Nyroddat på kökshyllorna

Tjingeling!

Idag tänkte jag visa er några av sommarens alla roliga loppisfynd som jag inte hunnit visa tidigare.
Nu ska bilderna vara klickbara också (Tack Marie för att du förklarade hur jag skulle lägga in bilderna för att få dem klickbara).


Den vita kannan är jättekrackelerad, sprucken, limmad och lagad. Så skitig att den inte går att använda till drycker men jag älskar dess patina och den har nu blivit min nya vattenkanna. Kan också tänka mig att ha den som blomvas om den håller tätt.
Bleckplåtsburken till höger på översta hyllan var ett av fynden från loppisrundan med Anna, Mia och Marie.

Ett helt gäng ovala uppläggningsfat i olika nyanser har fått följa med hem. De flesta krackelerade och missfärgade så de står här bara tillfälligt i väntan på att jag ska få byggt en tallrikshylla. Där ska de sen få stå och lysa med alla sina fel och brister :)


På nedre hyllan syns tre vita skålar, de två som är istoppade i den största är loppisfyndade, samt sockerkaksformen i plåt. Idén att ha en sån fick jag när jag var hemma och hälsade på hos Marie. Hon hade en liknande och jag föll för att den svarta plåten ger så skön kontrast till allt det vita. Min är dock så skitig att jag inte ens får ren den när den körs i diskmaskinen. Jag får ha den i rent dekorativt syfte. . .eller är det nån som har nån hästkur mot ingrodda sockerkaksrester?


Några bestick, ytterligare en bleckplåtsform. . .sliten men ren. . .och ett par vita användbara skålar. De är inte direkt gamla men vad gör det när de är praktiska och vackra?


Ännu fler fynd har gjorts och jag känner mig supernöjd med sommarens alla loppisar. Än är ju sommaren inte slut och kanske hinns det med nån mer loppis innan jobbet börjar igen nästa vecka. Hursosmhelst har en hel del saker fått maka på sig och hamnat i lådorna jag ska ta med mig till loppis i höst. Har haft en del funderingar på att göra som Marie och Anette mfl. och anordna en loppis hemma, men det får nog vänta till nästa sommar. Känner inte att jag hinner det i år.

Idag känner jag en märklig tomhet inom mig. Kanske är det för att regnet vräker ner, eller för att det är sista lediga veckan innan jag ska trampa igång ekorrhjulet igen. I vilket fall kommer jag att låta datorn vila några dagar nu och ägna mig åt att koka gelé istället.
Ha det gott, så hörs vi när vi hörs!

Kommentarer

Mejrams! sa…
Fina saker du visar! Låter både klokt och gott att göra gele.
En fråga till dig när det gäller klickbara bilder - jag gör ingenting när jag laddar över mina bilder. Har dock märkt att vissa inte blir klickbara men de flesta. Vad ska man göra för att få dem klickbara?/Merja
Vad jag känner mig slö när jag läser om alla dina loppispåhälsningar.. Jag som skulle ge mig ut på loppisar i sommar men jag har inte blivit färdig till en enda.. Så jag har säkert missat en massa fina fynd.. Ja ja.. Det kommer fler somrar ;-)

Mycket söta saker du har hittat och du är så påhittig om vart du skall göra av allt..

Kramar¨
Mia
LillaFlisan sa…
Du och din kamera = magi!

Njuter!

Kram

Flisan
Men HUR vackert har inte du på hyllorna, jag baxnar, gud så mycket fina ting, burkar och skålar på samma hylla!!! Och hyllband, oj så gammaledags och fint... Mari.
Barbara Jean sa…
wonderful pics.

blessings,
Barbara jean
Tina sa…
Nydelig hylle, er sååå fine disse kjøkkenhyllene. Mange flotte loppisfunn også som virkelig gjør hyllen suuuuperfin.
Åh vad mycket fint du har hittat Carina! Underbara bilder. Jag experimenterar för fullt med kameran här hemma så vi får se vad det blir av det.

Det där med klickbara/ej klickbara bilder får du gärna lära mig också för ALLA mina bilder blir jämt klickbara... det vill man ju inte alltid :)

Ha en skön vecka!

Kram Jenny
Kristins Hus sa…
Helt nydelig :-)
Ha en fortsatt fim kveld!!
Kristin
Ohhhh jisses vad fint du har det på dina hyllor...ojj..ojjj så vackra saker !! Tänk vad man kan hitta fina fynd på loppisar, det är ju jättebra...jag spanar och spanar efter en kulram åt dig, hittar jag en så skickar jag den bums till dig...har du hittat någon ännu ?
Ha det gott vännen, och tack snälla du för kommentaren inne hos mig om mitt nya skåp...
Kraaam Anette
STENLYCKA sa…
Oj, så många vackra saker du har på dina hyllor.Du får gärna lära mig också hur man får klickbara bilder, när du får tid och om du har lust. Men gör nu din gelé och njut av sista semesterveckan.
Många Kramar
bikim sa…
Wonderful pictures! What a magic finger you have with that camera!! Love your blog and will follow it.
Thanks for sharing,
Rosa from Portugal
STENLYCKA sa…
Tack snälla du.Detta skall jag pröva nästa gång jag gör ett inlägg.
Ha det nu så gott!
Kram
johanna sa…
Hej
men sååå mycket fint! Jag älskar gammalt porslin , underbara bilder. Du får sån otrolig känla o färg i dina bilder. Du är fantastiskt duktig.
Kraaaam
Mejrams! sa…
Hej igen!
Tack för tipset om klickbara bilder, då fick jag förklaringen till varför en del inte blir klickbara. Jag lägger nämligen alltid in bilderna först och därefter texten men ibland flyttar jag någon bild och just den blir då inte klickbar.
Förresten, din bleckplåtsburk är jättefin. Kram Merja
Kristin sa…
Hej du! Vilka vansinnigt snygga saker det står i ditt kök. Får sån lust att åka hem och piffa i mitt eget kök nu, men jag har börjat jobba igen så jag sitter på kontoret nu till kl 17... och när jag kommer hem så ska jag ändå måla (vitt, vad annars denna sommar) en sväng.

Kram på dig! Är glad att det ordnade upp sig med datorn!
/Kristin
En härlig inställning; att de med fel och brister ska få stå och lysa och visa upp sig. Slog till på ett krackelerat fat på en loppis häromdagen, det såldes billigt just därför, men det var ju det som jag gillade!

Nej, inte är sommaren slut på länge än. Ochh sommaren som man har inom sig, den vissnar aldrig!
Marie sa…
Vad bra att det går att klicka på bilderna nu! Vet ju inte om det är så man ska göra, men det har iallafall fungerat för mig.
Underbara bilder, så mycket fint så man blir alldeles lycklig inombords bara av att titta på grejerna.

Ha några mysiga dagar utan datorn!

Kram Marie
LOPPISLIV sa…
Hej Carina! Så underbar kombination du fått till på dina hyllor, Jag bara njuter av allt fint du visar...Ljuvligt!!! Så himla synd att vi inte kunde träffas på Moheda sist, men det kommer nog flera chanser får vi hoppas. Och som sagt det var lite jobbigt för er där med mycket folk ju. Nu ska vi åka till havet här, solen skiner underbart så man får passa på. Ha en fin dag. Kramisar Paula
Mia sa…
Hej! Det är mitt första besök här, men absolut inte det sista. Underbara bilder!
Varma hälsningar, Mia ;o)
Tina sa…
Alt i hylla de var fristende, vakkert...
Millas hem sa…
Hej Carina!

Inte en enda ful pinal i sikte...bara vackra saker på din hylla! :)

Dina bilder ÄR väldigt vackra och det är fler än jag som beundrar dem tydligen! :)

Jag tycker om porslin som är extremt krackelerat, många undrar säkert hur jag tänker när jag fyndar en tallrik som de säkert hade kastat istället.
Men det är ju så himla bra för då blir det fler prylar över till oss! :)

Ha det gott!

Kram Camilla
Ahh... då är det därför mina alltid blir klickbara. Jag lägger alltid in mina först och sen skriver jag texten! He, he... ska prova tvärtom en gång :)

Ha en skön dag!

Kram Jenny
Marge sa…
Hej!
I just found your very beautiful blogg. So wonderful pictures and beautiful home!!
I´ll be your follower:)
Ha en skön veckoslut för dig!
Anonym sa…
Fina loppisfynd du gjort. Har en förkärlek för vita skålar även om de inte är gamla :) och dina tyckte jag var jättefina. Må gott! Kram Sofia
Heisan

wow for et vakkert hjem du har.. har kikket igjennom her nå... herlige bilder....Kikker innom igjen...
klem Kerstin

Populära inlägg i den här bloggen

Flyttloppis/försäljning

Bambugrupp i TineK-stil säljes

Brev från kolonin