Början på något nytt...

Hej kära vänner!

Idag vill jag berätta för er den där lilla hemligheten som jag andades om för nån vecka sedan. Tack vare ER kära bloggvänner och rara Annika på Annika Wall Interiör har jag efter många års drömmande börat förverkliga en del av dem.

Jag har startat en liten firma vid sidan av mitt ordinarie arbete, där jag kommer att tillverka kort, tavlor och andra ting. Jag kommer också att frilansa som fotograf. Mycket spännande men också mycket pirrigt.
Idag visar jag ett litet smakprov av vad jag tillverkar och säljer.Ett kors som kan användas som smycke eller inredningsdetalj.
Det är mycket att sätta sig in i. Företagsnamnet är klart men det är väl i stort sett det enda. Jag måste lära mig om bokföring, bokslut, moms och skatter. Behöver ordna en logga för företaget och skaffa hemsida, epost, beställa lite material som tex stämplar, visitkort mm. Det snurrar bra i bollen nu kan ni tro men om någon vill beställa ett kors i väntan på att jag kommer mer i ordning så går det bra att maila mig :)

Och här kommer en liten vädjan till er alla. Har ni erfarenhet av detta får ni gärna komma med tips och råd. Eftersom detta ska göras vid sidan av mitt ordinarie arbete så är tiden begränsad men fällorna många och jag skulle bli såååååå glad om ni delar med er av goda råd!

Ha nu en riktigt god helg!
Puss och kram!

Kommentarer

Mejrams! sa…
Det låter spännande! Som du säger så är det en hel del att sätta sig in i. Nyföretagarcentrum och Almi kan man alltid kontakta och glöm inte Skatteverket som har informatörer som man kan ringa till. Jag bokade in ett möte med Almi och Skatteverket och fick värdefull info. Ett tips också vad gäller bokföringen - Swedbank har ett jättebra bokföringssystem på nätet som jag kan rekommendera, inte alltför dyrt heller. Kram Merja
Carina- du kommer göra succé som både smyckesdesigner, konstnär och fotograf!!! En toppenidé som kommer passa dig som handen i handsken! Allt det där trista lär du dig och allt kommer falla på plats. Stort Lycka till!!! Mari.
åh vad kul och spännande.. Jag har med en dröm om ett litet företag vid sidan om ordinarie arbete och det med i form av någon web-butik.. Får se om jag tar tag i den drömmen.. Och fotografdrömmar har jag med alltid haft så det blir jag lite avis på ;-) Du är en duktigt fotograf så det kommer att gå bra..

Kram
Mia
Kristin sa…
Hej du! Det låter som en härlig dröm att förverkliga! Jag tänker lite själv i dessa banor men har inte "kommit loss" än. Som du redan fått tips om så finns det flera ställen att få gratis info hos ang företag. Du ska nog inte göra någon annan form än enskild firma än om du inte kommer ha jättestor omsättning. Det blir smidigare med enskild firma. Jag är ju ekonom men är ju mest van vid stora koncerner och årsbokslut och sådant men bokföringen ska inte vara alltför komplicerad. Det finns säkert enkla böcker att köpa, alt så känner du någon som kan hjälpa dig med pappersjobbet.

STORT LYCKA TILL FRÅN MIG!!!!!!
Gratulerer...så moro og så spennende.... men dette klarer du...og det kommer til å gå så bra...

Klem =)
Lilla Blanka sa…
Hej Carina!

GRATTIS och åhh vad roligt!!!!

Tänk att förverkliga sin dröm som du gör nu ♥ underbart!

Korset är så vackert och dina foton är ju magiska..så detta kommer att bli succé!!!

Kram och lycka till!
Mia
pysseltanten sa…
Meen...GRAATTIS...=))
De kommer sääkert gå superbra...du e ju enormt duktig både på att pyssla o fota...
Ha en fin fredagskväll...
Kraamizar Git <3
Så spännande!
Jag har inga erfarenheter av detta, så tyvärr inga tips heller. Men jag önskar dig all lycka med det nya du har framför dig.
Lycka till och kram! Marie
Norrdalen sa…
Grattis till steget att köra eget på fritiden! Jag har inga handfasta tips, ska själv försöka komma igång lite smått i höst och kommer fråga min pappa mycket som är egen företagare.

Men säg gärna till om jag kan hjälpa dig med logga eller liknande. Lite kunskaper inom den världen har jag.


Må så gott o lycka till! kram Jannica
Men wooooowwww!
Vad roooligt Carina, önskar dig all lycka i fortsättningen. Det kommer att gå jättebra, det är jag övertygad om, du har så god smak, och du är en suuuuperbra fotograf.

Tyvärr har inte jag några råd att komma med, men det finns säkert så många duktiga och driftiga tjejer där ute i bloggvärlden som gärna ger dig goda råd.

Korset var ju jättefint, både som smycke och som dekoration.

Ha en mysig fredagskväll! Bamsekram Cin
Wow Carina ... congratulations!!!
What a giant step to take and I can so understand that you have so many questions still. Running a business is fun I know. But still ... If I would have known before hand of all the extra work regarding taxes and administration I probably would have thought really hard before I would start :-) I do not know the Swedish laws ofcourse but the Dutch ones are terrible! ;-)

Anyway ... I admire you for the choice you have made and I do hope it will be a huge succes!!!

Have a nice weekend and big hug, Miranda
Hej Carina! Oj vad spännande och kul - jag önskar dig all lycka med ditt nya företag. Det kommer att gå jättebra, det är jag helt övertygad om!

Tänk på att skaffa dig en hemsida som du kan uppdatera själv med diverse information och bilder etc! Lycka till!

Kram Jenny
Inka sa…
Hej svejs!

Jag är också företagare och det är inte så komplicerat, bara man sätter sig in i det. Men innan tycker man att det känns som en djungel.
Jag kör med momsregistrerin en gång i månaden, det tycker jag är enklast. Det är bra om man har revisor, så kan du lägga ner din energi, på det du är bra på.

Och din logga, visitkort mm, kan jag hjälpa dig med...om du vill?
Jag är illustratör samt har grafisk utbildning.

Förresten är korset riktigt fint

Trevlig helg


Kram Inka
Anneli sa…
Vilken härlig nyhet!!
Ett stort lycka till på vägen!!
Jag förstår verligen att det är många puzzelbitar som söker sin plats, men det är ju tryggt att du inte är beroende av de inkomster speciellt i början!! Att skynda långsamt är nog helt rätt men jag tror att det kommer att bli en succe!!

Ha en skön helg!!

Kram
Anna-Malin sa…
Åh, vad du är modig! Önskar att jag också var det...
Men var sak har väl sin tid antar jag.

Tack för din gulliga hälsning hos mig..

Urfina bilder och snygg blogg!

Kram A-M
mammagumman sa…
Vad kul! Ha firma är kul men tar en himla massa tid. Lycka till!
Grodmamman sa…
Vad spännande! Lycka till!
Kram
LOPPISLIV sa…
Hej Carina! Det kommer att gå hur bra som helst. Du har så mycket talang. Grattis och stort Lycka till. Kram Paula
Lycka till.Med en så duktig fotograf bakom kameran så blir nog din webbshop super.Har du frågor kan du alltid mejla mig har 36 års erfarenhet av konsthantverksbranchen och har haft företag sen 1980.
ha de gött
annbritt
Men vad roligt och spännande! Grattis till dig det kommer du klara hur bra som helst. Ser också att du kan få hjälp av flera bloggvänner. Hur bra som helst det med. Jag kan väl inte direkt bidra med något. Jag skulle kunna säga att jag inte kan bidra med något alls. Företagsnamnet har du ju kläckt redan. Förresten så kanske det skulle vara det svåraste för mig. Du vet ju när jag ska till och välja... å ena sidan... å andra sidan... Fast jag är jäkligt bra på idéer och glada tillrop.

Kramis Lisa
Hej Vännen!!
Grattis Grattis jag är så glad för dn skull..Så roligt..
jag beundrar alltid männsikor som vågar satsa på sin dröm..Det är ett stort härligt steg..
Grattis ännu en gång..

Kram Anna
Grattis - så roligt för dig!!
Ingen tvekan om att det kommer gå riktigt bra för dig!
Kram Ann-Christine
LIVS LYST sa…
GRATULERER SÅ KJEMPE MYE MIN VENN!
Med buisness og med BAAAAADET!!!! Så deilig det må være!!!! Nå endelig. Og såååå nydelig som det blir. Jeg gleder meg STORT til å se mange bilder herfra! (Og jeg ergrer meg litt over at vi ikke fikk besøkt deg i sommer. Vi var så nærme men fant det ikke....)

Så får jeg da altså nøye meg med å se bilder her på din nydelige blogg!

Håper vi treffes en gang! Jeg hadde digget å pratet fotografering med deg! Og myye mer!!!

Lykke til med alt sammen nå! Så prates vi!

Klem fra meg ;O)
Vit som snö sa…
Tack vare Anna-My lovely things så hittade jag din vackra blogg! Har scrollat runt här ett bra tag o säger bara Wow så vackert! Det känns som att du borde lyckas hur bra som helst som egen inom detta område! Lycka till!
Ert hus ser verkligen ut att ha rätt ägare som bevarar dess själ. O jag förstår att badrummet är hett efterlängtat!
Ha det gott! Kram Cilla
Hejsan.
Du har en härlig blogg, alltid lika kul att kolla in.
Angående tips så har jag inte så mycket att komma med,dock en liten sak.
Om du har egen firma och samtidigt ett annat jobb. Skulle du bli arbetslös och behöver utnyttja a-kassan, kan dom krångla riktigt ordentligt. Ring din a-kassa ( om du har ngt alltså) och kolla hur det skulle fungera.
Min man blev utan akassa flera månader pga av att han hade skaffat F-skattesedel.
mvh Bitte
mvh Bitte
Unknown sa…
Hej Carina!!

Va underbart härligt och modigt av dig att våga satsa på dina drömmar och längtan!

Du ska se att det kommer att gå finfint, du är ju så go, kreativ och duktig!!

Kram kram Pia
mariaK. sa…
Hej, hittade din jättefina blogg av en slump, och jag måste börja med att gratulera till firman!
Jag startade själv förra året och det är ett av det bästa jag har gjort!
Ett tips jag har att ge, är att du kollar upp vad det finns för nätverk där du bor. Själv är jag med i ett för kvinnliga företagare som heter "Gertruds döttrar", som är en del av NRC- "Nationellt Resurscentrum för kvinnor". Kolla om de har något i din kommun.
Det är väldigt kul och inspirerande att träffa andra likasinnade, och man har möjlighet att knyta många nyttiga kontakter.
Men jag säger bara: Håll i hatten! för när man väl är igång med sin verksamhet, så börjar det fullkomligt att spruta idéer på hur man kan utveckla den! Du verkar ju vara väldigt kreativ, så jag misstänker att det lär bli så för dig med ;-)
Lustigt nog så gör jag också bla. kors liknande dina, samt designar kort och lite annat, som snart är på gång.
Har också ett gammalt hus under renovering, samt en toastol som håller på och balla ur. Dock är våran inte helt ny som eran:-)
Lycka till! önskar Maria

Populära inlägg i den här bloggen

Flyttloppis/försäljning

Bambugrupp i TineK-stil säljes

Brev från kolonin