Det blir inte alltid som man tänkt sig...

I höstas köpte jag en jättefin tallrikshylla som Annas morfar gjort.
Annat har kommit före men nu äntligen har jag målat den och fått upp den på väggen i köket...MEN...trots att jag längtat så efter denna hylla (ni vet hur man målar upp en bild i sitt inre av hur det ska bli), så blev det inte bra!

Det blev övermöblerat helt enklet.
Vårt kök är ganska svårt med olika vinklar och hela 6 dörrar (7 om man räknar med dörren in under trappan).

Den får hänga uppe ett tag...tills sonens rum är färdigrenoverat, och sen får jag se om det finns någon bra plats för den inne hos honom, annars kanske jag säljer den.Något som jag däremot blev nöjd med är omflyttningen av lite grejer på skänken i vardagsrummet.

Så hur går det då med renoveringen av sonens rum :) ...jo, taket är spacklat, slipat, målat och klart! Väggarna är spacklade och slipade och om allt blir som det är tänkt ska vi denna helg börja sätta upp grålumppapp på väggarna.

Önskar er alla en riktigt fin helg!
KRAM!

Kommentarer

hagagården sa…
Hej
Jag tyckte inte alls att det blev tokigt,men jag förstår hur du tänker.
Jätte vacker på din skänk.
Kram
ninni
Hej!!
Tycker det blev jättebra!! Men helheten ser du ju bäst själv..
Ja, det tar ju sin tid att renovera.. Men till slut! Känns det alldeles fantastiskt! Eller hur?! Man känner sig så stolt över sitt arbete man lagt ner.

Härlig helg! Önskar jag dig..
Kram Mia
Fasen vilket vackert och unikt klök du har, bara såå läckert! En tallrikshylla tycker jag är pricken över i i ditt kök och hela bilden ser du på ett annat sätt än den lilla bilden man ser i bloggen så visst kan det vara svårt att få ihop det med väggdekorationer när man har fönster o dörrar överallt, fast jag är avis på ditt kök, att ha 7 dörrar, ja då är det stort och så stort skulle jag med vilja ha!!! Jag har heller knappt ngn hel vägg, vårt kök är litet med två fönster ochg två dörrhål, önskar jag hade mer ställyta... helt underbart stilleben du gjort där! Mari.
Tulipa sa…
hej Carina!
Jag tycker inte det ser övermöblerat ut...men det känner man ju bäst själv på plats så att säga!

Jag önskar att jag också kunde ha en tallrikshylla i köket, men det går inte. Finns ingen plats till det!
Sen eftersom vi bor bredvid en järnväg så skramlar det en del i porslin och saker när tågen kör förbi...

Önskar dig en skön helg!

Kram Mariette
Kristin sa…
Hej vännen!!! Hoppas allt är bra med dig, har tänkt på dig och undrat om du jobbat för mkt ;-)

Jag tyckte hyllan blev jättefin, men som sagt, jag ser inte helheten i köket och ibland är det helt enkelt också så att man själv inte gillar ett utseende men att andra tycker det blev jättebra. Det där känner du ju själv bäst, stumpan!

Tycker också vårt kök är svårmöblerat då det inte finns någon hel vägg. Det är fönster, 3 dörröppningar, en vägg med en gammal kakelugnsnisch och så lite snedtak i alltihopa också då trappan går upp över köket. Men det är väl det som är charmen i andra lägen ;-)

KRAM till er i snön och kylan och ha en mysig helg!!!!
Anna-Malin sa…
ditt hus är så vackert och känslan är helt otrolig!!

stor kram
anna-malin
Hej vännen,
Nej jag tycker den gör sig bra där ett förslag är kanske attt inte ha så mycket i den?? :) och skänken blev så läcker. Mitt inlägg handlar oxå om omflyttning.. ha nu den fantastisk helg kram i massor sandra
Anonym sa…
Jag tycker det ser jättefint ut!!!
Varifrån kommer lampan du har ovanför köksbordet? Är på jakt efter en liknande...
Du har det såå fint!!
Millas hem sa…
Hej vännen!

Jag tycker att det ser riktigt bra ut härifrån!
Däremot passar inte ert köksbord in alls!!! Sälj det till mig istället!!! =))))

En härlig och avkopplande helg önskar jag dig Carina!

Kram! Mailar dig i helgen!!
Mejrams! sa…
Nu vet jag ju inte hur ditt kök ser ut men jag tycker nog att hyllan passar där. Kanske du ska sänka den litet och ta bort litet ur den om jag får tycka till. Men du kan absolut ha den där. Fast du vet nog bäst själv som upplever det på plats. Ska bli spännande och se sonens rum när det blir klart. Lump på väggen, det får du berätta mer om sen. Kram Merja
Jag håller med de övriga. det ser inte alls övermöblerat ut på bilden. Men jag har samma känsla här hemma.
Inte så stort kök med två dörrar o två fönster. allt känns fort fullt i ett sånt rum.

Önskar dig en fin helg

Kram Viveka
Masy sa…
Beautiful decorations and pictures! Really inspirational.

Have a wonderful winter-day!

Best,

Masy
Magdalena sa…
Hej Carina, önskar dig en underbar helg,
stor kram
Magdalena/Color Sepia
På bilden ser tallrikshyllan ut som ett smycke vid matplatsen, himla charmigt med alla gamla ting i!

Hoppas du kommer underfund med hur du vill ha det, det är ju inte kul när det inte blir som man hade tänkt sig...
Men jag tycker det är jättefint :)

Kramar Linda
idémakeriet sa…
Ja så kan det blir.
Men det ska kännas rätt och inte för att man har den och den måste på väggen.
Var använder man förresten grålumppapp till? läste att du också hade använd den till badrummet och blev redan då också nyfiken.
Ger det någon speciell struktur?
Lycka till i alla fall.
Ha det gott.
Kram Gerda
Fo9r et kjøkken du har... nydelig , sjarmerende og flott...


Hylla var råfin..

klem Kerstin
Hej, nej det ser da fint ud med tallerkenrækken i køkkenet synes jeg. Det ville jeg ikke ændre, hvis det var mig, men du skal have det godt med det selv.
Jeg synes også selv, at jeg har for mange møbler fremme lige nu men det er svært at vurdere selv ind imellem. Godt at vi vi bloggene kan hjælpe hinanden og komme med råd. Kram herfra
Hello I think your kitchen is beautiful, I especially like all the different chairs and stools and benches, lovely!

I also like the way you have placed everything on your dresser, my cup of tea! (Does that translate? probably not, it means it is my kind of thing!)

Have a lovely weekend,

Sarah x
Hallå Vännen!

Åhh, vad jag älskar ditt kök!!!När man ser din tallrikshylla, så ser det ut som den alltid har suttit där, en helt perfekt plats, jag hade inte tvekat en sekund. Men, det är ju bara från bilden som vi kan utgå. Du har säkert dina själ när du ser på helheten, jag vet precis vad du brottas med, vi har ungefär samma problem här hemma.

Men om du inte är nöjd med tallrikshyllan i köket,... passar den kanske bättre i vardagsrummet?Jag har nyss beställt en tallrikshylla som min mans son ska bygga åt oss. Han är nybliven inrednings- och möbelsnickare, ...har jag flax eller *fniss*? Och den ska jag ha i vardagsrummet sen.

Ha mysig helg. Kram Cin
Unknown sa…
Hej gumman,

Ibland ser man något för sitt inre och tror att det skall bli så bra.
Och så blir man bara såååå besviken då denna dröm bild inte stämmer.

Håller nog med dig om att den känns lite för mycket.
Men den kommer att bli hur fin som helst i sonens rum.

Omflyttningen blev kanon!

Ha en skön helg
Kramisar Jeanette
LOPPISLIV sa…
Hej Carina! Ett tag sen nu, tack för senast förresten, det var så trevligt att träffas igen, även om det bara var för en kort stund :-) Vi får ta igen det till vår/sommaren och mötas på något loppis ställe, och fika så vi hinner umgås lite mera, det hade varit så trevligt tycker jag.

Tycker din tallrikshylla ser fin ut där, men jag förstår hur du tänker, ibland blir det bara inte som man hade föreställt sig det hela. Men jag tycker ändå att den gör sig där eftersom du inte har gardiner, fönstret lättar upp det hela. Bra idé att låta den vara kvar ett tag så du kan känna efter ordenligt. Älskar stämningen i ditt kök, din underbara soffa och slagbordet....suck så fint!! Ha nu en fin helg. KRAAAAAM Paula
Men frågar du mig så tycker jag den är pricken över iiiit. Det blir ett litet tungt intryck för att det är så mycket på hyllorna.... skapa lite mellanrum och häng uppen snygg spets eller handdu... så ska du se att intrycket lättas upp.... Förlåt att jag lägger mig i... kunde bara inte hålla mig... kramar Jeanette
Katinka sa…
Heeeeeeeeeeeeeej :-)

SÅ hyggeligt køkken! Elsker din stil. Slagbord og almuestole etc - ja tak :-)

Nu kiggede jeg indgående på billedet med tallerkenrækken...Den sidder perfekt. Det er slet ikke overmøbleret. Tallerkenrækken gør det den skal: Udstiller fine ting og bidrager til den rette køkkenstemning. Hvis tingene står forkert skal du bare flyte om på de høje og dominerende ting. Sæt de store hvide rektangulære ting i midten og gør den underste hylde lidt lettere ved at sætte en kridhvid ting længst mod venstre der også. Næsten alle hylderne er højest i venstre side...kan du se det? Byg den højest i midten, så bliver det måske "lettere". Men når det så er sagt, så synes jeg virkelig det ser fint ud. Den harmonerer SÅ fint med resten af tingene. Den er som et interessant maleri :-) Og giver fin modvægt til døren til højre - i al fald set fra denne vinkel...

Ha' det godt!
Kh Katinka
Åh jag tycker att du har det så fint jag! Men jag kan förstå känslan lite, tallrikshyllan blir lite intryckt där i hörnan. Den hade behövt en lite större vägg kanske? Men det är väl å andra sidan skönt att inte allting blir som man har tänkt - gud vad trist det vore annars!

Kram Jenny

Populära inlägg i den här bloggen

Flyttloppis/försäljning

Bambugrupp i TineK-stil säljes

Brev från kolonin