Mörker råder och inte ens den gnistrande snön kan lysa upp tillvaron...

Tack alla fina ni fina människor som skriver så goa kommentarer! Om ni visste hur mycket ni betyder!

Helgen har varit helt underbar.
Jag och Anna har var på resa genom södra Sverige. Vi besökte Nina Hartmanns Bohemian Hapserie, loppisar, övernattade hos Gua och hennes familj (som jag förövrigt är helt kär i...puss, puss, puss på er!).
Vi har också besökt ett par fantastiska hem där vi gjort reportage. Stort tack för att ni öppnade era hem för oss!

Idag var första dagen på jobbet efter jullovet...och tyvärr förde dagen med sig en överraskning jag helst hade varit utan. Jag brukar inte skriva om mitt jobb på bloggen...tycker inte att det hör hemma här men detta har gjort mig så ledsen att jag tappat lusten till allt, och det kommer kanske dröja ett tag innan jag orkar blogga igen så därför vill jag bara kort berätta...

Jag har jobbat på företaget i 22 år och under 18 av dessa har jag varit på den avdelning jag är nu. Under förra året fick vi in färre jobb och några av oss blev utlånade till andra avdelningar. Idag gick jag till min chef i hopp om att jag snart skulle få komma tillbaka till min ordinarie arbetsplats men fick istället veta att jag inom kort kommer att flyttas över permanent till den andra avdelningen. Allt hade väl varit frid och fröjd om jag hade trivts, men problemet är att jag vantrivs.

Jag vet att det kan tyckas som ett banalt problem för många. Människor blir sjuka, dör, folk kastas ut i arbetslöshet.
Jag är innerligt glad över att jag fortfarande har ett jobb, och jag hoppas att jag med tiden kan lära mig att trivas. Tårarna har varit många under dagen och just nu känns det tungt. Kanske kommer det att komma något positivt ur detta som jag inte kan se nu. Hoppas det.

Kram till er alla!

Kommentarer

What an embarrassment! I wish you much strength!!

Warm regards, Ingrid
Carina,
What a beautiful blog you have. I love what you say in your profile about caring for your old home while not losing it's soul.
Such wonderful photos too!
Merci for adding me to your Lovely Shops. I'm thrilled!
I have also added your blog to mine.
Thanks for sharing your soul with us!
Lilla Blanka sa…
Åh KRAAAAM till dig gumman!

Vad tråkigt besked för dig... Förstår att det känns jätteledsamt... men (och jag är alltid optimistisk och hoppfull!)..jag är säker på att det kommer hända bra saker för dig i år, att det tråkiga beskedet du fått kommer kännas som ett blekt minne, alldeles snart!

Kram
Mia

Ps mailar dig om en stund!
Magdalena sa…
Hej Carina!
läste precis det du hade på hjärtat...när jag är med om liknande saker så vet jag också att oavsett vad människorna säger till mig är jag olycklig och ledsen...så detta säger jag inte för att du ska bli glad eller lycklig helt plötsligt...
jag säger det för att åren och olika erfarenheter har lärt mig att allt har sin mening, bara att vi just i vissa stunder inte ser den...Stor kram på dig min vän!
Vad tråkigt med ditt jobb :-( Hoppas du komer att trivas bättre senare..

Massor av kramar..
Mia
Unknown sa…
Du fixar det!! Kram Sari
Åhhh, STORA KRAMEN till dig...hoppas det resulterar i något bättre så småningom. Skönt att höra att Skåne var bra iallafall! :o)
Varmkram,
Lydia
Heisan-- Først til det hyggelige...høres ut som du har hatt en flott reise...og bodd hos Gua.. herliget så koselig da..

Men uff så trasig da.. når man mistrives så gjør man det ..så klart kan man gjøre noe med det noen ganger.. men det spørs jo hva grunnen er til at man mistrives sånn som du gjør...
Håper virkelig at det ordner seg... man bruker mange timer på jobben så man bør jo trives veldig godt..

Mange varme klemmer Kerstin
Anonym sa…
Åhh, hoppas att det fixar sig på bästa sätt med jobbet.
Precis sådär ser det ut när vi renoverar också.
Kram
Uff..det er vondt å ikke trives..dagene blir vanskelige og en gruer for å gå på jobb..jeg har hatt det sånn jeg også i en tidligere jobb.
Så jeg er sikker på at det er mange som deg ;))
Kanskje på tide for deg å gå videre,se nye muligheter,kanskje begynne å søke på andre jobber,sikker på at det ordner seg for deg,bare vent så skal du se ;))
Bakom skyen er himmelen alltid blå ;))
Vi har alle en grense i oss,og plutselig sier vi STOPP,og da min venn tror jeg du vil vite hva du skal gjøre.
ha en god dag min venn ;))
Kære dig, hvor gør det bare ondt at læse. Jeg kender det godt selv og det er svært at komme igennem sådan en tid.
Jeg har det også svært med forandringer og var ked af at skulle flyttes med.
Jeg sagde til mig selv, at det var nye tider og den nye afdeling skulle have en chance.
Jeg blev glad for min nye afdeling, men aldrig så glad som for den første.
Før gav jeg alt af mig selv på jobbet men i den nye afdeling gjorde jeg mit job og brugte min energi og min passsion på min fritid, mine børn og kreative sysler.
Det åbnede mine øjne for nye udfordringer og har ført til nye veje i mit liv, såsom at jeg nu har min egen netshop og nu blog mm.
Så nu er jeg glad for at være blevet flyttet dengang; ellers havde jeg aldrig begyndt på dette Kapitel. Så tænk på kære, at der er en mening med alt og at dette nok skal føre til noget godt igen. Men forandringer tager tid... Knus herfra...
Hej Carina!
Usch så trist att läsa...
Vet ju inte exakt din situation just nu, men vet själv hur det är med tråkiga händelser på jobbet. Blev själv förflyttad efter min mammaledighet, helt utan förvarning eller förfrågan. Trivdes mycket bättre med mina tidigare uppgifter, mer fritt och kreativt. Har vant mig vid mina nya uppgifter, men stött på motgångar då och då. Inte kul alls, man blir så trött...

Hoppas det ordnar sig för dig snart! Det tror jag att det gör!!

Varm kram,
Ann-Christine
Styrkekramar till dig

Kom mitt mail fram?

Kramar
Katarina
Tulipa sa…
Hej Carina!
Vad tråkigt att läsa...
Att man trivs på jobbet betyder ju så mycket...

Jag hoppas det löser sig, att det mot förmodan känns bättre än du tänkt dig...eller att något annat bra händer...

Men vilken helg ni haft!

Kanske så småningom att du kunde försörja dig som fotograf? Där är du ju makalöst bra och begåvad!

Stor kram Mariette
Du fixar det Carina!!!!

En bamse styrke kram till dig från mig!!!

Kram elin
Goa sa…
Kram på dig, fantastiska Carina!

Vet du, det blir bra! Du är redan inne på nya vägar och jag tror att meningen är att du ska forska dem vidare.
Vidhåll dina drömmar och se...livet blir som du önskar.

Massa varma tankar och kärlek till dig.
Man kan bara gå till sig själv med de problem man har. Inget är någonsin banalt.
Jag förstår så att du inte trivs, har varit där själv.
Du får tänka så att nu gör jag det bästa av det här och när jag fått lite mer positiv energi får jag tänka över min situation.

Stor Kram LiseLotte
Erika sa…
Jag förstår precis, det är jätte viktigt att trivas på sitt jobb annars mår man jätte dåligt. Hoppas verkligen att det löser sig för dig!
Varm stor kram till dig!!

Mia
Vad bra att dela med dig här på bloggen!! Usch, det måste kännas tråkigt...men du får många stoooora kramar här via bloggen!!
Du får bli fotograf/stylist på heltid!!
Kram Kram Malin
Marie sa…
Blir så ledsen för din skull Carina, känner verkligen med dig! Vet du, jag mailar dig imorgon när jag är ledig.

Många kramar
Marie
Unknown sa…
Usch, då. Det är inte roligt med att få tråkiga besked, särskilt inte när man inte är förberedd. Jag tror stenhårt på att allt har en mening, man förstår den inte med en gång men vänta så får du se...
kram anna
NIX! En som har så god smag - som fotograferer så fint og som skriver så godt må IKKE sidde og fælde tårer over et job. Det går IKKE!

Smut hen foran et spejl (helst et gammelt fint patineret et - de virker bedst) og kig på sig selv og spørg hvad det er du skal lære af dette...

Ok?!

Glæder mig til at se jeres næste reportager. Yay!

Blogkram
Katinka
Hej rara du, inte ska du be om ursäkt... Kan gott förstå hur du känner det. Men att ha jobb att gå till och vantrivas är hemskt... Det genomsyrar ju allt... man ska vara glad när man går till jobbet!!!! och det blir svårt att göra när man inte trivs... Kanske ska du slänga dig ut i lite osäker mark... och göra reportage för andra tidningar...göra en bok... din blogg är så vacker... så jag vet att du kan... Ställ dig på en stadig stol ta ett djupt andetag och säg högt.... Jag kan.... Hoppas det ordnar sig kram jeanette
Så himla trist när det man är bäst på inte riktigt leder till försörjningen. Hoppas att du kommer kunna trivas om inte kanske det är dags att gå vidare och våga satsa! Hur det en blir så lycka till!
Bitte sa…
Jag vet precis hur det känns att bli "överkörd" på jobbet och att vantrivas. Under lång tid tänkte jag också att jag ändå hade tur som hade ett jobb, men man mår inte bra av att må dåligt varje dag! Till sist blir det otroligt svårt att finna minsta motivation att släpa sig till jobbet. Nu tänker jag i stället att jag har väl också rätt att trivas på jobbet, trots hög arbetslöshet i samhället?

Hoppas det ordnar sig för dig!

Många kramar
Beatrice
Floralis sa…
Hej!
Oroa dig inte Carina. Det blir nog bra med jobbet. Du får göra så mycket annat roligt och jag kan spå framöver att du kommer att få jobba än mer med dina andra hobbyn... : )) Vem vet, du kanske kan gå ner i tid från ordinarie jobbet och satsa mer på andra intressen. Det vore väl toppen! : ))
Många kramar till dig och din familj!
P.S Jag mailar dig... ; )
Kram: Anneli
Mejrams! sa…
Du kommer säkert fram själv till vad som är bäst och gör dina val. Men kanske är det så att du har gjort ditt på företaget efter dryga 20 år och ska söka dig nya vägar. Nya vägar som du redan är inne på vad jag förstår. Många kramar till dig från mig!/Merja
Dona blogg sa…
Hej du...
... så trist. Det ÄR viktigt att känna glädje i vardagen, att gilla det man gör och omge sig med människor man trivs med.

Hoppas innerligt att det ordnar sig för dig.

VARMA KRAMAR
Hej fina du!!!!! Nu TAR jag mig tid för att skriva några ord till dig..så tråkigt och jobbigt med ditt arbete...förstår att du är nere..önskar vi bodde nära så jag fick bjuda dig på kaffe och ge dig en stärkande kram...men vet du vad? Jag är HELT säkert på att det öppnas något nytt för dig nu, kanske ska du satsa på foto och styling på heltid? Du har en talang, det ser jag..och andra...ÅÅÅ, tänk om vi kunde jobba ihop...känner så att jag vill och behöver någon mer än mig själv...tyvärr har jag inget körkort...hm, men vi MÅSTE träffas någongång!!!!

Stor kram till dig min vän så länge!!!!!!!!

Hanna
Edyta sa…
Hej

Här är adressen till min nya blog

http://furulid.blogspot.com/

och här är adressen till min gamla blog

http://www.kajman-design.blogspot.com/

hälsningar
Edyta
Millas hem sa…
Bara jag som vill ge dig en kram!
Hej gumman!


Du jag vet hur det känns att vantrivas på ett jobb. Det är förfärligt! Man kan ta skada av det. Jag hoppas verkligen att din chef tänker om och att du får gå tillbaka. Din långa tjänst borde väl ha betydelse?

Tänker på dig och vänter troget tills du orkar skriva igen :)

Varma kramar

Viveka
LOPPISLIV sa…
Ohhh goa rara Carina, jag lider med dig, fy rackarn vad trist. Vet precis vad du går igenom, jag har också varit där, fått byta till avdelningar och arbetsuppgifter där jag inte alls trivdes, men på något sätt ordnar det sig till slut, och jag tror det ordnar sig för dig med. Du fixar det ska du se...Ge det bara lite tid gumman.

Massor av styrkekramar till dig. Tänker på dig...Kramisar Paula
Gypsy Purple sa…
O SO understand your problem....maybe there is something great that will come out of this

Populära inlägg i den här bloggen

Flyttloppis/försäljning

Brev från kolonin

Bambugrupp i TineK-stil säljes