Kanna gånger tre...

Hej godingar!

Äntligen kom jag ut på nätet. Försöker varje dag men lyckas bara en gång i veckan eller två.

I helgen hade vi sån tur att vi fick tag i precis en sådan kamin som vi ville ha i badrummet. Första gången vi var där hade de stängt men jag såg den genom skyltfönstret och bestämde mig direkt. Ringde dagen efter och reserverade kaminen så de inte skulle hinna sälja den innan vi hann dit. Så nu står den ståtlig och grann på sin plats i badrummet. Ännu ej inkopplad men det kommer så småningom :)

Hade också en god vän på besök i helgen och tidigt på söndagmorgonen gav vi oss iväg på loppisrunda. Först åkte vi till en bakluckeloppis, sen en gårdsloppis och till sist besökte vi en stor antiklada. Mums! Där blev jag sugen på en soffa och en skänk. . .men vart skulle jag ställa dem?
Istället följde lite småsaker med hem. . .som jag inte heller vet riktigt var jag ska ställa *fniss*

Såskannan köpte jag tidigare i veckan på myrorna, och den fann sin plats direkt! Övriga ting är från helgens loppisar.

Kannan till höger med lock är enfärgad och härligt nött. Behövde den egentligen inte men kunde inte motstå den. Till vänster står en kanna med små gula blommor som dekor. Jag har faktiskt en likadan kanna sen tidigare med en annan blomdekor och egentligen letar jag efter en likadan fast enfärgat gräddvit. Men denna kunde jag inte heller motstå.

Fatet, ett ovalt, krackelerat med svarta blommor som jag föll handlöst för. Det hade en trådhållare så man kan hänga det på väggen men den plockade jag bort. I väntan på att jag ska få snickrat en tallrikshylla till köket så får det stå som dekoration på köksbordet.
De underbara kakformarna med sin härliga patina fick också följa med hem. Särskilt häst-formen är jag väldigt glad i. . .eftersom jag för tillfället inte har några hästar kvar hemma på gården och ibland kan sakna väldigt att få snosa in näsan i pälsen och bli snosad tillbaka på av en sammetslen mule.
Ha det gott mina vänner och hoppas nätet är med mig framöver så vi hörs snart igen!
Kramelikram skumbanan!

Kommentarer

Hej du goa!!!

TACK för dina fina hälsningar till mig...har tänkt att skriva tillbaka tidigare men tiden hinns inte riktigt till alltid. Så jobbigt med nätstrul...vi hade jätteproblem i somras och var utan både internet, tv och fast telefoni i en månad..grrrr, man blir GALEN!!!

Så fint du fångat kannorna på bild..och fatet..ser nästan ut som ett jag har hemma...det MÅSTE varaett likadant...vad kul!!! Men mitt sitter fast på en fot..titta här:
http://hannasform.blogspot.com/2009/05/h-n-d-g-j-o-r-t-m-e-d-k-n-s-l.html
bild nummer 6 tror jag det var!

Nj, dags att redigera lite bilder innan jag ska gå och lägga mig!

Ha det gott!
KRAM
Hanna
Millas hem sa…
Hej Carina!

Jag hoppas också att nätet är med dig! Tack för att du tittade in på min dag!
Underbart porslin...älskar de cremefärgade kannorna, har själv flera, men skaffar gärna ännu fler!

Dina bilder är helt fantastiskt vackra!

Kraaaam
Skumbanan, hihi..

Så herlig at du igjen kan komme på nett! Vi hadde tidligere også endel problemer og det er frustrerende når man har så mye man skulle ha fått gjort. Som blogge f.eks :)
Hvilke fine funn altså, og du tar så vakre bilder!! Undrer ofte hvordan du får det til. Det spesielle varme lyset faller jeg sånn for.

Din nymalte köksfarstun ble så lys og fin, en riktig godt kremfarge man får lyst til å spise. Husker du hvilken fargekode du brukte? Jeg funderer på å male om her i stua.

Ha en riktig fin uke Carina, her kommer klem fra Grannelandet!

Aina
Anna-Malin sa…
Hej!

Vilket underbart porslin du funnit.
Fatet är helt fantastist, det gillar jag =).

Och som vanlig, uber fina bilder!!

Kram Anna-Malin
Vad tråkigt att ditt nät skall krångla så mycket :-( Hoppas det snart funkar alla dagar i veckan..

Härliga saker du fyndat på loppis.. Fatet gillade jag skarpt..

Ha en bra dag..

Kram
Mia
Kristin sa…
Underbara bilder och fina saker! Du är balsam för själen!!!!!
HI Carina
You have some great treasures you found in your hunting. I love the transferware plate [oval]. I adore transferware but never seem to find it much here so I just have to make do with sneaking a look at yours and others. The horse cookie cutter is quite cute too. Hope you have a great week. x Julie
rosenskära sa…
Hej Carina! Vilken tur att du äntligen kunde surfa ut, dina bilder blir som en drog för mig, måste ha Carina-bilder någon gång i veckan!;D

Kannor och fat åker gräddfil hem till mig också, behöver dem gör jag inte, men jag är så glad för dem!

Kram
Lena
Vilken lyckad loppis!! Och visst är det frustrerande är man hittar saker och kanske möbler man vill ha, men inte ryms i ens hem!!!! Men du fick vackert porslin, det där fatet i svart, jag såg ett likn i samma serie i helgen, gud så vackert!!! Men, mitt (mina) porslinskåp börjar bli sprickfärdiga nu: ) Mari. Hoppas det löser sig med internet, sånt kan man ju bli galen på!
sylvia sa…
så herlige saker du fant,er veldig glad i creme g hvite ting,men gjerne krakelert ting å.litt av noen fund.
ha en fin tirsdag.sylvia
STENLYCKA sa…
Men vad jobbigt att det inte fungerar med nätet.
Vad roligt att du fick den kaminen du önskade.
Jaså du har varit ute på en loppis runda igen och fina saker har du hittat, gillade fatet jätte mycket.
Ha det nu så gott vi kan höras någon gång om tallrikarna som jag ville köpa, du kanske står på någon loppis så vi kan ses.
Kramen
hej du härliga!
nedrans datorer va, ska ju funka bara, morrar nu med dig en stund, fniss! vad härligt med kamin i badrummet, får nästan ståpäls, guuuuuuuuu så fint det ska bli!

vilka fynd carina, så vackra.. underbart vackra bilder som letar sig långt in i hjärterot och själ, du fångar som få stämningar, en stor gåva har du!

ha det gott min going, varmkram lotten
Åh vad fina saker du har hittat! Den där såssnipan har jag också exakt likadan. Men fatet den står på är ju helt underbart! Gamla pepparkaksformar har jag också väldigt svårt att motstå... jag har så himla svårt att motstå överhuvudtaget på loppis faktiskt! :)

Kram Jenny
Underbart med loppis..det var länge sedan. Har tänkt på dig och hur duktig du är.
Kram Lotta
Tulipa sa…
Hej!
Som alltid sugs man in i dina vackra bilder!
Du är sååå bra!

Och javisst ja, porslinet var ju fint det också,..glömmer nästan det i min hänförelse..*ler*

Hoppas det löser sig!!!

Kram mariette
Fina bilder ,som vanligt*L*

Jag har samlat på kaffekannor i porslin sen jag var 15 år .Började med min mammas ,mormors och farmors kannor och sen har det bara gått av farten Har alla kannor står högst upp på skåpen i köket..Sen har jag faktiskt kvar min första tekanna jag drejade som 15åring.

ha de gött
annbritt
Det där vackra fatet står jag redo att adoptera när som helst!!
Visst är det märkligt hur man kan hitta några helt andra saker än vad man egentligen skulle vilja ha...och sedan kan man alltid hitta de rätta förklaringarna till varför sakerna bara måste följa med hem... :-)
Marie sa…
Hej min vän!

Vad fint det kommer att bli med kaminen i badrummet och vilka vackra saker du hittade på loppisrundan. Ljuvliga kannor och fatet var ju alldeles bedårande fint.

Jobbigt när det strular så med nätet, hoppas att det ordnar sig.

Många kramar
Marie

Ps. Gissa om jag blev förvånad när jag hämtade in posten idag? Du vet det där som jag skickade iväg häromdagen, jag fick redan pappret idag!!!!! Jag mailar dig imorgon!
Unknown sa…
Vilken tur att nätet funkar för dig idag.

Grattis till din kamin.... När får vi se den på bild????

Jasså du kunde inte motstå en del nya gamla saker som redan fanns därhemma????? Vem känner inte igen sig i detta?????

I vart fall så var det fina saker som du fick med dig hem.

Ha det gott vännen
Kramisar Jeanette
LOPPISLIV sa…
Vilken tur för oss att du kom åt nätet igen så vi kan få njuta av dina vackra bilder. Underbara små ting du fyndat. Kannan är sååå söt och tallriken med det svarta mönstret föll mig på läppen. Urcharmigt!!! Hästformen var ju lite ovanlig, har nog aldrig sett en sådan, himla söt var den ialla fall. Jaha då får det bli hästpepparkakor till jul då :-) Kraaaam Paula
AnnaFia sa…
Dom va ju helt underbara :) Charmigt med lite annorlunda pepparkaksformar :)
mariaK. sa…
Fina saker du hittade på loppisen.
Jag förstår att du saknar "hästgoset". Min fyraåring (hästen alltså) är en sån där riktig snutteputt som gärna snuffsar mig i håret så fort jag kommer ut i hagen.
Det är nästan lite beroendeframkallande...:-)
Kram, Maria
Hej Carina, ser att fler gillar svart dekor på vitt porlsin, man gjorde mycket vackra mönster förr i klassiska former.

Visst är det härligt med gosekatt....käraste vi har i huset!
Jessica sa…
Vilka härliga kannor :-D

Populära inlägg i den här bloggen

Flyttloppis/försäljning

Bambugrupp i TineK-stil säljes

Brev från kolonin