Lustfyllt och skräckinjagande...

Här sitter jag och lyssnar till kakelugnens sprakande och är så OERHÖRT tacksam och glad att jag lever!!! Mer lite senare om varför jag känner en sån tacksamhet över livet just idag...nu ska jag först berätta vad jag och mina goa vänner Marie, Mia och Anna gjorde igår...


Först träffades vi hos Marie och pratade, åt gott och hade det hur mysigt som helst i deras vackra julhem. Sen åkte vi vidare till Lustfyllt utanför Habo. Detta var första gången jag var där och himmel vilken plats! En stor lada fylld med levande ljus och vackra ting med stora glaspartier som gav en vidunderlig utsikt över Vättern.



Vi satt där och fikade, och njöt av livet och tillvaron. Helt fantastiskt....och jag hoppas verkligen att jag kommer våga åka dit igen.



När mörkret lagt sig sa vi hejdå och alla åkte åt varsitt håll hem till sitt. Själv kom jag inte så långt för strax utanför Mullsjö körde jag på en stor älg. Jag hade dock änglavakt och klarade mig utan skador. Därav denna enorma tacksamhet till livet idag.
KRAM på er!
Alla bilder i dagens inlägg är fotade på Lustfyllt.

Kommentarer

Att köra på en älg och klara sig då har man änglavakt..Förstår dina tankar! Underbart och se miljön i butiken eller va det café.Så långt ifrån galleriorna man kan komma som jag bara avskyr..Sliter själv med att få folk att förstå hur viktigt även miljön i en butik ska vara och var den är placerad!
ha en skön söndag nu ska jag ha söndagsöppet!

annbritt
hagagården sa…
Men å det ser underbart ut,dit skulle jag vilja åka.
kram o ha en trevlig fjärde advent.
ninni
oh carina ryyyyyyyyser, du har en go änglaskara som gjorde sitt jobb med älgen, dom får vila idag då när du sitter framför brasan! guuuuuu detta lustfyllt, har varit där med marie och det är verkligen rätt namn på det stället! gooooooooo julvecka nu vännen, varmkram lotten
rosenskära sa…
Godmorgon Carina - ordet änglavakt har fått ett ansikte. En tråkig avslutning på en härlig dag. Där ser man - det är aldrig långt mellan lek och allvar. Så du har redan fått den bästa av alla julklappar - livet. Vad bryr man sig om en kvaddad bil om man klarar sig utan riktiga skador, man känner vad det är så är viktigt på riktigt.

Nu önskar jag dig och de dina en lugn och skön jul utan fler otredliga överraskningar.

Lena
Jösses, vilken tur i oturen ändå! Älgar är verkligen inte att leka med.. du hade änglavakt!

Stor julkram till dig! Marie
Marie sa…
Men lilla gumman, här sitter jag och gråter när jag läser vad som hände. Tänk vad livet är oförutsägbart, är så innerligt glad att det gick bra Carina. Vilken förskräcklig avslutning på våran fantastiska dag! Men det mest fantastiska är att du klarade dig, önskar att du vore här så jag fick ge dig en stor varm kram.

Många kramar
Marie
Nejmen huuudå så hemskt! Vilken tur att du hade din ängel med dig :) Visst blir man tacksam efter en sån där händelse, att allt gick bra trots allt.

Men vilket ställe!!!
Ser helt fantastiskt ut! Och sällskapet var säkert helt underbart också :)

Ha en fin fjärde advent, nu är det inte många dagar kvar till aftonen.
Kram Ann-Christine
Willewira sa…
Oj, vilket tråkigt slut på en underbar dag! Men underbart var det också att du klarade dig oskadd. Änglavakt i alla högsta grad!

Försök dock låta de fina minnena från vänner och en härlig butik ta över...

Stor kram!!
Willewira
Grodmamman sa…
Snacka om änglavakt! Tur att det slutade så bra.
Har också varit på Lustfyllt och dit åker jag gärna igen!:)
Kram
LillaFlisan sa…
Vilken otrolig änglavakt du har!

Ibland påminner livet oss om hur skört det kan vara ibland.


Stor kram

Flisan
Kristin sa…
Hej du vännen, nu hade du nog änglavakt!!! Det är så gott om älg nu i våra trakter så det händer fler och fler älgolyckor hela tiden tycker jag. Usch usch. Jag förstår att du är tacksam!!!! När jag väntade Matilda och var i v 27 så kom jag som bil nr tre i en älgolycka, den första bilen körde på älgen, den andra bilen körde in i den första men jag lyckades bromsa och körde inte in i någon. Ändå var pulsen uppe i hundratio och magen drog ihop sig och så började jag få värkar som aldrig gav sig utan bara blev mer och mer regelbundna... försökte vila på jobbet men det gick inte utan fick åka till BB där jag fick bricanyl som skulle stoppa det hela. Man vill inte gärna ha sin lilla bebis i v 27 om man kan undvika... det tog en halv dag att få bukt med värkarna, sedan kunde jag åka hem men efter det så räckte det med att jag bara gick en kort sträcka lite fortare än normalt för att det skulle börja hugga i magen. Sista månaden var jag sjukskriven och låg mest i soffan, för så fort jag gick så började alltihop igen. Vi var inne en vända till på BB när jag var i v 35, då fick jag ligga där i 2 dygn med övervakning innan det släppte av och jag fick åka hem. Sedan kom Matilda i v 37+3. Det känns som om det var min stress för älgolyckan som satte igång allt, men jag vet inte. Jag vet att jag var så oerhört tacksam för att jag inte krockade och att det sedan gick att häva värkarna, så jag förstår din lättnad över att ha kommit ur det hela välbehållen.

Nu ska jag ut i vinterkylan och mocka! Sedan blir det provsmakning på fudge!

KRAM nu och ta det lugnt!!!

/Kristin
PS: visade en glimt av ditt fat i förra blogginlägget...
Men herregud - EN ÄLG!!?? Uschanamej vad hemskt. Vilken tur att du klarade dig med bara skräcken! Hur gick det för älgen??

Förstår att du känner dig extra tacksam. Själv försöker jag komma ihåg att vara lite tacksam varje dag... det går förstås sisådär. Men ofta bra :)

God Jul till dig!
Kram från Jenny
Millas hem sa…
Hej Carina!

Så himla skönt att allt är ok med dig!! Ja, det kunde gått illa! Otäckt!!

Kram Camilla
Hejsan!

Men fy så otäckt, en stor älg. Vilken tur att du klarade dig.

vilken lada med så fina saker...wow säger jag:)))

Ha en underbar fjärde advent kraamar AnneLi...SussiLi...
Anna-Malin sa…
vilken fantastisk dag ni haft, om än slutet på den var väldigt otäckt...skönt att allt gick bra!
vilken tur att änglarna alltid är nära...

önskar dig en god jul och ett gott nytt år carina.

kram
anna-malin
Unknown sa…
Men vännen!! Vilken tur att du hade änglavakt! vad ruskigt, vi höll på att kroka med en älg för en massa år sedan och fick välja att köra av vägen istället, jag hade mardrömmar fler veckor sen, ta hand om dig nu!!! KRAM Petra
Norregård sa…
Vilken tur att undkomma med blotta förskräckelsen...de är stora älgarna. Änglarna är bra att ha!
Jag har haft lyckan att besöka Lustfyllt en gång...suck;o)
Ha en mysig söndag!!
Kram Kram Malin
Magdalena sa…
Hej,
tack och lov att du klarade dig utan skador!!!vad skulle vi annars göra utan dina fantastiska, stämningsfulla bilder?
stor kram på dig
Magdalena/Color Sepia
Men fy vad otäckt..så glad att det gick bra.
Kram Lotta
Men vännen vilken tur att du klarade dig. Usch så hemskt!
Häruppe i våra trakter har vi gott om älg. Bara för tre veckor sedan körde avled en mamma och hennes dotter i en älgolycka. Så sorgligt.

Men du får glädja dig åt upplevelsen ni fick. Jag jag blev alldeles knäsvag när jag läste om er utflykt. Kanske har man turen att få komma dit själv...

Kram på dig vännen

Viveka
Unknown sa…
Fyy vad hemskt! Tur att det finns skyddsänglar och att du klarade dej. Ha en riktigt God och mysig jul / Sari
Hej! Oj, vad läskigt med älgen. Vilken tur att det gick bra.

Vad roligt att höra om Lustfyllt, vill också åka dit! Jag har vuxit upp både i Habo och Mullsjö och åker dit med jämna mellanrum men har inte haft möjlighet att åka till Lustfyllt ännu. Har hört att butiken ska vara helt underbar och längtar verkligen! Tack för att jag fick se lite grann i ditt inlägg=)

Hoppas du har en härlig fjärde advent! Kramar
Tulipa sa…
Hej Carina!
Jag ryser i hela kroppen...och jag förstår varför du känner tacksamhet...
I helgen hände mig en annan sak som verkligen gjorde mig omskakad också! Och det är återigen tacksamhet jag tänker på då... Tacksamhet att det fortfarande är som det var!!

Jag älskar Lustfyllt! Ett av de skönaste ställena att besöka...vackert, vackert, allt med sån känsla...

Stor kram Mariette
Unknown sa…
Herregud Carina!! Vilken tur du hade ja tala om änglavakt...

Ja det skakar om en när sådant händer, vad som är viktigt mm

Kram kram och ha en fin julvecka, kram Pia
Vad skönt att höra att du klarade dig bra i älgolyckan..
Ni verkade haft en mysig dag innan den tråkiga händelsen..

Kram Mia
Ellinor sa…
Du hade verkligen ÄNGLAVAKT, Tur att jag hittade din blogg kommer att titta in igen
Ellinors Hus
Syster vit sa…
Jag har en önskan att få komma till den butiken någon gång, den verkar helt underbar. Du hade verkligen tur som inte skadade dig, man har ju sett hur en bil ser ut efter att ha krockat med en älg, skrynklig. Kram Liselott.
LOPPISLIV sa…
Himmel Carina, en stor älg, fy vad otäckt....jaaa vilken änglavakt du hade där, det kan man lugnt säga...jisses det kunde ju gått riktigt illa. Ni verkar ha haft en mysig dag innan trots trist avslutning för din del, men så skönt att höra att det gick bra ändå. Sköt om dig vännen. Kram Paula
Ainosofia sa…
Tack Carina, som du delar med oss denna vackra blogg.

Underbar jul med förväntan på dig
<3

Ainosofia (Fin)
Nina sa…
Jag är så tacksam att du klarade dej. En stor varm kram från mej till dej. Sköt om dej.
gud..du måste ha många änglar som vakar över dig!!! vilken tur att allt gick bra..!! du är värd några dagars vila nu då...

hoppas att du får en härlig julvecka!!

kramar elin
Vilken änglavakt!
Livet kan förändras bara på något ögonblick.

Vilken fin blogg du har, hittade hit av slump. Vilket härligt ställe du o vännerna besökte.

Hit kommer jag fler gånger
Ha det gott/ C
Dona blogg sa…
Hej rara du!
Får kalla kårar av dina rader - men är sååå glad att allt gick väl. Tänk ibland behöver man påminnas om hur skört livet är. Det finns mycket att vara tacksam över.

Jag är glad att jag får lära känna dig via bloggen!

STOR KRAM!

Ps. Ljuvligt ställe ni besökte.
Skönt att det gick väl....
jag är glad att min mamma ( gammal bilkårist i Norrland) lärt mig att köra med ägg under pedalerna i vinterföre.
Ingen garanti iofs när det hänger på sekunderna när det gäller.....du måste ha haft otroligt bra reaktionsförmåga.

Önskar dig den bästa av jular,
Ia

P.s.Hur har ni det med kylan och kakelugnarna?
Vit som snö sa…
Julens änglar vakade över dej Carina och det tackar vi dom för!!!
En så jobbig sak att vara med om, man inser hur liten och skör man är... Men man får också inse vikten av att vara tacksam för allt!
Önskar dej en underbar jul!
Kram Cilla
Erika sa…
Va skönt att höra att du klarade dig, älgar är otäcka att köra på.
Mejrams! sa…
Oj, vilken olycka det måste ha varit. Tur att du klarade dig - klarade du dig helskinnad? Kan tro att det var skrämmande för dig. Hur gick det med älgen? Kram Merja
Men kära du, vilken tur du hade.... men kan tänka mig att rädslan sitter kvar länge.... Förstår din prisning av livet... Ibland händer det saker som gör att man tänker till... Vi är ju så upplysta så vi vet ju hur det kunde gått.. så en hel änglaskara som höll vakt är nog mer riktigt... kram Jeanette
FEDERICA sa…
Oh wow what a beautiful place!!
Bitte sa…
Oj, du måste verkligen ha haft änglavakt!!! Krockar man med en älg är det inte säkert att det finns något kvar efteråt av bilen eller en själv heller, för den delen...

Vad skönt att det gick bra!

Kramar
Beatrice
Hjälp vad hemskt!! Hoppas du mår bra.. Du hade sådan tur.. Tack änglar för det!
Ja, visst är där Underbart! På Lustfyllt.. Där mår man väl..
Ha den Godaste Jul man kan tänka sig!

Kram Mia
Tittar in igen och önskar dig God Jul..nu tar jag julefrid.
Ta hand om dig
Kram Lotta
Anonym sa…
Hej

Jag skuttade runt bland olika heminredningsbloggar och vips fanns ett välbekant namn på en av dem, Persbo... Norra Björke Persbo, tänkte jag... vad är oddsen. Jag hade rätt, det var NBj Persbo.

Jag bor också i Norra Björke och våra söner går på samma dagis. Vilken trevlig blogg och vilka vackra foton. Det finns så mycket kreativitet i stugorna här omkring.

hälsningar
Edyta
Nämen du !!! Ojjj...vad hemskt, men vilken tur att du är oskadd !! Himmel alltså, det går fort när det händer..puuhh..
Vilken härlig helg ni hade det tillsammans, och den där butiken är ju helt sagolik, jag har velat dit länge nu, tack för att du visar bilder därifrån..
Kraaam Anette
Anna sa…
Hej Carina!

Fy så hemskt att krocka med en älg! Vilken himla tur du hade som klarade dig utan skador! Jag förstår verkligen din tacksamhet till livet!

Underbara bilder från Lustfyllt! Dit skulle jag gärna vilja åka:)

Kram
:)Anna
STENLYCKA sa…
Hej Vännen!
Oj vad jag har missat många inlägg. Nu är det fullt upp i julstöket och även på jobbet. Idag har jag och min man handla de sista julklapparna och imorgon åker vi till Motala för att fira jul hos vår son och hans familj, men först skall jag jobba ikväll och imorgon förmiddag. Det skall bli så roligt att få fira jul med barnbarnen. Det är en jobbig jul i år ,jag längtar så efter min mor, då är det bra att få vara hos sina barnbarn.
Så vackra bilder du visar.
Hoppas jag hinner gör ett inlägg på min blogg före julafton om inte önskar jag dig en Underbar Jul och många goa kramar från mig
Änglavakt..som får en att bli tacksam över det man har!!
Förstår din känsla!!

En riktigt God Jul
och ett Gott Nytt år
vill jag önska dig och dina kära!!!!

Kram Sanne!!
johanna sa…
Hej
men gumman fy vad otäckt!!!! Fy vilken tur att det gick bra för dig.....Uscha.
Vill önska dig en underbar jul!!!!
Stor kram
Du är vald att få leva vidare. Så fruktansvärt det är , man blir så rädd, och man känner en sådan tacksamhet att man får leva vidare. Gud va skönt att allt gick så bra för dig!

Jag körde hem 44 mil fr Jämtland i går kväll, mörkt, snörök och fick hjärtat i halsgropen två ggr, ena gång en ren på vägen, nästa en älg!

Då är livet en krydda i sig, sen kan man ju krydda det ytterliagare förstås genom att besöka Lustfyllt med gulliga bloggvänner: ) Vilket ställe, där skulle man faktiskt kunna tro att man är död och har hmnat i paradiset! Gud så vackert!

En riktigt GOD JUL önskas från Nordingården
LIVS LYST sa…
Hei kjære Carina!!

JA, det var jammen godt det gikk bra!!! Nå kan du feire julen med dine kjære og kose deg masse. Håper du får slappet av og nytt alt du ønsker. "TAKE A DEEP BREATH AND DIVE INTO THE MOMENT"
Jeg har litt fokus på det for tiden. Og være HER jeg er nå. Ikke la tankene fare av sted og gjøre meg stresset. Nei, NÅ er jeg HER og så lever jeg og tenker jeg HER akkurat NÅ. Det hjelper jammen også! Jeg blir ikke så stresset... hihi.

Ønsker deg i alle fall en skikkelig koselig JUL Carina!

Og for et sted dere har vært. Det så helt fantastisk ut.

(Og tusen takk for ditt kompliment på mine bilder. Det varmer ekstra når en PROFF sier det vet du!!!)

Jeg skal også forresten si at mye har skjedd med bloggen din og deg siden du tok kontakt med meg helt i starten. Dette kaller jeg suksess Carina! Du er kjempe flink. Og jeg GLEDER MEG HELT VILLT om du og Anna kommer hit til meg før sommeren!!

Gooood juuuuul kjære venn!
Hilsen og klem fra Liv
Marie sa…
Hej gumman!

Tittar in för att önska dig, M och L en riktigt GOD JUL, hoppas ni får några riktigt mysiga dagar!

Vi ses och hörs!

Julkramar
Marie med familj.
Du har en ängel med dig


Många jul och nyårskramar
/Katarina
Magdalena sa…
så fine bilder!
JA OM DU MØTTE EN ELG UTEN SKADER, HADDE DU VIRKELIG ENGLEVAKT!!

GO KLEM, MAGNY
I am just dying over here in the states! I LOVE this blog and your photography. This room is just the place I always dreamed of owning - your work is just spectacular. I wish I could crawl into the computer and come visit!


Best wishes for 2010,
Elizabeth

Populära inlägg i den här bloggen

Flyttloppis/försäljning

Bambugrupp i TineK-stil säljes

Brev från kolonin