Barnrum


Igår fick jag världens ryck och började röja ur sonens rum. Nu ska det rustas upp, äntligen.
Han fyller fem år nu till våren och fortfarande har han sin säng i stora sovrummet.

Jag har inte velat att han ska vara tvungen att sova i ett orenoverat rum med sprickor i taket osv. Han har tom själv klättrat upp på skänken och försökt tejpa igen taksprickorna. Det är inte bra feng shui att ligga och sova under sådana så därför har jag alltid sagt att hans rum ska renoveras innan han behöver sova där inne.
Idag har jag tömt resten av rummet och täckt in golvet med skyddspapp. Spackel och slippapper är inhandlat. Imorgon ska jag börja riva tapet, spackla och slipa.

Till veckan ska jag försöka få tag i en matt vit färg som andas som jag kan måla tak och väggar med. Personalen på Coop tittade konstigt på mig när jag frågade efter en färg som låter huset andas och undrade "Har ni stora problem med fukt?".
Lite märkligt tycker jag att man blir betraktad som udda och lite konstig när man inte vill klä in sitt hus i plast, isolera med cancerframkallande glasull eller måla med latexfärg. Själv tycker jag att det är konstigare att vilja göra det. Jag skulle inte vilja rulla in mig i gladpack och gå omkring i det sen. Hur bra skulle min hud må av det? Inte bra alls, är jag helt övertygad om.

För att få plats att flytta in sonens säng in i hans rum sen när renoveringen är klar behöver jag sälja en skänk som vi inte kommer att ha plats för längre (se bild nedan). Den finns inlagd på loppisen HÄR.
Hur tänker ni när ni renoverar era hus? Tänker ni på vad färgen och materialen ni använder har för egenskaper? Om de är bra för människa, miljö och hus?

Kommentarer

Anna-Malin sa…
Godmorgon Carina!

Vilket rum och vilket golv!!
Så vackert redan nu, hur ska det bli när det är färdigt?! ;)

Då min man arbetar i energibranschen, så var det viktigt att installera så miljövänliga och energisnåla alternativ som möjligt när vi byggde vårt hus.

Jag ser framemot att följa ditt projekt!

Kram
Anna-Malin
Mejrams! sa…
Ser fram emot att se sonen rum då det blir klart. Gillar spisen i rummet! Ja, för mig är det viktigt med färg. Jag köper oftast min färg hos byggvårdsbutikerna, så det blir mycket linoljefärg. Senast köpte vi en takfärg från Carlskrona byggvårdsbutik (vattenbaserad emulsionsfärg) som jag glömt namnet på i skrivande stund, som var superbra. Vi passade även på och målade den murade spiskåpan i köket med samma färg. Kram Merja
Hej Vännen!
jag beundrar ditt sätt att renovera!!
Tyvärr mår jag inte bra av Linoljefärg.. Det känns som en bra färg, men inte för min kropp.

jag väljer ju de där vattenbaserade färgerna. Finns liksom inget annat alternativ för mig vad jag vet..

Det ska bli så spännande att se förvandlingen av sonens rum..
ha det så gott..
Kram anna
Lilla Blanka sa…
Hej goa Carina!

Åh vilket härligt rum och vilket roligt projekt att ta tag i!

Skåpet är så vackert och vad mysigt med en spis..!

Jag använder vattenbaserad färg, mår dåligt av lösningsmedlet i de andra.

Skall bli jättespännande att följa projektet i sonens rum.

Kram
Mia
Hej Carina!

God fortsättning önskar jag. Håller helt med dig om att använda miljövänliga alternativ. Själv är jag glad i gammeldags metoder också... linoljefärg gärna. Vilken underbart vacker skänk du säljer, hoppas att den hittar till rätt ägare.

Ska bli mig ett nöje att följa din framfart även 2010!

Kram Jenny
Hej Carina,
vilket otroligt vackert rum - lycklig liten kille som skall få flytta in! Skall bli kul att se resultatet. Jag är personligen väldigt förtjust i äggoljetempera och linoljefärg.

Hälsningar Monica

Ps. vilket fint repotage ni hade i Jeanne d árc living, ser fram emot att se bilderna i nästa nummer...
Härligt när man får ett sånt där ryck att sätta igång med projekt!

Min man har byggt vårt (nya) hus alldeles själv och han var väldigt bestämd med att huset inte skulle "plastas in". Visst tyckte en hel del folk att det var märkligt och onödigt... En del material blir förstås dyrare när man bygger så också, men det gör oss ingenting. Inte är precis allt i vårt hus gjort av "rätt" material, men åtminstone så långt det gått. Vi har tex använt Ekovilla-isolering (googla om du är intresserad), som är gjort av returpapper. Det är miljövänligt och låter huset andas.

Lycka till med renoveringen i fortsättningen!

Kram, Ann-Christine
Kristin sa…
Hej Carinavännen! Vad spännande det blir att få se rummet! Vi hade ju J&M sovandes i vårt rum till i våras, då var J 5½ och Matilda strax över 1. Det kändes skönt att få "putta in dem" i sina rum och ta vårt sovrum i besittning igen.

ha det nu så bra, kram kram!

/Kristin
Anonym sa…
Hej! Bra tänk med färger och renovering, men jag skulle nog gå till en riktig färghandlare och få hjälp med färg. Personalen på coop har nog inte riktigt samma förutsättningar att hjälpa till på samma sätt. Lycka till med renoveringen!!
God fortsättning på dig Vännen!

Blir så glad att se att det finns fler och fler som anammar det miljövänliga tänket när det gäller att renovera sina hus. Själv håller jag just nu på med att måla ett stort vitrinskåp med linolja,.....hallåe, vad fort de inte gååår, men vilken skillnad på resultat. Nästa projekt blir att måla vårat TV-hörnskåp i äggoljetempera, de är en färg som jag verkligen älskar att måla med, man får verkligen en yta som ser naturlig ut på en gammal möbel.

Jag får en sån känsla av vördnad när följer er renovering av ert hus, det huset är nog mycke lycklig över att ha er som inneboende. Min största önskan är att få tag på ett gammalt 1700-tals hus som jag skulle få omhulda i samma omsorg som ni. Man vet aldrig, drömmar kan slå in :).

Kommer med mycke nöje följa eran varsamma renovering framöver. Hoppas också att det nya året kommer att innehålla mycke kärlek och skratt under tiden.

Bamsekram Cin
Unknown sa…
Hej Carina!
Fin blogg och superfina bilder du har. Är så imponerad på er som kan fota fint. Jag har en bra kamera men kan den inte riktig. Hur som helst roligt att följa er renovering. Vi håller på för fullt och känner oss rätt trötta på vår renovering och "tillverkning" av två rum till våra tjejer. Det är snart färdigt. Kommer att lägga ut bilder på bloggen senare. Blev lite full i skratt när jag läste om färgköpet. Min sambo är i färgbranchen. Är representant på Beckers som säljer till Coop. Det är inte alltid jag får min vilja igenom här hemma vad gäller färgval, men det brukar bli bra i slutändan. Kika gärna in i min nystartade blogg!
Kram Anna
Ja, jo...jag skulle VILJA vara lite mer kritisk när jag handlar färg, men jag kan så lite om det. Färg ska alltså andas??? ;o)
Ett sånt härligt rum ni har åt sonen, trägolv och kamin, sååå läckert!
Här röjs också, massor av gamla böcker åker ut idag...känns härligt befriande. :o)
Ha en fortsatt flitig helg,
Lydia
PS Lägger in dig som favorit, hoppas det är ok? :o9
Vilket härligt rum!! Väntar med spänning på resultatet...

Jag använder oftast vattenbaserad färg, känner att det är rätt så miljövänligt iaf.

Kram C
Oj det var ett härligt rum. Jag tror man börjar tänkta mer och mer på vad allt man renovera med innerhåller. Jag vill gärna använda gamla saker och byggmaterial när jag renovera. Återanvändning.
Kram
Sandra
Katinka sa…
Trevlig trevlig blog - kollar inn värje dag - du fotar hur bra som hälst, ju!

vanlig farg andas inte, det är nästan som at packa in huset i en tunn plastpåse. Vi målar ALTID med Damsonpaint vägg färg. Den är linolie baserat, helmat, och ser ut som gammaldags färg. Super allergibra och allt. Var bor du? Om du bor nära vort hus i Småland (Norr om Lammhult)kannske jag kan ta med mig färg till dig.
Annars finns det färg att få ett ställe i Skåne, något byggnadsvårdställe där.

(Forlåt mitt svenska, jag är dansk, ser du :-)

Hejsan från Katinka
Heisan og godt nytt år..

herlig rom...gleder meg virkelig til å se det ferdig...
Jeg bor i Bergen en by på vestlandet..ja vi har en vakker natur her... men jeg stotrives i Sverige også jeg...


Klem kerstin
Heej!
Vad kul å få renovera!! Å vilket fint rum sen då å få fixa med..
För fem år sedan bodde vi med i ett hus som var byggt 1909..fanns många möjligheter med det huset..
Vårt liv ändrade sig drastiskt.. så vi var tvungna å bygga ett enplans hus.. (min son sitter i rullstol) Men, jag drömmer om att få köpa mig nått litet på landet nångång.. Lycka till!
Kram Mia
Nu är det värsta gjort och det roliga återstår att få sätta färg och möblera! Härligt med nytt till våren. Spännande att se resultatet! Marie

Populära inlägg i den här bloggen

Flyttloppis/försäljning

Bambugrupp i TineK-stil säljes

Brev från kolonin