Ommöblering och efterlysning

Helloooo,

Som ni vet har jag möblerat om lite här hemma den senaste tiden (det bruna skåpet fick flytta ut, och det blå som sen blev vitt fick flytta in), men det är inte allt. Fler saker har bytt plats. 
Ända sedan sonen flyttade in sin säng i eget rum har jag velat göra mig av med en modern garderob i vardagsrummet och skaffa mig ett gammalt klädskåp att ha i sovrummet istället. Dels för att få tillbaka mer plats i vardagsrummet, men också för att slippa ha mina kläder där och istället kunna ha dem i sovrummet.
En annons på blocket och en halvtimma senare var den moderna garderoben såld, ytterligare en stund senare hade Ninas bord i sovrummet fått en ny plats liksom mormors gamla skåp. Yes! In i sovrummet flyttade istället ett lite mindre bord som jag haft i vardagsrummet, och klädskåpet jag vill hitta letar jag fortfarande efter. Nu hänger mina kläder på en stång i väntan på rätt skåp.
Har du något tips på ett klädskåp som är 2 m högt, ca 1 m brett och ca 50 cm djupt (för att man ska få plats att hänga galgar med kläder utan att snedställa dem)?
Vill att det ska se ut ungefär såhär.....På bordet som fick flytta in i sovrummet har jag ställt ett olivträd som jag köpte billigt i Danmark. 100 Dkr, för ett så stort och fint träd tycker jag var ett jättefynd! Den fina plåtburken som jag köpt i Butik Vita ranunkler passade perfekt som kruka. Plåtlådorna under bordet kommer också från Butik Vita ranunkler.
Idén att använda en mängd olika flaskor som ljusstakar har jag fått från Malin som har bloggen Lantliv i Norregård.Höstastrarna påminner mig om ett av de första inredningsreportagen jag fastnade för när jag just börjat köpa inredningstidningar i mitten av 90-talet. Det var en familj som bodde i en rödpanelad skåne- eller hallandslänga. Inne var väggarna vita och golven såpade gamla skurgolv. Möbler och annan inredning var loppisfyndade och jag föll handlöst för det personliga och charmiga hemmet. På bordet stod en bukett med höstastrar och ute i regnet stod mamman i huset iklädd härligt knallgul regnkappa tillsammans med sina små söner som hade regnjackor och sydväst. 


Har ni också något gammalt reportage som ni minns särskilt trots att det var många år sedan ni såg det sist?

Kommentarer

Det där skåpet står hos mig..fniss..exakt ett sånt har jag i matsalen, det målade jag grått, och det rymms massor i det, hoppas att du hittar ditt skåp !!
Sååå fint du har det..bordet med alla flaskorna..
Visst kommer man ihåg gamla fina reportage, flera stycken favoriter...måste nog söka och gräva lite i mina gamla tidnings högar nån dag..
Kraaaam Anette
Ja det finns några stycken reportage som har fastnat i minnet och aldrig går ur, t ex ett som Inga-Lill Snitt har gjort, hon skapar magi i sina bilder. Dessa ligger långt ner i min idélåda, det kanske är värt att gräva fram dem igen. Förresten så tänker jag lägga ditt badrum i min idébank om jag får, det är supersnyggt och så härligt personligt!
Hej,
jag hoppas att du hittar ditt drömskåp snart! Jag älskar dina plåtlådor, de är verkligen superläckra!

Önskar dig en trevlig helg, hälsningar Monica
Hej!!
Det är så mysigt hos Dig Carina, precis allt skulle få flytta in hos mig....Skåpet finns ju här som du vet;o) Gulligt av Dig att nämna mig!

Du har mail!
Många kramar Malin
Mejrams! sa…
Ja, ett och annat reportage har etsat sig fast men inget som jag på rak arm kan plocka fram. Ditt bord i sovrummet är riktigt fint. www.slottstallet.se har många fina skåp så kika in där. Ha nu en riktigt skön helg!/Kram Merja
Millygarden sa…
Hm tror att det finns ett liknande skåp utlaggt på blocket men vart det var komm er jah inte ihåg!


Trevlig Helg!
Kram Marina
Bara så läckert Carina! Foton, färger och ihopsättningen! Mari.
Alberte sa…
Carina, bildet ditt er innbydene og iøyefallende!
Elsker varenetil Vintage by Nina...
Skapet kommer.
Og så de filleryene da! Lekkert.
Klem fra Jannicke
Jodu det vill jag lova att man minns alla fina reportage:)
Har läst inredningsmagasin från 89 så mååånga är sparade:)
Och visst minns jag reportaget du nämner, Det var Lena Widenfelts hem, hon gör reportage med Anna Johanna Bonnier för magasin!
Skulle tro att det var en gammal Sköna Hem?
Hoppas du finner ditt skåp!
kraam
Javisst har jag många såna reportage i tankarna :)
På den tiden man inte bloggade och hittade inspiration på nätet så bläddrades inredningsmagazinen om och om igen, många gånger...

Ha en skön söndag!

Populära inlägg i den här bloggen

Flyttloppis/försäljning

Bambugrupp i TineK-stil säljes

Brev från kolonin