryser bort och mager, karg och stenig jord... ibland förstår jag varför så många smålänningar utvandrade!!! Å andra sidan så älskar jag nog Småland mest av allt egentligen, för vi bor i riktig Astrid Lindgren-miljö och njae, jag är en riktig "hemmakatt", trivs nog bäst här ändå trots att jag svär över all sten ibland!

Ha det nu så bra och ta det lugnt på jobbet imorgon! ;-)
STENLYCKA sa…
Björnbär så gott och vacker bild också. Har ätit några hos en granne i veckan som har dem i ett soligt läge, annars tycker jag att de mognar så sent här hos oss.
Ha det nu så gott på jobbet imorgon!
Kram
Hej Carina!

Det går en vecka sen har man kommit in i knegatakterna igen, men hua vad jag lider med dig.

Underbara bilder som vanligt, och Skåne är ju lika underbart. Det var en stund sen jag var nedåt i trakterna, man kanske ska ta sig en tripp dit så småningom.

Må så gott! Kraam Cin
Hej Carina!

Jamen då bor jag på vägen ner ju (NV Skåne). Och några kära bloggisar till mig bor i Vellinge eller strax utanför faktiskt. Har tänkt jag ska åka och hälsa på dem vid tillfälle, det hade varit så himla kul. Och har du vägarna förbi här igen får du stanna o säga hej! :)

Kram Jenny
Marie sa…
Hej Carina!

Hoppas att du har haft en bra första dag på jobbet efter semestern, första dagen brukar vara värst tycker jag sen är man snart inne i jobbsvängen igen. Idag har jag jobbat ända tills kl 20 nu ikväll så fy vad jag är trött, var bara tvungen att ta en snabbsväng i bloggvärlden innan det är sovdags.

Ljuvlig bild på björnbären! Min mamma har en massa björnbär i sin trädgård, både vackra och goda.

Ha en fortsatt bra vecka!
Kramar Marie
underbara bilder ,som vanligt*L*
Hittar inte silversmedens hemsida du tipsar om !
annbritt
Ja, inte är det lätt att anpassa sig till jobbet efter ett par veckor i full frihet. Jag är inne på min andra vecka nu, och undrar när det ska börja kännas lättare att masa sig upp på morgonen..?
Men roligt med en resa till Skåne, jag har blivit Skånefrälst det senaste året trots att jag aldrig varit där på sommaren.. det verkar på din beskrivning som att det är än bättre då!

Populära inlägg i den här bloggen

Flyttloppis/försäljning

Bambugrupp i TineK-stil säljes

Brev från kolonin