Köksfunderingar

Köket här hemma är nog husets mest svårfotograferade rum. Jag blir aldrig helt nöjd med bilder som jag fotat i mitt kök. Tråkigt men sant. Kan delvis bero på att jag inte kan förlika mig med de kala timmerväggarna som jag vet att så många andra tycker är så fint. Och jag tycker ju själv att det är något av det finaste jag vet...hos andra!
Se bara i mitt förra inlägg...timmerväggarna hos Eija...så vackra de är, och jag skulle kunna rabbla upp en hel drös med hem till. Men i mitt kök har väggarna varit klädda med lerklining, det gör dels att de har en trist grå färg men också att man vid husbygget högg fullt med jack i stockarna för att få lerkliningen att fästa.
Nä hade jag bara kunnat prioritera annorlunda skulle pärlsponten som ligger på vinden klätt väggarna i köket för länge sedan.

Har ni något såntdäringa projekt som ligger och väntar och som alltid blir bortprioriterat för andra viktiga grejer? :)


De vita stolarna i övre bilden kommer från Rost Interiör och den gamla fina 1700-talsstolen fick jag i julklapp av min älskling :). De gamla industrilamporna kommer från My Vintage Garage.

Kommentarer

Tycker dina väggar är jättefina ,och det köksbord kanonfint, men även gardinen, har du sytt dem själv ??
Ha en bra dag
vackert, men säkert lika vackert med pärlspont, 2 helt skillda uttryck. Timmern lite mer rå & pärlspot lite varmare.

Projekt som väntar har jag massa, just nu kämpar vi med garaget, men längtar tills när vi sätter igång med ovanvåningen, eller orangeriet eller staket & grindar, ja du hör :)

Ha en härlig söndag,
Kram Tiina
Som sagt jag tycker ditt kök är såå fint...men vet hur man själv kan reta sig på sånt andra inte ser!!

Hoppas du fåtr tid att prioritera det du vill förändra snart :)

Varmkramen ifrån Sanne
Susanne sa…
Dina väggar är jättefina tycker jag! Men så är det, jag har massor såna ställen som jag inte är helt nöjd med....ibland kan det vara svårt att ändra pga hur huset är men det är ju charmen i varje hus!
kram på dig
susanne
Jag tycker timmerväggarna är jättefina, ja hela köket på bilden. Men sådär kan det ju vara att det inte känns riktigt rätt ändå även om det är fint.
Jag har hur många projekt som helst som ligger och väntar men på nåt sätt och vis lyckas livet alltid komma emellan. Hallen med röda medaljongtapeter från 70-talet till exempel, lite målning i köket, hela vardagsrummet...:))
Så är det ju, man går och retar sig på något som andra inte ser...som timmerväggarna i ditt kök, såååå vackra de är, men förstår även dina tankegångar med pärlsponten, timret var ju sällan synligt förr, utan man lerklinade, spännpapprade eller pärlspontade på timret.
Vi ska ju också rusta upp köket en aning, då låter vi timret vara synligt upptill, men sätter pärlspont halvvägs upp på väggen. Så har det sett ut i köket ursprungligen också! Fast då var överdelen spännpapprad och tapetserad...
Jag tycker dina köksbilder är den största inspirationskällan!
Kram Eija
Tycker du har tagit en jättevacker köksbild!

Själv gillar jag mitt kök och skulle gärna fota där, men undviker det ofta pga den gula tapeten... Kan inte för nåt i världen förstå hur vi valde gult?? Har fått klartecken från mannen - det är fritt fram att byta. Men... man tar liksom inte tag i att verkställa. Konstigt...

Trevlig söndag till dig!
kram, Ann-Christine
Mamma C sa…
Tycker att ditt kök är jättevackert.
Kram Mamma C
Lilla Blanka sa…
Hej goa Carina!

Vilken underbar köksbild!
Otroligt vackert med det mörka mot det ljusa porslinet, det vackra bordet och lamporna...
Det blir helt säkert jättefint med pärlspont när den kommer upp, och det gör det när tiden är rätt ;)

Kraaaam
Mia
G:a Affären sa…
Och jag som tycker det är så fint och lantligt men jag förstår ändå vad du menar.
Jag har en bekant som lerklinade väggarna i ett rum som skulle tapetseras, det var mycket jobb men kul att hon provade.
Vilken julklapp du fick av din man, helt underbar stol!
Önskar dig en fin söndag,
/Cia
Hej
tycker att ditt kök är underbart men förstår dina tankar...
Ibland känns det som vårt kök aldrig blir klart andra saker kommer ivägen hela tiden men men en dag är det nog klart, måste leva oxå....
Härligt fina stolar och fin stol du fick av älklingen...
Hoppas det går bra med pluggandet?
kram
sandra
Tycker att köket är fantastiskt:)
Nettan sa…
Åh vilken fin blogg du har. Är alldeles hänförd av alla vackra bilder.

Kram Nettan
Kamomilla sa…
..och alla som läser och ser dina bilder suckar och säger- jag vill ha sådär! ;) Vårt kök är också svårfotat. och egentligen tycker jag alltid att det är lättare att fota hos andra. hemma är det svårt- man är superkrititsk och hänger uppm sig på onödiga detaljer som andra bortser. Och jag gillar ju cokså dina väggar.. :D
Siren sa…
Forstår så godt hva du mener når det kommer til tømmervegger. Har nettopp malt min, og det i 6 forskjellige farger. Klarte heller ikke å forsone meg med veggen, men syns det ser veldig fint ut hos andre. Og det syns jeg det gjør hos deg også! :)
Unknown sa…
Oja!
Det har varit vår lilla toalett och vår övervåning som nu står på tur.
Jag tycker dina väggar är jättefina men om du inte gillar dem så tycker jag du ska ändra på det. Det viktigaste är att du är nöjd med ditt hem. Jag sitter och sucktar efter ditt bord...

Ha det så bra!
Kram Anna
jozef sa…
piękne wnętrze :-)
Dearest Carina,

Someday when I build my real house, I am doing the walls like yours! I am very happy to see the construction. It is different than old homes in the U.S. I think it's special and I would love to copy it.

Be happy everyone loves it and you haven't worked or spent money!!

xooxoxo

Sandy
Jag har ett projekt som ännu inte blivit av; vardagsrummet.
jag skulle vilja tapetsera om.....kanske det blir av i år :)

kram
helena
Syster vit sa…
Om det varit jag själv som retat mig på en vägg så skulle jag målat den i den färgen du tänker ha på pärlsponten, tror jag blir ursnyggt, det tar inte så lång tid, sen kommer du inte känna panik eller reta dig på väggen på länge (bara mina funderingar).
Kraam Liselott
evalevabo sa…
Så otroligt vackert. Hemtrevligt.
Kan du inte skicka över några bilder som du tog hos oss. Skulle vara så kul att kika på lite mer.
Kram Eva
Linda sa…
Köket ditt är lovly...
Mitt projekt är att få ihop mitt växhus..och sovrummet, allrummet, tvätta fasaden mm mm...
Måste bara säga att jag älskar ditt hus!!
sagolikflora sa…
Hej! Nämen nu är du väl en tokfia ;)) jätte fin köksbild!!!! Måla köket istället för pärlspont. Fast det är coolt rått sådär tycker jag. Jag gillar annars vitmålade stockar oxå, det är jätte fint, men d e jag. O jag gillar ditt kök ;))
Kram caroline
Anonym sa…
Pärlspont på den vackra väggen, nej nej nej! Lerklina väggen istället om du inte vill ha den naken. Du va ju hos mig och fota, och det var väl inte så fult? Blir mycke mer levande väggar med timmer eller lerklinat. www.boasen.romanticcottage.se (En som inte gillar pärlspont ;)
Jag kan inte förstå vad du menar, bilderna från ditt kök är underbara.
Jag tycker att alla mina bilder blir sisådär, det jag fotar kommer inte riktigt till sin rätt på foto :)) Men övning ger kanske färdighet, skulle nog behöva en ny kamera också :)
Ha en fin dag.
Kram
Jessica
LIVS LYST sa…
Det er fantastisk vakkert i våre øyne i alle fall. Men det hadde helt sikkert blitt nydelig med panel også. Gleder meg til å se forandringen om du får tid etterhvert. Vet hvordan det er ... å ha prosjekt liggende. Jeg skulle ha malt hele huset på utsiden i fjor sommer.... Alt regnet bort. Også motet mitt.... Så da venter den jobben nå til våren/sommeren.... æh!....

Kjøkkenet ditt er ikke annet enn nydelig, Carina! Det gir meg så mye inspirasjon og gode følelser og vakkert var det med vårblomstene på bordet.

Klem klem og håper dagen din blir fin!
Bodil sa…
Hej!
Verkligen jättefint kök.
Men med pärlspont hade det nog också blivit superfint.
Ha en skön onsdag!
Kram från andra sidan plurret.

Populära inlägg i den här bloggen

Flyttloppis/försäljning

Bambugrupp i TineK-stil säljes

Brev från kolonin